reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

♥️♥️♥️♥️ juz chce ja tu miec :)
Ładne kolorki ale bardzo grube te poduchy w tym ochraniaczu. Tak mi się wydaje czy dziecku nie będzie tam za ciasno i duszno? A przy noworodku to lepiej od strony naszego łóżka nie zakładać nic , żeby cały czas mieć podgląd na dzidzię. Jak obstawisz tak dookoła to żeby zobaczyć dziecko będziesz musiała wstać. A tak to z łóżka zobaczysz.☺

reklama
Ładne kolorki ale bardzo grube te poduchy w tym ochraniaczu. Tak mi się wydaje czy dziecku nie będzie tam za ciasno i duszno? A przy noworodku to lepiej od strony naszego łóżka nie zakładać nic , żeby cały czas mieć podgląd na dzidzię. Jak obstawisz tak dookoła to żeby zobaczyć dziecko będziesz musiała wstać. A tak to z łóżka zobaczysz.☺
Miałam dokładnie to samo wrażenie że bardzo grube te poduszki się wydają. Klaudia dawała z jednej strony tylko i chyba tak lepiej jak już koniecznie chcesz dać. Ja mam takie cieniutkie te ochraniacze i daje ale nie od mojej strony żeby właśnie widzieć.

Ciekawa jestem czy zdąży nam przyjść to łóżeczko i zdążymy kupić materac.

Jutro na 8 idę na ktg zobaczymy czy cokolwiek się zapisze :p

Też mam taką nadzieję ,że będę w grupie,co czują się nieźle :) ale coś mnie szarpało w pęcherzu po pierwszym cięciu zawsze w okolicach owulacji i przed miesiączką,więc obawiam się,że to zrościki...przed cesarką nigdy tego nie miałam.

Myślę,że wyjdziecie,bo jak długo w sumie już jesteście?i ile synek teraz waży?
W poniedziałek urodziłam, jeden dzień był na obserwacji bo 35+4, w piątek mieliśmy wyjść ale dostał żółtaczkę i od piątku godziny 10 do 18 dzisiaj lampy. Wage miał 3130, spadła do 2980 i dziś już ponad 3 z powrotem. Bilirubina 10.7 więc już Oki. Ale wiesz jak z lekarzami

Oj to by dopiero było :) z bliźniakami wszystko trzeba robić podwójnie razy dwa , jedno karmisz a drugie juz wyje ze głodne i dylemat , ktore najpierw podnieść ? To samo z kupa i wszystkim innym. Najpierw karmiłam poj i schodziło mi na to masa czasu a drugie dziecko az zanosiło sie płaczem , wiec potem na 2 ręce rownocześnie :-p
Ja zawsze tak mówię , że z jednym dzieckiem to każdy sobie poradzi a z bliźniakami to tylko nieliczni, wybrani dadzą radę więc już Odgórnie jest ustalone kto sobie z nimi poradzi . Taka moja teoria☺
Widocznie tam na górze ktoś wiedział , że poradzisz sobie z dwójką ☺

Tak patrzę na wasze łóżeczka i zastanawiam się czy tylko ja nie mam ubranego? [emoji16]
Moje stoi jeszcze na strychu zawalone różnymi gratami. Muszę je w tym tygodniu wymyć. Jak mąż już będzie na urlopie to podniesie poziom i ustawimy na miejscu, a ubierze się nawet jak już wrócimy ze szpitala, żeby się nie kurzyło ☺

W poniedziałek urodziłam, jeden dzień był na obserwacji bo 35+4, w piątek mieliśmy wyjść ale dostał żółtaczkę i od piątku godziny 10 do 18 dzisiaj lampy. Wage miał 3130, spadła do 2980 i dziś już ponad 3 z powrotem. Bilirubina 10.7 więc już Oki. Ale wiesz jak z lekarzami
Kochana waga przepiękna jak na ten tydzień !!u mnie w tym samym czasie 35 t.4 dzień 2200 G w moim szpitalu mówili , ze jak jest żółtaczka to dziecko zostaje 3 dni dłużej , czyli u was wypadałoby , ze juz 3 dni były naświetlania i jutro powinniście wyjsć :)

Nie są grube, na zdjęciu jakoś tak wyszly :)
Wiesz jedynie myslalam zeby z tej jednej steoby przełożyć i zostawić tylko jedną to wtedy bede miala lepszy podgląd:)

reklama
Brak słów na tych lekarzy .... Mi na przykład kazali w otwartym pampersie kłaść a wyczytałam, że lepiej zakrywac narządy i Mały miał Pampers rozpiety po bokach ale "sprzęt" przykryty

A dziękuję ja mega dobrze :) delikatnie szew z jednej strony czuje ale to z tej co wstaje więc pewnie naciągam. Brzuch fajnie powoli schodzi. Polog myślałam, że jest gorszy.

Dziękuję :) pomogło

Dziękuję pomogło.

Bilirubina spadła do 10.7 i wieczorem odłączyli lampy :)

Kochana jak masz możliwość to idź pobudzić na laktator. W poniedziałek urodziłam we wtorek podzialalam na laktatorze i herbatki do tego i w srode pierwsze kropelki odciagnelam. Mały nie umie zassac więc ściągam pokarm i karmie moim plus resztę mm

Ten sam problem mam :) ubiore chyba w body z krótkim rękawem na to kaftanik i pół śpiochy oraz czapkę i przykryje kocem lub pielucha.
Bo jest szansa, że jutro wyjdziemy

Brak komentarza na ich ubrania... Mi dały pajaca i pół klatki odkryte. Wiec dziś po lampach w swoje ciuchy ubrałam i nic nie mówili.

Dziewczyny jak mi w piątek wody odeszły to łóżeczko w garażu, materac zamówiony i pościel l, ochraniacz, przewijak. Mialam panikę ale wszystko mój ogarnął. Łóżeczko skręcił, materac doszedł i wywietrzyl. Pościel odebrał, więc jutro jak wyjdę tylko muszę ubrać :) na spokojnie ogarniemy. A mój w śpiworku chciałabym żeby narazie spał.

A dlaczego będziesz zgieta chodzić?
Ja na drugi dzień prosto jak strzała chodziłam, A dziś po 6 dniach bym biegać mogła :)
Super, że bilurbina spadła:) i super, że ty się dobrze czujesz.

Ja po cc długo do siebie dochodziłam i po pierwszym i po drugim nawet dłużej. 8-10dni chodziłam zgięta w pól i mooocno mnie bolało. Jeszcze później ze 2 tygodnie mocno bolało. Mimo, że karmiłam przez tydzień brałam ketonal na noc i paracetamol w dzień. Wstanie z łóżka, krzesła to był koszmar. Teraz też pewnie będzie długo bolało albo taka moja uroda albo mam niski próg bólu choć u dentysty mogę leczyć zęby bez znieczulenia i mnie nie boli.

Do góry