reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To ja mężowi powiedziałam że jak w czwartek na wizycie okaże się że nic się nie dzieje to od czwartku działamy [emoji23] bo to już Zara 37+0 [emoji23] dwa tyg do cc [emoji23] a ja już mam dość [emoji23]

Hah i dobrze :) my raz się kochaliśmy, ale mieliśmy taka przerwę, że ja sobie nie zdążyłam dojść hah, mój doszedł i zostawił swój magiczny płyn xd ale jak widać nic to nie dało, jedynie szyjka mi się skróciła. Także sam mówił po wizycie, ze on teraz codziennie będzie mnie męczył xd bo chce już córcię zobaczyć i chyba ma mnie dosyć w tej końcówce ciąży hahah bo jestem serio nieznośna już.

Kochana trzymam za Was kciuki bardzo mocno!!
Cały czas mi się wydaje, że to wszystko przez emocje z ciąża i zbliżającym się porodem. Mam nadzieję, że jak córcia przyjdzie na świat, emocje opadną i dzidziuś Was zbliży i znów staniecie się szczęśliwa rodzina [emoji173]️
Bardzo dziękuję. Też poniekąd wierzę,że cała sytuacja zyciową to po prostu przerosła. Kolejna ciąża zagrożona, w pracy miał zostać kierownikiem, ale jednak ten stary został dalej, w pracy nie ma takich prowizji jak było obiecane, dodatkowo hormonalną,emocjonalna żona, choroby syna, syn też bardzo nerwowy i powiększający się brzuch uswiafamiajacy,że jest tam czlowieczek... wierzę,, że córcia wszystko wynagrodzi! Dziękuję!:-*

Ja już mam jej dość [emoji23] myślę jaka zupę dziś ugotować [emoji23]
Kochana, ja mam przepis na zupę cud, własny. Nawet mojej wybranej mamie smakuje bardzo,a tata mówi że smakuje jak grzybowa:D krem z cukinii,a do tego bagietka czosnkowa np. Podsmażam cebule z czosnkiem, następnie brane,umyte pokrojone surowe ziemniaki wrzucam do tego,chwilę podsmażam. I na koniec cukinia pokrojoną w kostkę. Podsmażam. Zalewam wrzątkiemz Vegeta natur, gotuje do miękkości. Przyprawiam sól, pieprz. Wyłączam. Zostawiam pod przykryciem. Jak przestygnie blenduje, dodaje śmietana 30% i podgrzewam. Smacznego!:)

Super, że doszliście do jakiegoś już konkretnego porozumienia i ze facet Twój w końcu coś po ludzki przemówił i z uczuciem większym niż wcześniej. Wiesz, mi się wydaje, że faceci są troszkę jeśli chodzi o psychikę i uczucia, emocje do tylu za nami i to bardzo.. i może stąd wynikają później takie różnice zdań i sytuacje jak to każda z nas ma w związku, małżeństwie itd. Im trzeba wszystko na tacy podać, powiedzieć wprost, być milusie zawsze itd..
super, że powiedział o inicjatywie tego, ze będzie próbował, wiec widać kochana, xd darzy Ciebei uczuciem i może po prostu przyjście na świat nowego członka rodziny tak go znieruchomilo, ze aż nie był sobą? Mi się tak wydaje. Będzie wszystko dobrze, grunt to rozmawiać dużo, bez nerwów, nie wyrzucać do siebie prenetsji tylko właśnie być dla siebie przyjaciói dobrymi i będzie o wiele lepiej. U mnie tak to wyglada teraz i mniej się kłócimy, po prostu zauważyłam co robiłam ja źle i tak mój reagował tez. Był atakowany orzeźwienie psychicznie i często moje zdania do niego były pretensjami itd. A teraz od środy jest już super :)
Także trzymam za Was kciuki, bo wszystko będzie na pewno dobrze :)
Dziękuję Kochana:* faceci są na pewno do tyłu, biorąc pod uwagę fakt, że jest 3 lata młodszy ode mnie to jestem z dzieciakiem:D myślałam że jest bardziej dojrzały,że jak pojawia się problemy to sobie poradzi. Ale widocznie musi się wiele w życiu jeszcze nauczyc:) trzeba dawać sobie szansę, nikt nie jest idealny. Jakoś to bedzie:)

Hah i dobrze :) my raz się kochaliśmy, ale mieliśmy taka przerwę, że ja sobie nie zdążyłam dojść hah, mój doszedł i zostawił swój magiczny płyn xd ale jak widać nic to nie dało, jedynie szyjka mi się skróciła. Także sam mówił po wizycie, ze on teraz codziennie będzie mnie męczył xd bo chce już córcię zobaczyć i chyba ma mnie dosyć w tej końcówce ciąży hahah bo jestem serio nieznośna już.
Moj małżonek o dziwo mega cierpliwy. Ale u mnie to chyba ciąża jakoś na humory bardzo negatywnie nie dziala. Ale to pewnie przez to że w tej ciąży mam spokojne życie bez większych nerwów, a nie to co miałam z Aleksem w ciąży z jego ojciec biologicznym.

A ja ostatnio stwierdziłam, że skoro nie wazy to tony to wezmę jeszcze pare ciuszków letnich takich i wygodnych małej do szpitala na pobyt, skoro ostatnio pokazywała jedna z Was w jakie tam grube, polarowe pajacyki ubierają dzieci na upał 30 stopni..

To wezmę takie i starczy. Oczywiście różnoraki najmniejsze tzn 56, na 50 nie kupuje nawet, nie chce mi się o dziwo hah
IMG_0905.JPG
IMG_0906.JPG
IMG_0907.JPG
IMG_0908.JPG

Załączniki

• IMG_0905.JPG
    IMG_0905.JPG
    259,2 KB · Wyświetleń: 359
  • IMG_0906.JPG
    IMG_0906.JPG
    296,3 KB · Wyświetleń: 354
  • IMG_0907.JPG
    IMG_0907.JPG
    293,2 KB · Wyświetleń: 357
  • IMG_0908.JPG
    IMG_0908.JPG
    244,6 KB · Wyświetleń: 362
Biedna Ty :(

Ja jak czytam codziennie jak Was coś boli to ja nie wiem o co chodzi z tą moja ciąża xd kurde szyjka już się skróciła, mała ma nisko główkę, ma 3 kg, jest głowa w dół, do terminu 10 dni, a mnie prawie w ogóle nic nie boli, albo mam taki próg bólu, że jak coś tam mnie zaboli to nie wiem czy to w sumie to xd tak wczoraj miałam z 10 razy jakieś dziwne uczucia, ale olewam to i nawet mojemu nic nie mówię xd ciekawe.

Oj u nas tez upał i brak planów. Wykończę się psychicznie, tak mi już nudno i złe
Może wszystko jeszcze przed Tobą [emoji14] albo Cię ominą takie większe bóle :) Ja mam wysoki próg bólu, a boli mnie wszystko mocno (podbrzusze, krzyż, kość ogonowa, pachwiny, biodra). Tylko, że ja nie piszę tu wszystkiego, a poza tym moją metodą na wszelkie bóle jest nie dawać się im [emoji16] Więc myślę, że jakbyś miała poważne, mocne bóle to byś je rozpoznawała [emoji14]

reklama
Do góry