reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kuzwa porypalo mi sie [emoji23] przeciez to skonczony 39 jest [emoji23]

Dokładnie tak hah :D
Ja idę myju i lecę do apteki po kubeczek, do warzywnego po jakieś smakołyki owoce i jakiegoś loda na późne śniadanie hah [emoji5] a później chyba te prasowanie, bo już z 2 tyg czeka i czeka, a wszystkie ciuchy prawie mojego Bartka xd

Czesc Dziewczyny. Jestem tu nowa. Właśnie czekamy na nasze maleństwo. To już 35 plus 6 dni. Niestety jestem w szpitalu bo mam lozysko przodujace i czeka mnie cesarka około 37-38 tyg. Terminu jeszcze nie mam. Lekarze wyczekuja bo nie krwawie ale dla swojego i bezpieczeństwa dzidzi muszę być w szpitalu w razie co. Mieszkamy obecnie w Irlandii ale opieką poloznicza jest super jeśli chodzi o szpital. To nasze drugie dzieciątko. Mamy synka a teraz chyba będzie dziewczynka nie wiemy na 100% bo lekarze na polowkowym usg powiedzieli że chłopiec a później na 3 kolejnych ze dziewczynka hihi więc będzie niespodzianka, ale najważniejsze żeby było zdrowe. Slyszalyacie może i lozysku przodujacym? Macie jakieś doświadczenia? Buzka.

Moja jest tak nisko główka 4 tygodnie i nic :D ale to u mnie :D u Ciebie może być szybciej , czego Ci życzę :) mi zostały tylko 2 dni do terminu i nic :p
No ja wiem, to żadna oznaka nadchodzącego porodu, będzie chciała to wyjdzie i nie ma co panikować :p ja mam nadzieje, ze przynajmiej nie po terminie... Ty to już wg siedzisz jak ma szpilkach :D

reklama
Czesc Dziewczyny. Jestem tu nowa. Właśnie czekamy na nasze maleństwo. To już 35 plus 6 dni. Niestety jestem w szpitalu bo mam lozysko przodujace i czeka mnie cesarka około 37-38 tyg. Terminu jeszcze nie mam. Lekarze wyczekuja bo nie krwawie ale dla swojego i bezpieczeństwa dzidzi muszę być w szpitalu w razie co. Mieszkamy obecnie w Irlandii ale opieką poloznicza jest super jeśli chodzi o szpital. To nasze drugie dzieciątko. Mamy synka a teraz chyba będzie dziewczynka nie wiemy na 100% bo lekarze na polowkowym usg powiedzieli że chłopiec a później na 3 kolejnych ze dziewczynka hihi więc będzie niespodzianka, ale najważniejsze żeby było zdrowe.

Slyszalyacie może i lozysku przodujacym? Macie jakieś doświadczenia? Buzka.

Hej :) nie spodziewałam się jeszcze przy „końcówce” kogoś nowego, a tu proszę :) miłe zaskoczenie.

Czyli termin miałabyś taki końcowy gdyby nie to łożysko na kiedy dokładnie?
Ojej to nieźle, widze ze chyba w PL mamy lepsze sprzęty i lekarzy skoro u nas tak w 22-25 już potrafią dobrze określić płeć i u nas chyba na forum pomyłek nie było aż tyle razy żeby lekarz zmieniał zdanie.

U mnie będzie córeczka Kornelia, ma już 3 kg, dziś mam 38+4 także zostało nam 9 dni do terminu i główka w dół, wiec będzie SN. A łożysko ja mam z przodu także ja nie znam się na tym twoim i swoim również. Wiem, ze przez ułożenie z przodu lozyska ja np ruchy czułam mniej na początkach tzn 22-25 tyg. Szczerze to najlepiej je czuje od 30 tyg tak konkretnie, wcześniej to różnie było.

To dobrze, ze opiekują się Tobą w szpitalu, bi różnie bywa :) i już w sumie tydzień- dwa i będziesz miała córeczkę obok. Imię już wybrane?

Wyprawka już gotowa i kącik dla małej? :)

A synek jak na imię i ile ma lat? Jak reaguje na to, że będzie starszym braciszkiem? :)

Do góry