reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tez mam już dosyć, oj masakra kobity poszłam rano z pieskiem, a teraz po prysznicu do apteki obok, do warzywnego i do sklepu i masakra.. tak mi się brzuch stawia i boli mnie po bokach teraz jakby nerki itd no tragedia. Chyba dziś nici z prasowania itd. Bo dziś coś dziwnie się czuje, wczoraj miałam takie kłucia jakby okresowe przez 1 h jak leżałam, dziś kam brzuch twardy i mała narazie rzadko się rusza

To i tak późno Cię dopadły te dolegliwości. Nic tylko się cieszyć , że dopiero w 38 tygodniu :) u większości zaczynają się dużo dużo wcześniej :)
Odpoczywaj.

reklama
Hej ;) ja co prawda przodujacego nie mam,ale mam je z przodu :D
A dlaczego wyladowalas w szpitalu? Cos bylo nie tak? Bo samo przodujace chyba nie jest powodem hospitalizacji :)
Hej. Przy przodujacym lozysku istnieje ryzyko nagłego krwotoku na każdym etapie ciazy a zwłaszcza w 3 trymestrze i kiedy brzusio bardzo rośnie. Liczą się wtedy minuty żeby się nie wykrwawic i uratować dziecko. Dkatego od 34 tygidnia już jestem w szpitalu zapobiegawczo. Różnie bywa kobitki niektóre krwawia niektóre wcale. Jak narazie ja miałam tylko plamienie raz w 28 tygodniu. Chodzi o to że takie lozysko jest ułożone nisko i zasłania ujście macicy więc dzidzia naciskając na lozysko glowka czy nóżkami narusza je no i oczywiście nie ma szans na poród naturalny. a przy cesarce troszke stresu bo takie lozysko bardzo krwawi w komecie wuciagania wiec juz nawet krew mają dla mnie do przetoczenia gdybym bardzo krwawila-troszkę stresu jest. Modle się żeby doczekać jak najdluzejbez krawienia bo wiadomo im dłużej w brzusiu tym lepiej dla malucha. Rodzicie naturalnie ? (Ja pierwszy poród naturalnie). Będziecie karmić piersią dziewczyny?

To i tak późno Cię dopadły te dolegliwości. Nic tylko się cieszyć , że dopiero w 38 tygodniu :) u większości zaczynają się dużo dużo wcześniej :)
Odpoczywaj.

Wiem wiem :D dlatego mówię, dla mnie ta ciąża bardzo łaskawa :) dlatego nie narzekam, ale dziś to mega spadek formy. Może ona chce na te imieniny dziadka wyjść haha.

Hej. Przy przodujacym lozysku istnieje ryzyko nagłego krwotoku na każdym etapie ciazy a zwłaszcza w 3 trymestrze i kiedy brzusio bardzo rośnie. Liczą się wtedy minuty żeby się nie wykrwawic i uratować dziecko. Dkatego od 34 tygidnia już jestem w szpitalu zapobiegawczo. Różnie bywa kobitki niektóre krwawia niektóre wcale. Jak narazie ja miałam tylko plamienie raz w 28 tygodniu. Chodzi o to że takie lozysko jest ułożone nisko i zasłania ujście macicy więc dzidzia naciskając na lozysko glowka czy nóżkami narusza je no i oczywiście nie ma szans na poród naturalny. a przy cesarce troszke stresu bo takie lozysko bardzo krwawi w komecie wuciagania wiec juz nawet krew mają dla mnie do przetoczenia gdybym bardzo krwawila-troszkę stresu jest. Modle się żeby doczekać jak najdluzejbez krawienia bo wiadomo im dłużej w brzusiu tym lepiej dla malucha. Rodzicie naturalnie ? (Ja pierwszy poród naturalnie). Będziecie karmić piersią dziewczyny?
Czyli zapobiegawczo,to dobrze ze narazie nic sie nie dzieje ;)

Ja tez pierwsze rodzilam sn ,drugie tez chcialabym,ale zobaczymy jak to bedzie ;) mala jest glowka w dol.. ;) ale wszystko sie moze zdarzyc ;)

Hej :) nie spodziewałam się jeszcze przy „końcówce” kogoś nowego, a tu proszę :) miłe zaskoczenie.

Czyli termin miałabyś taki końcowy gdyby nie to łożysko na kiedy dokładnie?
Ojej to nieźle, widze ze chyba w PL mamy lepsze sprzęty i lekarzy skoro u nas tak w 22-25 już potrafią dobrze określić płeć i u nas chyba na forum pomyłek nie było aż tyle razy żeby lekarz zmieniał zdanie.

U mnie będzie córeczka Kornelia, ma już 3 kg, dziś mam 38+4 także zostało nam 9 dni do terminu i główka w dół, wiec będzie SN. A łożysko ja mam z przodu także ja nie znam się na tym twoim i swoim również. Wiem, ze przez ułożenie z przodu lozyska ja np ruchy czułam mniej na początkach tzn 22-25 tyg. Szczerze to najlepiej je czuje od 30 tyg tak konkretnie, wcześniej to różnie było.

To dobrze, ze opiekują się Tobą w szpitalu, bi różnie bywa :) i już w sumie tydzień- dwa i będziesz miała córeczkę obok. Imię już wybrane?

Wyprawka już gotowa i kącik dla małej? :)

A synek jak na imię i ile ma lat? Jak reaguje na to, że będzie starszym braciszkiem? :)

reklama
Do góry