reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No ja właśnie mam zamiar ubrać dopiero jak ze szpitala wrócę [emoji14] bo ja to tylko prześcieradło w sumie, bo chcę żeby spał w rożku/otulaczu na początku :)
No to tym bardziej nie masz się czym martwić. Ja się śmiałam właśnie do męża że jak Dzidek się urodzi zanim przyjdzie łóżeczko no to będzie spał w gondolce albo z nami. W zasadzie i tak podejrzewam że po karmieniu w nocy będzie spał z nami żebym się wysypiala:) tylko na łóżeczku będę miała przewijak i to bym chciała mieć jak już wrócę do domu bo dużo wygodniejsze niż gdzie się schylać i przebierać.

reklama
No ja właśnie mam zamiar ubrać dopiero jak ze szpitala wrócę [emoji14] bo ja to tylko prześcieradło w sumie, bo chcę żeby spał w rożku/otulaczu na początku :)
Ja wiem,że po cięciu będę chodziła zgięta jakiś czas,to już wolałam mieć ubrane,żeby się z tym nie szarpać. A też będzie mała spała w rożku na prześcieradle-tak najlepiej na początku.

Pewnie chodzi o "śmierć łóżeczkową",że dzieciątko może się przekręcić na brzuch i główką do dołu i udusić, tak samo jak zacząć krztusić ulanym mlekiem. Jak masz podniesione łóżeczko główkę do góry mniejsze ryzyko z krztuszeniem a jak jest taka siatka i przestrzeń,jak się przekręci,to będzie miało powietrze. No,ale to jakiś naprawdę wynalazek,bo ja nigdy wcześniej tego nie widziałam. Zrobię tak jak poprzednio robiłam a to oddam tej koleżance, może komuś innemu się przyda .
Gdyby nie było tej przestrzeni to by może i miało sens. Może kocyki połóż z obu stron żeby luki nie było :) a jak poprzednio zrobiłaś ?:)

Ja dzisiaj na wypis założyłam body długi rękaw i pospuidzki i cienką czapeczkę . Położna mówiła żeby takim maluszkom zakładac czapeczkę cienka albo opaskę na uszki żeby przykryc :) a i nskrylam pielucha flanelowa
Zależy jaka u Was pogoda dziś była. Bo u nas taki upał że nawrt takiego malucha nie miałabym serca dusix w długim rękawie :)

reklama
W pierwszej ciąży miałam przebijane przy pełnym rozwarciu. Teraz niby rano mi chlusło, później nic. Po badaniu na IP czułam jakby się sączyło, ale przy porodzie położna powiedziała, że dopiero teraz pękły. Wiec widocznie wcześniej to były takie mocne upławy.
Dzieki za odpowiedz :* boje sie ze z ta ciaza bedzie inaczej niz pierwsza.. i nie wiem w sumie jak reagowac,bo tu ci lekarz mowi tak,a szpital inaczej.. i wolalabym aby mi te wody pierwsze odeszly :/

Do góry