reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dobrze , a Ty ?
Nie ma to jak wyczekiwać , żeby drugiej było coraz gorzej [Emoji23] hehehe :*
Hyhyhyhy nie? :D [emoji23]
U mnie bez zmian ;) brzuch mi sie napina.. mam nieregularne skurcze ktore az ida na krzyz,dosc bolesne,w sumie tp chyba 3 byly w calym dniu ;) ale do przezycia ;) mala wariuje w brzuchu..

Duzo dzis chodzilam.. bylismy w lesie i nad jeziorem.. ;) mysle ze w czwartek bede musiala jechac do mojego gina jednak ;) bo L4 mi sie konczy ;)

reklama
Bardzo dobrze że pilnujesz bo u nas był taki przypadek że dziecku nie założono w ogóle nic na oczy i dziewczyna jest dziś niewidoma :(
Brak słów na tych lekarzy .... Mi na przykład kazali w otwartym pampersie kłaść a wyczytałam, że lepiej zakrywac narządy i Mały miał Pampers rozpiety po bokach ale "sprzęt" przykryty

Witaj, jak się czujesz?
A dziękuję ja mega dobrze :) delikatnie szew z jednej strony czuje ale to z tej co wstaje więc pewnie naciągam. Brzuch fajnie powoli schodzi. Polog myślałam, że jest gorszy.

Kciuki zaciśnięte ;)
Dziękuję :) pomogło

Trzymam:)
Pewnie zadbaj o siebie lepiej się poczujesz. Miłego dnia:)
U nas dziś leniwie, niedawno wstaliśmy i mi się nic nie chce. Wczoraj spuchły mi stopy, po nocy wcale nie lepiej i w ogóle nogi mam takie ciężkie. Na obiad zrobię schabowe, ziemniaczki i mizerię, później może jakiś spacer i tyle.
Dziękuję pomogło.

Bilirubina spadła do 10.7 i wieczorem odłączyli lampy :)

Ja już dużo lepiej normalnie raczej chodzę , synek raczej grzeczny jak na razie wszystko ok [emoji8] tylko z cycków mało leci ale to niby norma po CC szczególnie na zimno. Mały już mi coś mlaska więc dostawiam do cyca. Trzymajcie się [emoji8]
Kochana jak masz możliwość to idź pobudzić na laktator. W poniedziałek urodziłam we wtorek podzialalam na laktatorze i herbatki do tego i w srode pierwsze kropelki odciagnelam. Mały nie umie zassac więc ściągam pokarm i karmie moim plus resztę mm

Dziewczyny w co ubrać na wyjście dziecko doradzcie. Około 25 stopni ma być. Kurde nie wiem nie chce mi się ani myśleć a mój pasuje żeby już przygotował jakbyśmy faktycznie jutro wyszli
Ten sam problem mam :) ubiore chyba w body z krótkim rękawem na to kaftanik i pół śpiochy oraz czapkę i przykryje kocem lub pielucha.
Bo jest szansa, że jutro wyjdziemy

A i nie wiem jak jest u was w szpitalach ale tutaj gdzie ja jestem dają ubranka a ja żałuję że nie wzięłam swoich. Oczywiście nie chodzi o kolor [emoji39] a o to ze jest duszno , gorąco a ubranko jest bardzo bardzo grube Zobacz załącznik 880268
Brak komentarza na ich ubrania... Mi dały pajaca i pół klatki odkryte. Wiec dziś po lampach w swoje ciuchy ubrałam i nic nie mówili.

No ja właśnie mam zamiar ubrać dopiero jak ze szpitala wrócę [emoji14] bo ja to tylko prześcieradło w sumie, bo chcę żeby spał w rożku/otulaczu na początku :)
Dziewczyny jak mi w piątek wody odeszły to łóżeczko w garażu, materac zamówiony i pościel l, ochraniacz, przewijak. Mialam panikę ale wszystko mój ogarnął. Łóżeczko skręcił, materac doszedł i wywietrzyl. Pościel odebrał, więc jutro jak wyjdę tylko muszę ubrać :) na spokojnie ogarniemy. A mój w śpiworku chciałabym żeby narazie spał.

Ja wiem,że po cięciu będę chodziła zgięta jakiś czas,to już wolałam mieć ubrane,żeby się z tym nie szarpać. A też będzie mała spała w rożku na prześcieradle-tak najlepiej na początku.
A dlaczego będziesz zgieta chodzić?
Ja na drugi dzień prosto jak strzała chodziłam, A dziś po 6 dniach bym biegać mogła :)

Brak słów na tych lekarzy .... Mi na przykład kazali w otwartym pampersie kłaść a wyczytałam, że lepiej zakrywac narządy i Mały miał Pampers rozpiety po bokach ale "sprzęt" przykryty

A dziękuję ja mega dobrze :) delikatnie szew z jednej strony czuje ale to z tej co wstaje więc pewnie naciągam. Brzuch fajnie powoli schodzi. Polog myślałam, że jest gorszy.

Dziękuję :) pomogło

Dziękuję pomogło.

Bilirubina spadła do 10.7 i wieczorem odłączyli lampy :)

Kochana jak masz możliwość to idź pobudzić na laktator. W poniedziałek urodziłam we wtorek podzialalam na laktatorze i herbatki do tego i w srode pierwsze kropelki odciagnelam. Mały nie umie zassac więc ściągam pokarm i karmie moim plus resztę mm

Ten sam problem mam :) ubiore chyba w body z krótkim rękawem na to kaftanik i pół śpiochy oraz czapkę i przykryje kocem lub pielucha.
Bo jest szansa, że jutro wyjdziemy

Brak komentarza na ich ubrania... Mi dały pajaca i pół klatki odkryte. Wiec dziś po lampach w swoje ciuchy ubrałam i nic nie mówili.

Dziewczyny jak mi w piątek wody odeszły to łóżeczko w garażu, materac zamówiony i pościel l, ochraniacz, przewijak. Mialam panikę ale wszystko mój ogarnął. Łóżeczko skręcił, materac doszedł i wywietrzyl. Pościel odebrał, więc jutro jak wyjdę tylko muszę ubrać :) na spokojnie ogarniemy. A mój w śpiworku chciałabym żeby narazie spał.

A dlaczego będziesz zgieta chodzić?
Ja na drugi dzień prosto jak strzała chodziłam, A dziś po 6 dniach bym biegać mogła :)
Ostatnio z tydzien jeszcze czułam, mimo,że dość szybko się podniosłam. No i to drugie cięcie,macica przecięta kolejny raz,więc nie wiem,co się spodziewać. Zdania są podzielone,ale niektóre moje koleżanki mówiły,że drugim razem było gorzej niż pierwszym - dłużej dochodziły do siebie.

Fajnie,że już bilirubina spada i będziecie wychodzić :)

Ostatnio z tydzien jeszcze czułam, mimo,że dość szybko się podniosłam. No i to drugie cięcie,macica przecięta kolejny raz,więc nie wiem,co się spodziewać. Zdania są podzielone,ale niektóre moje koleżanki mówiły,że drugim razem było gorzej niż pierwszym - dłużej dochodziły do siebie.

Ja tez bede miala drugie cięcie i jestem ciekawa jak bedzie. Jedna koleżanka mówiła, że lepiej się czuła iz po pierwszym. Teraz znajoma leży z dziewczyną, która miała drugą cesarke i ledwo wstaje z łóżka:/
Niby miała jakieś zrosty i to przez to.

Zobacz załącznik 880306 Zobacz załącznik 880307 Zobaczcie - moze to jest do innego wymiaru łóżeczka jak moje , boje sie ze moze spaść w te boki( szczeliny) . Bliźniakom podkladalismy książki pod nogi lozka zeby było pochyło na początku .
Dziwne to.. nie wiem... Ja bym się bała ryzykować [emoji4]
Tak patrzę na wasze łóżeczka i zastanawiam się czy tylko ja nie mam ubranego? [emoji16]
Nie zdziwi cię to, ale ja też nie mam[emoji23][emoji16] Ale mąż ma to. zrobić. Nie chcę żeby się kurzyło. A u mnie tylko w sumie prześcieradło i tylko to[emoji23][emoji16] klin będę dawała docelowo[emoji4]

Hmm ciekawe faktycznie jak to jest za drugim razem. Mam nadzieję, że szybko staniesz na nogi i dobrze będziesz się czuła. W sumie nie ma co patrzeć na innych bo każdy organizm inaczej reaguje.

Oby nas jutro wypuścili :)

Hmm ciekawe faktycznie jak to jest za drugim razem. Mam nadzieję, że szybko staniesz na nogi i dobrze będziesz się czuła. W sumie nie ma co patrzeć na innych bo każdy organizm inaczej reaguje.

Oby nas jutro wypuścili :)
Też mam taką nadzieję ,że będę w grupie,co czują się nieźle :) ale coś mnie szarpało w pęcherzu po pierwszym cięciu zawsze w okolicach owulacji i przed miesiączką,więc obawiam się,że to zrościki...przed cesarką nigdy tego nie miałam.

Myślę,że wyjdziecie,bo jak długo w sumie już jesteście?i ile synek teraz waży?

Ma.ktoras z was ochraniacz modułowy z tych poduszeczek??
Jak macie łóżeczko ustawione? Na jakiej wysokości?
Bo jak jest najwyżej to te poduszeczki nie pasują, musiałoby byc pietro niżej:/ i sama nie wiem
Jak jest na najwyższym poziomie to dziecku i tak ochraniacz nie potrzebny bo się nie przewraca na boki. Jak zacznie się przekręcać to obniżamy i można założyć wtedy ochraniacz☺

reklama
Do góry