reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dobrze , a Ty ?
Nie ma to jak wyczekiwać , żeby drugiej było coraz gorzej [Emoji23] hehehe :*
Hyhyhyhy nie? :D [emoji23]
U mnie bez zmian ;) brzuch mi sie napina.. mam nieregularne skurcze ktore az ida na krzyz,dosc bolesne,w sumie tp chyba 3 byly w calym dniu ;) ale do przezycia ;) mala wariuje w brzuchu..

Duzo dzis chodzilam.. bylismy w lesie i nad jeziorem.. ;) mysle ze w czwartek bede musiala jechac do mojego gina jednak ;) bo L4 mi sie konczy ;)

reklama
Bardzo dobrze że pilnujesz bo u nas był taki przypadek że dziecku nie założono w ogóle nic na oczy i dziewczyna jest dziś niewidoma :(
Brak słów na tych lekarzy .... Mi na przykład kazali w otwartym pampersie kłaść a wyczytałam, że lepiej zakrywac narządy i Mały miał Pampers rozpiety po bokach ale "sprzęt" przykryty

Witaj, jak się czujesz?
A dziękuję ja mega dobrze :) delikatnie szew z jednej strony czuje ale to z tej co wstaje więc pewnie naciągam. Brzuch fajnie powoli schodzi. Polog myślałam, że jest gorszy.

Kciuki zaciśnięte ;)
Dziękuję :) pomogło

Trzymam:)
Pewnie zadbaj o siebie lepiej się poczujesz. Miłego dnia:)
U nas dziś leniwie, niedawno wstaliśmy i mi się nic nie chce. Wczoraj spuchły mi stopy, po nocy wcale nie lepiej i w ogóle nogi mam takie ciężkie. Na obiad zrobię schabowe, ziemniaczki i mizerię, później może jakiś spacer i tyle.
Dziękuję pomogło.

Bilirubina spadła do 10.7 i wieczorem odłączyli lampy :)

Ja już dużo lepiej normalnie raczej chodzę , synek raczej grzeczny jak na razie wszystko ok [emoji8] tylko z cycków mało leci ale to niby norma po CC szczególnie na zimno. Mały już mi coś mlaska więc dostawiam do cyca. Trzymajcie się [emoji8]
Kochana jak masz możliwość to idź pobudzić na laktator. W poniedziałek urodziłam we wtorek podzialalam na laktatorze i herbatki do tego i w srode pierwsze kropelki odciagnelam. Mały nie umie zassac więc ściągam pokarm i karmie moim plus resztę mm

Dziewczyny w co ubrać na wyjście dziecko doradzcie. Około 25 stopni ma być. Kurde nie wiem nie chce mi się ani myśleć a mój pasuje żeby już przygotował jakbyśmy faktycznie jutro wyszli
Ten sam problem mam :) ubiore chyba w body z krótkim rękawem na to kaftanik i pół śpiochy oraz czapkę i przykryje kocem lub pielucha.
Bo jest szansa, że jutro wyjdziemy

A i nie wiem jak jest u was w szpitalach ale tutaj gdzie ja jestem dają ubranka a ja żałuję że nie wzięłam swoich. Oczywiście nie chodzi o kolor [emoji39] a o to ze jest duszno , gorąco a ubranko jest bardzo bardzo grube Zobacz załącznik 880268
Brak komentarza na ich ubrania... Mi dały pajaca i pół klatki odkryte. Wiec dziś po lampach w swoje ciuchy ubrałam i nic nie mówili.

No ja właśnie mam zamiar ubrać dopiero jak ze szpitala wrócę [emoji14] bo ja to tylko prześcieradło w sumie, bo chcę żeby spał w rożku/otulaczu na początku :)
Dziewczyny jak mi w piątek wody odeszły to łóżeczko w garażu, materac zamówiony i pościel l, ochraniacz, przewijak. Mialam panikę ale wszystko mój ogarnął. Łóżeczko skręcił, materac doszedł i wywietrzyl. Pościel odebrał, więc jutro jak wyjdę tylko muszę ubrać :) na spokojnie ogarniemy. A mój w śpiworku chciałabym żeby narazie spał.

Ja wiem,że po cięciu będę chodziła zgięta jakiś czas,to już wolałam mieć ubrane,żeby się z tym nie szarpać. A też będzie mała spała w rożku na prześcieradle-tak najlepiej na początku.
A dlaczego będziesz zgieta chodzić?
Ja na drugi dzień prosto jak strzała chodziłam, A dziś po 6 dniach bym biegać mogła :)

Brak słów na tych lekarzy .... Mi na przykład kazali w otwartym pampersie kłaść a wyczytałam, że lepiej zakrywac narządy i Mały miał Pampers rozpiety po bokach ale "sprzęt" przykryty

A dziękuję ja mega dobrze :) delikatnie szew z jednej strony czuje ale to z tej co wstaje więc pewnie naciągam. Brzuch fajnie powoli schodzi. Polog myślałam, że jest gorszy.

Dziękuję :) pomogło

Dziękuję pomogło.

Bilirubina spadła do 10.7 i wieczorem odłączyli lampy :)

Kochana jak masz możliwość to idź pobudzić na laktator. W poniedziałek urodziłam we wtorek podzialalam na laktatorze i herbatki do tego i w srode pierwsze kropelki odciagnelam. Mały nie umie zassac więc ściągam pokarm i karmie moim plus resztę mm

Ten sam problem mam :) ubiore chyba w body z krótkim rękawem na to kaftanik i pół śpiochy oraz czapkę i przykryje kocem lub pielucha.
Bo jest szansa, że jutro wyjdziemy

Brak komentarza na ich ubrania... Mi dały pajaca i pół klatki odkryte. Wiec dziś po lampach w swoje ciuchy ubrałam i nic nie mówili.

Dziewczyny jak mi w piątek wody odeszły to łóżeczko w garażu, materac zamówiony i pościel l, ochraniacz, przewijak. Mialam panikę ale wszystko mój ogarnął. Łóżeczko skręcił, materac doszedł i wywietrzyl. Pościel odebrał, więc jutro jak wyjdę tylko muszę ubrać :) na spokojnie ogarniemy. A mój w śpiworku chciałabym żeby narazie spał.

A dlaczego będziesz zgieta chodzić?
Ja na drugi dzień prosto jak strzała chodziłam, A dziś po 6 dniach bym biegać mogła :)
Ostatnio z tydzien jeszcze czułam, mimo,że dość szybko się podniosłam. No i to drugie cięcie,macica przecięta kolejny raz,więc nie wiem,co się spodziewać. Zdania są podzielone,ale niektóre moje koleżanki mówiły,że drugim razem było gorzej niż pierwszym - dłużej dochodziły do siebie.

Fajnie,że już bilirubina spada i będziecie wychodzić :)

Ostatnio z tydzien jeszcze czułam, mimo,że dość szybko się podniosłam. No i to drugie cięcie,macica przecięta kolejny raz,więc nie wiem,co się spodziewać. Zdania są podzielone,ale niektóre moje koleżanki mówiły,że drugim razem było gorzej niż pierwszym - dłużej dochodziły do siebie.

Ja tez bede miala drugie cięcie i jestem ciekawa jak bedzie. Jedna koleżanka mówiła, że lepiej się czuła iz po pierwszym. Teraz znajoma leży z dziewczyną, która miała drugą cesarke i ledwo wstaje z łóżka:/
Niby miała jakieś zrosty i to przez to.

Zobacz załącznik 880306 Zobacz załącznik 880307 Zobaczcie - moze to jest do innego wymiaru łóżeczka jak moje , boje sie ze moze spaść w te boki( szczeliny) . Bliźniakom podkladalismy książki pod nogi lozka zeby było pochyło na początku .
Dziwne to.. nie wiem... Ja bym się bała ryzykować [emoji4]
Tak patrzę na wasze łóżeczka i zastanawiam się czy tylko ja nie mam ubranego? [emoji16]
Nie zdziwi cię to, ale ja też nie mam[emoji23][emoji16] Ale mąż ma to. zrobić. Nie chcę żeby się kurzyło. A u mnie tylko w sumie prześcieradło i tylko to[emoji23][emoji16] klin będę dawała docelowo[emoji4]

Hmm ciekawe faktycznie jak to jest za drugim razem. Mam nadzieję, że szybko staniesz na nogi i dobrze będziesz się czuła. W sumie nie ma co patrzeć na innych bo każdy organizm inaczej reaguje.

Oby nas jutro wypuścili :)

Hmm ciekawe faktycznie jak to jest za drugim razem. Mam nadzieję, że szybko staniesz na nogi i dobrze będziesz się czuła. W sumie nie ma co patrzeć na innych bo każdy organizm inaczej reaguje.

Oby nas jutro wypuścili :)
Też mam taką nadzieję ,że będę w grupie,co czują się nieźle :) ale coś mnie szarpało w pęcherzu po pierwszym cięciu zawsze w okolicach owulacji i przed miesiączką,więc obawiam się,że to zrościki...przed cesarką nigdy tego nie miałam.

Myślę,że wyjdziecie,bo jak długo w sumie już jesteście?i ile synek teraz waży?

Ma.ktoras z was ochraniacz modułowy z tych poduszeczek??
Jak macie łóżeczko ustawione? Na jakiej wysokości?
Bo jak jest najwyżej to te poduszeczki nie pasują, musiałoby byc pietro niżej:/ i sama nie wiem
Jak jest na najwyższym poziomie to dziecku i tak ochraniacz nie potrzebny bo się nie przewraca na boki. Jak zacznie się przekręcać to obniżamy i można założyć wtedy ochraniacz☺

reklama
Do góry