reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej ;) ja co prawda przodujacego nie mam,ale mam je z przodu :D
A dlaczego wyladowalas w szpitalu? Cos bylo nie tak? Bo samo przodujace chyba nie jest powodem hospitalizacji :)
Ewa z przodu a przodujace to dwie różne rzeczy :*
My mamy z przodu i żadnego ryzyka nie ma. Natomiast przodujace jest umiejscowione nisko, może szybciej zacząć się odklejac, krwawienia i ogólnie teraz już chyba wcale nie pozwalają rodzic SN z łożyskiem przodujacym.
Za duże ryzyko dla matki i dziecka.
Koleżanka przez łożysko przodujace miała cc w 36tc. Ale ona często miała plamienia przez łożysko w ciąży.

reklama
Hej dziewczynki [emoji4]
U mnie na Śląsku tez gorąco strasznie, ale w domu da sie wytrzymać, mamy duże świerki i do południa mamy spokój ze słońcem :) wczoraj dostałam werwy, pojechałam na zakupy, kupilam szafkę do łazienki i dzisiaj biorę sie za gruntowne sprzątanie łazienki [emoji3] już wczoraj trochę zaczęłam ale plecy nie dały rady uciągnąć jednorazowo całego sprzątania [emoji3] wieczorem przytulanko z mężem i nic.. zero objawów. Do terminu zostały równe 2tyg a tu cisza [emoji3]

No ja wiem, to żadna oznaka nadchodzącego porodu, będzie chciała to wyjdzie i nie ma co panikować :p ja mam nadzieje, ze przynajmiej nie po terminie... Ty to już wg siedzisz jak ma szpilkach :D
Hyhyhy a u mnie,mowie wam ze urodzi sie w nowiu [emoji23] za dwa tygodnie [emoji23] ja tak juz od miesiaca licze.. a jeszcze dwa tyg.. po dwoch tyg ,a jeszcze dwa tyg [emoji23] i tak w kolko :D w sumie byloby pare dni pozniej niz termin z usg :D

U ciebie moze byc szybciutko :*

Oj charakterne beda [emoji23] dobrze ze masz taka polozna ;)

Moja tez będzie diabełek wcielony, na pewno. No zobaczcie na mnie jak byłam mała, ta moja mina, fryz i babcia z tylu tez dobry szatanik hahah
IMG_0595.JPG

Załączniki

• IMG_0595.JPG
    IMG_0595.JPG
    190,7 KB · Wyświetleń: 304
Ewa z przodu a przodujace to dwie różne rzeczy :*
My mamy z przodu i żadnego ryzyka nie ma. Natomiast przodujace jest umiejscowione nisko, może szybciej zacząć się odklejac, krwawienia i ogólnie teraz już chyba wcale nie pozwalają rodzic SN z łożyskiem przodujacym.
Za duże ryzyko dla matki i dziecka.
Koleżanka przez łożysko przodujace miała cc w 36tc. Ale ona często miała plamienia przez łożysko w ciąży.
To mial byc zarcik :p wiem czym sie rozni,bo jak mi powiedzial ze z przodu to czytalam ;) chodzilo mi o to ze dlaczego jest w szpitalu, czy cos sie zaczelo dziac ze tam trafila ;)

Czesc Dziewczyny. Jestem tu nowa. Właśnie czekamy na nasze maleństwo. To już 35 plus 6 dni. Niestety jestem w szpitalu bo mam lozysko przodujace i czeka mnie cesarka około 37-38 tyg. Terminu jeszcze nie mam. Lekarze wyczekuja bo nie krwawie ale dla swojego i bezpieczeństwa dzidzi muszę być w szpitalu w razie co. Mieszkamy obecnie w Irlandii ale opieką poloznicza jest super jeśli chodzi o szpital. To nasze drugie dzieciątko. Mamy synka a teraz chyba będzie dziewczynka nie wiemy na 100% bo lekarze na polowkowym usg powiedzieli że chłopiec a później na 3 kolejnych ze dziewczynka hihi więc będzie niespodzianka, ale najważniejsze żeby było zdrowe. Slyszalyacie może i lozysku przodujacym? Macie jakieś doświadczenia? Buzka.
Mnie takie "groziło", ale zaczęło się podnosić i teraz jest tylko z przodu [emoji16] Z tego m.in powodu bardzo długo leżałam.
Jesteś w szpitalu, więc pod dobrą opieką[emoji4]
Mnie lekarz ostrzegał tylko, że jeśli się to nie zmieni, to też trafię do szpitala i wcześniej będą musieli rozwiązać ciążę. Wiem, że takie łożyska "lubią " się wcześniej odklejać itd

reklama
Hej :) nie spodziewałam się jeszcze przy „końcówce” kogoś nowego, a tu proszę :) miłe zaskoczenie.

Czyli termin miałabyś taki końcowy gdyby nie to łożysko na kiedy dokładnie?
Ojej to nieźle, widze ze chyba w PL mamy lepsze sprzęty i lekarzy skoro u nas tak w 22-25 już potrafią dobrze określić płeć i u nas chyba na forum pomyłek nie było aż tyle razy żeby lekarz zmieniał zdanie.

U mnie będzie córeczka Kornelia, ma już 3 kg, dziś mam 38+4 także zostało nam 9 dni do terminu i główka w dół, wiec będzie SN. A łożysko ja mam z przodu także ja nie znam się na tym twoim i swoim również. Wiem, ze przez ułożenie z przodu lozyska ja np ruchy czułam mniej na początkach tzn 22-25 tyg. Szczerze to najlepiej je czuje od 30 tyg tak konkretnie, wcześniej to różnie było.

To dobrze, ze opiekują się Tobą w szpitalu, bi różnie bywa :) i już w sumie tydzień- dwa i będziesz miała córeczkę obok. Imię już wybrane?

Wyprawka już gotowa i kącik dla małej? :)

A synek jak na imię i ile ma lat? Jak reaguje na to, że będzie starszym braciszkiem? :)
Nie wiem czy mamy lepszy sprzęt, czy to zależy jak dziecko chce współpracować :) u nas wszystkie wiemy jaka płeć na 99,99%, ale ostatnio na którymś forum (chyba wrześniowym?) czytałam, że ktoś też nie wie na pewno :)

Do góry