G
gosc12
Gość
W sobotę będzie ta najbliższą. Za 5 dniAhaa, to pomyliłam a z om?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W sobotę będzie ta najbliższą. Za 5 dniAhaa, to pomyliłam a z om?
Nam to nic nie dało, też po ok. 5 tyg jak mieliśmy zakaz przez szyjkę [emoji16]
U mnie tez druga ciaza jest bardziej bolesna.. moze u mnie tez bedzie jak z corka w 39 tygDziękuje, to moje drugie dziecko, i pierwsze również urodziło się dokładnie 14 dni przed terminem. Od początku tygodnia już czułam lekkie skurcze, kłucie w pochwie. Wczoraj rano myślałam, że odeszły mi wody pojechałam na IP. Tam byłam zbadana, miałam Ktg i okazało się, że to nie wody, w sumie nic mnie nie bolało. Pojechaliśmy z mężem jeszcze na zakupy i wtedy zaczęłam czuć już dość mocne ale nieregularne skurcze. Ok 14 zaczęły być już naprawdę bolesne ale nadal nieregularne. Dopiero o 15 zaczęły się regularne i były już co 2 min. Pojechaliśmy na IP okazało się, że mam już 5 cm rozwarcia. Jak weszłam na salę porodowa miałam już pełne rozwarcie. O 18 Niunia była na świecie. Musze jednak przyznać, że drugi poród był dużo bardziej bolesny.
Jak wszystko będzie dobrze jutro wychodzimy.
Dokladnie na nic sie nie nastawiac bo mozna sie zawiescTo po co mi gin mówił , że wywołają ten tydzień po. Nie można się nastawić na nic eh :/
O widzisz, czyli w każdej teorii jest troszkę prawdy ja tez już gdzieś kiedyś czytałam, ze dziewczynki szybciej dojrzewaja i to nie tylko w trakcie ciazy, ale i później. Ale to nie znaczy, ze spieszy im się szybciej do wyjsciaMoże to i prawda, że są wcześniej dojrzałe, bo nawet po urodzeniu, często dziewczynki szybciej dojrzewają, uczą się nowych rzeczy itp
Natomiast moja ginekolog twierdzi tak jak napisała Lustysia, że częściej dziewczynki bywają przenoszone w ciąży niż chłopaczki
No to jeszcze wszystko przed Tobą, a nóż się uda 26, albo tak jak piszesz będzie miał swoją dateU nas lipiec cały obfituje w okazje kiedy mały mógłby się urodzić, ale on ma pewnie swój plan na życie od początku [emoji16] Ja już miałam imieniny, mąż miał już imieniny, teraz 26 ma moja babcia, 31 urodziny mój tata. A ja od początku ciąży mówiłam do Małego żeby urodził się 26 to wtedy wszyscy w trójkę będziemy mieć urodziny 26 tylko w różnych miesiącach [emoji16]
Dziewczynki szybciej umysłowo bardziejO widzisz, czyli w każdej teorii jest troszkę prawdy ja tez już gdzieś kiedyś czytałam, ze dziewczynki szybciej dojrzewaja i to nie tylko w trakcie ciazy, ale i później. Ale to nie znaczy, ze spieszy im się szybciej do wyjscia
Tu tez nie ma reguły, wszystko zależy od dziecka tak naprawdę. Ja szybko chodziłam i szybko mówiłam, natomiast moja siostra zaczęła mówić dopiero w wieku 3 lat. A mam kuzyna który praktycznie od roku babla jak stary [emoji23]Dziewczynki szybciej umysłowo bardziej
Zauważyłam nawet po dzieciach znajomych.
Np w większości przypadków (bo zawsze musi być jakiś wyjątek od reguły) chłopcy okazywali się szybciej sprawni fizycznie - dużo szybciej np zaczynali chodzi mój syn jak miał 9 miesięcy. Natomiast dziewczynki dużo szybciej robiły się 'kumate' i zaczynaky mówić. Córka znajomej która urodziła dzień po mnie, jej córka zaczęła pierwsze słowa mówić około 10-11 miesiąca, a chodzić dopiero po 13 miesięcu. Mój syn szybko chodził a zaczął mówić bardzo późno.
Z Amanda można się było dogadać, a u mojego syna było tylko 'y y y'.