reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No jasne .

Rzeczywiście dzis spokojnie na forum , zycze wam miłego wieczoru, spokojnej nocy i sama tez idę spać . Jutro zaczynamy 36 tydzień , zobaczymy co kolejny tydzień nam wszystkim przyniesie . Ja obstawiam kilka porodów :)
Ja też jutro zaczynam 36tc:) jeszcze 7dni i możemy odetchnąć:) ale najlepiej dotrwać do terminu cc.

Dobranoc również

reklama
Miałam dokładnie to samo wrażenie że bardzo grube te poduszki się wydają. Klaudia dawała z jednej strony tylko i chyba tak lepiej jak już koniecznie chcesz dać. Ja mam takie cieniutkie te ochraniacze i daje ale nie od mojej strony żeby właśnie widzieć.

Ciekawa jestem czy zdąży nam przyjść to łóżeczko i zdążymy kupić materac.

Jutro na 8 idę na ktg zobaczymy czy cokolwiek się zapisze :p
Jak łóżeczko nie zdąży przyjść to i tak się nic nie stanie. Na początku dziecko i tak więcej jest przy cycu to będziesz je brać do swojego łóżka albo we wózku będzie. ☺

Mąż ostatni raz przed urlopem pojechał do pracy. Jak w piątek wróci to będzie z nami w domu jakieś 2 mce☺ nie pamiętam , kiedy tak długo miał wolne. Chyba 4 lata temu jak się Natalka rodziła. Trochę się nim w końcu nacieszę☺
Czyli jeszcze te 5 dni Mały musi posiedzieć w brzuszku, bo nie wyobrażam sobie, żeby mnie kto inny wiózł na porodówkę niż mąż.

Jak mam dziś 36.3 tc, w sobotę zacznę 38 tc to już wtedy chyba ciąża donoszona i Mały nie będzie traktowany jako wcześniak jakby się już miał za tydz urodzić?

Idę jeszcze spać. Może do 8 pośpie. A takie mi się głupoty teraz śniły i tyle tych snów miałam. O Zenek Martyniuk mi się śnił☺ Ostatnio wałkujemy go codziennie bo Natalia go uwielbia☺

Miłego tygodnia już Wam życzę i rozwiązania co niektórym ☺

Hyhyhyhy nie? :D [emoji23]
U mnie bez zmian ;) brzuch mi sie napina.. mam nieregularne skurcze ktore az ida na krzyz,dosc bolesne,w sumie tp chyba 3 byly w calym dniu ;) ale do przezycia ;) mala wariuje w brzuchu..

Duzo dzis chodzilam.. bylismy w lesie i nad jeziorem.. ;) mysle ze w czwartek bede musiala jechac do mojego gina jednak ;) bo L4 mi sie konczy ;)

To nie oszczędzasz sobie spacerow. I dobrze :) korzystaj, a może dzięki temu coś się ruszy :) to dobrze, zobaczysz czy coś się zmieniło przynajmniej :)

Kochana waga przepiękna jak na ten tydzień !!u mnie w tym samym czasie 35 t.4 dzień 2200 G w moim szpitalu mówili , ze jak jest żółtaczka to dziecko zostaje 3 dni dłużej , czyli u was wypadałoby , ze juz 3 dni były naświetlania i jutro powinniście wyjsć :)
Oj bardzo byśmy chcieli dziś juz wyjść do domku. Za chwilę przyjdą pobrać Małemu krew i sprawdza poziom bilirubiny. Wtedy będzie decyzja czy wychodzimy. Ale wypisy dopiero po 13

Super, że bilurbina spadła:) i super, że ty się dobrze czujesz.

Ja po cc długo do siebie dochodziłam i po pierwszym i po drugim nawet dłużej. 8-10dni chodziłam zgięta w pól i mooocno mnie bolało. Jeszcze później ze 2 tygodnie mocno bolało. Mimo, że karmiłam przez tydzień brałam ketonal na noc i paracetamol w dzień. Wstanie z łóżka, krzesła to był koszmar. Teraz też pewnie będzie długo bolało albo taka moja uroda albo mam niski próg bólu choć u dentysty mogę leczyć zęby bez znieczulenia i mnie nie boli.
Kurcze ciekawe od czego to zależy. Bo jak mówisz, że u dentysty bez znieczulenia to masz dobry próg bólu. Może od metody szycia ?

A tak poza tym dziewczyny polecam pokój jednoosobowy. W moim przypadku nie wyobrażam sobie leżeć na wspólnej sali. Dzięki jedynce mieliśmy intymność. Mój byl od rana do wieczora i wspolnie mogliśmy zajmować się dzieckiem. Tym bardziej jak dziś mija tydzień od porodu. Może gdybym była tu dwa dni to by mi było obojętne a po takim czasie doceniam jedynkę no i plus bo mały miał lampy że mną w pokoju i mogłam go pilnować. Jedyny minus, to że ja mam oczy naświetlone ale minie po dwóch dniach.

Mąż ostatni raz przed urlopem pojechał do pracy. Jak w piątek wróci to będzie z nami w domu jakieś 2 mce☺ nie pamiętam , kiedy tak długo miał wolne. Chyba 4 lata temu jak się Natalka rodziła. Trochę się nim w końcu nacieszę☺
Czyli jeszcze te 5 dni Mały musi posiedzieć w brzuszku, bo nie wyobrażam sobie, żeby mnie kto inny wiózł na porodówkę niż mąż.

Jak mam dziś 36.3 tc, w sobotę zacznę 38 tc to już wtedy chyba ciąża donoszona i Mały nie będzie traktowany jako wcześniak jakby się już miał za tydz urodzić?

Idę jeszcze spać. Może do 8 pośpie. A takie mi się głupoty teraz śniły i tyle tych snów miałam. O Zenek Martyniuk mi się śnił☺ Ostatnio wałkujemy go codziennie bo Natalia go uwielbia☺

Miłego tygodnia już Wam życzę i rozwiązania co niektórym ☺

Fajnie , że będziesz miała tyle czasu męża przy sobie ❤️
Tak, 37+1 to cisza ciąża donoszona :)
Oj też miałam głupie sny, właśnie dziewczyna z sali mówi, że chyba koszmary miałam bo się tak zadarlam , że na równe nogi stanęła [emoji23]
Śniło mi się też nad ranem , że mojej mamie wody odeszły i jedziemy do szpitala i bałam się , że będzie mi ruszać ubranka z komody [emoji23]

Jestem pod ktg. I kolejny raz uważam , że jest to sprzęt do d. Skurcze normalnie się piszą od 10-40
A jak wydmuchalam nos to 40-70 i teraz nie wiem, czy im to mówić , że to ja zaburzylam wynik przez przypadek ? :hmm:

Dzień dobry :D mnie się też dziś głupoty śniły :D
Dziś intensywny dzień. Mam klientke, potem do przychodni po wyniki gbs. Do komornika zaświadczenie do mops że ojciec biologiczny jest niesciagalny (odnośnie alimentów). Muszę wszystkie sprawy załatwić takie formalne, plus wnioski mężowi przygotować że jak urodze to on tylko idzie małą do urzędu zarejestrować, pesel i akt urodzenia i wszystkie papiery zanieść.

Dzień dobry

A ja dzis pospalam nawet do 6.30 :) bo codziennie 4.30 sie budze . Moje pobolewanie gardła przeszło w suchy drażniący kaszel , przy którym napina sie brzuch wrrr . Stosuje wszystkie domowe sposoby - mam nadzieje , ze odpuści niebawem .
@Bajunia moj maź juz od remontu jest ze mną , poszedł na roczny bezpłatny urlop i przejął moje obowiązki w Firmie. Co prawda pracuje , ale ciesze sie ze jest tuż obok , jakby co.

@Ankan tak potwierdzam z pokojem 1 osobowym , ze jesli jest taka możliwośc warto go miec . Zwłaszcza jak szpital ma w standardzie sale wieloosobowe to panuje na nich straszny hałas .

@klaudiaa975 Taki poj skurcz wyższy raczej nic nie zmieni musiałyby byc wyższe i cześciej . Wczoraj przeglądałam rozne badania dzieci i miałam KTG od 32 tygodnia z bliźniakami to tam miałam odnotowane na poziomie 100 skurcze co jakis czas i szczerze nie czułam nic oprócz napinania brzucha . Napisali mi tylko adnotacje - w razie komplikacji jechać do szpitala .

Od dzis przysługuje mi KTG co najmniej raz w tyg az do konca ciąży . Musze sie zapisać na ktorys dzień .

Miłego dnia wszystkim

reklama
Fajnie , że będziesz miała tyle czasu męża przy sobie ❤️
Tak, 37+1 to cisza ciąża donoszona :)
Oj też miałam głupie sny, właśnie dziewczyna z sali mówi, że chyba koszmary miałam bo się tak zadarlam , że na równe nogi stanęła [emoji23]
Śniło mi się też nad ranem , że mojej mamie wody odeszły i jedziemy do szpitala i bałam się , że będzie mi ruszać ubranka z komody [emoji23]

Jestem pod ktg. I kolejny raz uważam , że jest to sprzęt do d. Skurcze normalnie się piszą od 10-40
A jak wydmuchalam nos to 40-70 i teraz nie wiem, czy im to mówić , że to ja zaburzylam wynik przez przypadek ? :hmm:
Dobre. W głos się roześmiałam☺
Jak chcesz wyjść do domu to lepiej powiedz bo jak zobaczą takie skurcze to Cię zostawią

Do góry