reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej ;) ja co prawda przodujacego nie mam,ale mam je z przodu :D
A dlaczego wyladowalas w szpitalu? Cos bylo nie tak? Bo samo przodujace chyba nie jest powodem hospitalizacji :)
Ewa z przodu a przodujace to dwie różne rzeczy :*
My mamy z przodu i żadnego ryzyka nie ma. Natomiast przodujace jest umiejscowione nisko, może szybciej zacząć się odklejac, krwawienia i ogólnie teraz już chyba wcale nie pozwalają rodzic SN z łożyskiem przodujacym.
Za duże ryzyko dla matki i dziecka.
Koleżanka przez łożysko przodujace miała cc w 36tc. Ale ona często miała plamienia przez łożysko w ciąży.

reklama
Hej dziewczynki [emoji4]
U mnie na Śląsku tez gorąco strasznie, ale w domu da sie wytrzymać, mamy duże świerki i do południa mamy spokój ze słońcem :) wczoraj dostałam werwy, pojechałam na zakupy, kupilam szafkę do łazienki i dzisiaj biorę sie za gruntowne sprzątanie łazienki [emoji3] już wczoraj trochę zaczęłam ale plecy nie dały rady uciągnąć jednorazowo całego sprzątania [emoji3] wieczorem przytulanko z mężem i nic.. zero objawów. Do terminu zostały równe 2tyg a tu cisza [emoji3]

No ja wiem, to żadna oznaka nadchodzącego porodu, będzie chciała to wyjdzie i nie ma co panikować :p ja mam nadzieje, ze przynajmiej nie po terminie... Ty to już wg siedzisz jak ma szpilkach :D
Hyhyhy a u mnie,mowie wam ze urodzi sie w nowiu [emoji23] za dwa tygodnie [emoji23] ja tak juz od miesiaca licze.. a jeszcze dwa tyg.. po dwoch tyg ,a jeszcze dwa tyg [emoji23] i tak w kolko :D w sumie byloby pare dni pozniej niz termin z usg :D

U ciebie moze byc szybciutko :*

Oj charakterne beda [emoji23] dobrze ze masz taka polozna ;)

Moja tez będzie diabełek wcielony, na pewno. No zobaczcie na mnie jak byłam mała, ta moja mina, fryz i babcia z tylu tez dobry szatanik hahah
IMG_0595.JPG

Załączniki

• IMG_0595.JPG
    IMG_0595.JPG
    190,7 KB · Wyświetleń: 300
Ewa z przodu a przodujace to dwie różne rzeczy :*
My mamy z przodu i żadnego ryzyka nie ma. Natomiast przodujace jest umiejscowione nisko, może szybciej zacząć się odklejac, krwawienia i ogólnie teraz już chyba wcale nie pozwalają rodzic SN z łożyskiem przodujacym.
Za duże ryzyko dla matki i dziecka.
Koleżanka przez łożysko przodujace miała cc w 36tc. Ale ona często miała plamienia przez łożysko w ciąży.
To mial byc zarcik :p wiem czym sie rozni,bo jak mi powiedzial ze z przodu to czytalam ;) chodzilo mi o to ze dlaczego jest w szpitalu, czy cos sie zaczelo dziac ze tam trafila ;)

Czesc Dziewczyny. Jestem tu nowa. Właśnie czekamy na nasze maleństwo. To już 35 plus 6 dni. Niestety jestem w szpitalu bo mam lozysko przodujace i czeka mnie cesarka około 37-38 tyg. Terminu jeszcze nie mam. Lekarze wyczekuja bo nie krwawie ale dla swojego i bezpieczeństwa dzidzi muszę być w szpitalu w razie co. Mieszkamy obecnie w Irlandii ale opieką poloznicza jest super jeśli chodzi o szpital. To nasze drugie dzieciątko. Mamy synka a teraz chyba będzie dziewczynka nie wiemy na 100% bo lekarze na polowkowym usg powiedzieli że chłopiec a później na 3 kolejnych ze dziewczynka hihi więc będzie niespodzianka, ale najważniejsze żeby było zdrowe. Slyszalyacie może i lozysku przodujacym? Macie jakieś doświadczenia? Buzka.
Mnie takie "groziło", ale zaczęło się podnosić i teraz jest tylko z przodu [emoji16] Z tego m.in powodu bardzo długo leżałam.
Jesteś w szpitalu, więc pod dobrą opieką[emoji4]
Mnie lekarz ostrzegał tylko, że jeśli się to nie zmieni, to też trafię do szpitala i wcześniej będą musieli rozwiązać ciążę. Wiem, że takie łożyska "lubią " się wcześniej odklejać itd

reklama
Hej :) nie spodziewałam się jeszcze przy „końcówce” kogoś nowego, a tu proszę :) miłe zaskoczenie.

Czyli termin miałabyś taki końcowy gdyby nie to łożysko na kiedy dokładnie?
Ojej to nieźle, widze ze chyba w PL mamy lepsze sprzęty i lekarzy skoro u nas tak w 22-25 już potrafią dobrze określić płeć i u nas chyba na forum pomyłek nie było aż tyle razy żeby lekarz zmieniał zdanie.

U mnie będzie córeczka Kornelia, ma już 3 kg, dziś mam 38+4 także zostało nam 9 dni do terminu i główka w dół, wiec będzie SN. A łożysko ja mam z przodu także ja nie znam się na tym twoim i swoim również. Wiem, ze przez ułożenie z przodu lozyska ja np ruchy czułam mniej na początkach tzn 22-25 tyg. Szczerze to najlepiej je czuje od 30 tyg tak konkretnie, wcześniej to różnie było.

To dobrze, ze opiekują się Tobą w szpitalu, bi różnie bywa :) i już w sumie tydzień- dwa i będziesz miała córeczkę obok. Imię już wybrane?

Wyprawka już gotowa i kącik dla małej? :)

A synek jak na imię i ile ma lat? Jak reaguje na to, że będzie starszym braciszkiem? :)
Nie wiem czy mamy lepszy sprzęt, czy to zależy jak dziecko chce współpracować :) u nas wszystkie wiemy jaka płeć na 99,99%, ale ostatnio na którymś forum (chyba wrześniowym?) czytałam, że ktoś też nie wie na pewno :)

Do góry