reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Cześć dziewczynki. U mnie dziś ciężka noc. Lało strasznie pół nocy, a z deszczem przyszła taka duchota że mąż wiatrak ustawił koło mnie i włączył bo myślałam że się zaraz udusze dosłownie.
Jutro wizyta u mojego lekarza. Zobaczymy co powie.

Luiza obie panienki przesłodkie [emoji7]

reklama
A tak w ogóle dzień dobry w środę ☺
Ja odliczam byle do piątku bo mój wtedy zjeżdża na 2 miesięczny urlop okołoporodowy☺

Powiem Wam ile mój mąż w pracy się nałazi☺ włączył sobie w tel aplikację co mu mierzy km. Jak po pracy sprawdził wynik to aż sam się zdziwił że aż tyle wyszło ☺ 23 km w ciągu 10 godz☺
To nic dziwnego , że jak przyjedzie do domu to go nosi i cały czas musi coś robić albo w domu albo na podwórku. A jak rozmawiamy przez tel jak jest w pracy i pytam co robi to zawsze mówi , że spaceruje☺ fajne spacerki robi codziennie☺

@zanka200389 może lepiej , że się akcja nie rozkręciła , bo niby dzidzia już duża ale jednak chwilę jeszcze niech posiedzi w brzuszku bo byłby wcześniak. Byleby tylko jej to tętno nie podnosiło się tak. Jak Ty to będziesz kontrolować w domu? Będziesz chodzić codziennie na ktg?

Miłego dnia dziewczyny ☺

A tak w ogóle dzień dobry w środę [emoji5]
Ja odliczam byle do piątku bo mój wtedy zjeżdża na 2 miesięczny urlop okołoporodowy[emoji5]

Powiem Wam ile mój mąż w pracy się nałazi[emoji5] włączył sobie w tel aplikację co mu mierzy km. Jak po pracy sprawdził wynik to aż sam się zdziwił że aż tyle wyszło [emoji5] 23 km w ciągu 10 godz[emoji5]
To nic dziwnego , że jak przyjedzie do domu to go nosi i cały czas musi coś robić albo w domu albo na podwórku. A jak rozmawiamy przez tel jak jest w pracy i pytam co robi to zawsze mówi , że spaceruje[emoji5] fajne spacerki robi codziennie[emoji5]

@zanka200389 może lepiej , że się akcja nie rozkręciła , bo niby dzidzia już duża ale jednak chwilę jeszcze niech posiedzi w brzuszku bo byłby wcześniak. Byleby tylko jej to tętno nie podnosiło się tak. Jak Ty to będziesz kontrolować w domu? Będziesz chodzić codziennie na ktg?

Miłego dnia dziewczyny [emoji5]
Zobaczymy co przy wypisie powiedzą

@Bajunia ja najtaniej femibion2 kupiłam za 30 zł ale to była promocja w Ziko więc kupiłam 3 opakowania. Już mi się kończą zapasy i czekam kiedy znowu będzie po 30 bo oni co jakiś czas mają takie promocje.

U nas dzisiaj ma być 35 st ale deszcze od południa. Właśnie się pochmurzylo. Ja oczywiście się cieszę bo wczoraj jak było 35 i słońce to ledwo żyłam.

Ponoć wczoraj wysłali nam łóżeczko więc dzisiaj albo jutro powinno przyjść także wcześniej niż miało być. Oby tylko wszystko było z nim ok to zostanie do kupienia materac i chusta.
Strasznie się zbieram do kupienia chusty ale bardzo bym chciała motać od powiedzmy tygodnia po porodzie więc trzeba kupić bo inaczej z planów nici.
A kupujesz w stacjonarnej aptece czy przez internet? To bardzo fajna cena. 1zl dziennie wychodzi☺

Ja również mówię dzień dobry.
Pogoda pewnie da dziś popalić więc trzeba wymyślić jakiś sposób jak tu przetrwać:) jeszcze nie wiem jaki :)
Planuje dziś podjechać do rodzinnego po zaświadczenie o braku przeciwwskazań do nauki. Chyba pisałam że wymyśliłam sobie szkole od października;) Jeszcze muszę do wplatomatu podejść A to znaczy że parę km muszę dziś przemierzyc.
@zanka200389 skoro taka decyzja lekarzy to chyba musisz się podporządkować i grzecznie jechać do domu. Ciekawe czy dotrwasz do tego 18tego skoro maluch przebąkuje że chce już na świat.
@klaudiaa975 dobrze że tak to postrzegacie i odnajdujecie plusy sytuacji. Jak tak się spogląda to jest jednak łatwiej.

To co, któraś dziś rodzi? Czy dalej czekamy na sierpień dziewuszki??

A kupujesz w stacjonarnej aptece czy przez internet? To bardzo fajna cena. 1zl dziennie wychodzi☺
Stacjonarnie u nich w sumie przypadkiem się dowiedziałam że czasem mają takie promocje więc teraz raz na czas zaglądam sprawdzić po ile. Ale raz mój mąż kupił mi femibion2 za uwaga 80 zł :O wysłałam go on nieświadomy myślał że to normalna cena hahaha jak przyszedł to mówi że ciąża strasznie dużo kosztuje jak 80 zł płacę za witaminy.

@Avalia wiesz wole w domu poczekać niż w szpitalu. Zobaczymy co 8.08 mój lekarz powie może wcale do 18.08 nie będziemy czekać
Napewno lepiej w domu niż w szpitalu. Zresztą może tak być że zaraz wszystko się na nowo rozkręci kto to wie.

Ja właśnie sobie uświadomiłam że 38 TC a ja nie byłam ani raz w szpitalu jupi:) po poprzedniej ciąży lezaco-szpitalnej to miła odmiana. Pewnie dlatego 5 lat czekaliśmy z decyzją o drugim dziecku że gdzieś we mnie ten strach siedział.
Bardzo się bałam tej ciąży że znowu będzie jak było ostatnio a tu taka niespodzianka. Natomiast poród wspominam bardzo dobrze i mam nadzieję że ten też będę:)

reklama
Najważniejsze, że Mały zdrowo rośnie[emoji5]
A czemu miałabyś mieć cc?

Ja się często spotykam niestety z nieuprzejością ludzi w kolejce względem mojego stanu. Zazwyczaj to kasjerka mnie woła żebym podeszła bez kolejki. Wczoraj weszłam do apteki po femibion a tam czarno od ludzi. Do każdego okienka po 10 osób. Postałam z min z boku i nagle farmaceutka otwiera okienko specjalnie dla mnie i woła że proszę tę panią w ciąży. A tu dziadek z receptą nagle się wpieprza bo on już długo stoi. Dobrze , że go ustawiła , że on jej na ciężarną nie wygląda i wszyscy stoją i czekają nie tylko on. O Boziu..

A propo dziewczyny które biorą femibion 2, ile płacicie za opakowanie ? Ja najtaniej znalazłam za 39 zł i tak kupuje a w kwiatach polskich był za 48 zł bo pytałam w sobotę.

Klaudia nikt nie mówił że będzie lekko[emoji5]
Trzeba się cieszyć z tego co mamy. Najważniejsze żeby Malutka się zdrowa urodziła to wszystko inne samo się ułoży [emoji5]

Luiza gratuluję podwójnego szczęścia i podwójnej słodyczy w domu [emoji5] dziewczyny jak na bliźniaki to duże bardzo i super jest co dźwigać[emoji5]
A Ty jak się czujesz? Doszłaś już do siebie?

Mój synek dwa tygodnie temu też już był bardzo nisko główką , że na usg nie dało się podejrzeć. Ale szyjkę miałam 3.20 to podejrzewam, że blisko terminu mogę rodzić. Gin nigdy nie powie , że na pewno urodzi się wcześniej bo to w każdej chwili może ulec zmianie. Trzeba czekać i już[emoji5]
Ja kupuję w gemini.. Teraz jest po 44 zł. Czasem trafiał się w promocji [emoji4] Nie szukałam nigdzie w stacjonarnych ostatnio, bo na początku ciąży i tak był tam droższy [emoji4]

Do góry