reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczyny :)
Miałam ciężką noc..nie dlatego że mała nie spala a dlatego że wokół były jakieś halasy głosy płacz dzieci z innych sal . Moja obserwatorka jest po CC nie może się zająć wiadomo dzieckiem tak jak po sn , dziecko jej płakało marudzili a ona pół nocy : niunio nie płacze proszę ..niunio nie płacze proszę i tak w kółko ..położne przychodziły się pytaly czy zabrać dziecko nakarmia itp a ona że nie ..i tak pół nocy gadała do dziecka nie płacz.. do sali ma otwarte drzwi to słychać było . Wogole po CC trzeba dźwigac jak najmniej do picia woda że smoczkiem a ona ma koło szafki obok łóżka 2 duże baniaki wody 5 l :D jak ona chce pić z tego :D
od południa byłam sama na sali a w nocy przywieźli dziewczynę po porodzie i znów usnąć się nie dało mu musieli ja ogarnąć.
Dzisiaj pediatra mówiła o higienie dziewczynek żeby chusteczek uyzwac raczej na wyjścia w domu tylko woda bo chusteczki czasem powodują sklejanie się warg . Do higieny pepusxka tak jak wszędzie patyczek nasączony octeniseptem .
O 12 sie czegoś dowiem kiedy wychodzimy . Chyba nie nadrobię waszych wcześniejszych postów .., :/
Zobacz załącznik 880183
Ale ona jest śliczna [emoji16][emoji7]

Współczuję...uroki szpitala.. mam nadzieję, że szybko wyjdziecie[emoji4]

reklama
Haha jakie niecne plany [emoji5]

U mnie w ogóle tato mojego ma imieniny 25 lipca i przeczuwa, ze wtedy mała wyjdzie [emoji16] ciekawe czy się sprawdzi hah [emoji5] a 27 lipca całkowite zaćmienie będzie. Ciekawe czy wtedy będzie wysyp [emoji85][emoji87][emoji86]

Moj tato tez ma wtedy imieniny:)
Miałam termin wlasnie na 25 lipca, ale malutka zdecydowała sie na 5 lipca.

Może tak być :D mój tato ma imieniny 20 lipca. Urodziny 23 lipca. Z Aleksem z Om termin na 24 lipca. Kiedy się Aleks urodził? W imieniny dziadka a trzy dni przed jego urodzinami :) także mój tato miał prezent w postaci pierwszego wnuka :D

To dajesz tym bardziej nadzieje [emoji5][emoji16] ja mówię do mojego, że dziś już serio się poprzytulamy, bo już tak od środy planowałam hah a zawsze zasypialismy przy filmie albo było brak weny, a dziś już nawet mój Bartek bardzo chce jak codziennie mówię mu o tym, ze u nas już tyle maleństw się urodziło i pokazuje mu zdjęcia to się zachwyca [emoji5] i chciałby już córeczkę z nami.

To może zrobi niespodziewanke do środy hah albo śmieje się, ze mogłaby do jutra to zaoszczędzimy 150 zł za ostatnia wizytę xd

Może to i prawda, że są wcześniej dojrzałe, bo nawet po urodzeniu, często dziewczynki szybciej dojrzewają, uczą się nowych rzeczy itp :)

Natomiast moja ginekolog twierdzi tak jak napisała Lustysia, że częściej dziewczynki bywają przenoszone w ciąży niż chłopaczki :)

Bo są bardziej uparte haha to tez może być prawda [emoji56][emoji16][emoji86]

U nas lipiec cały obfituje w okazje kiedy mały mógłby się urodzić, ale on ma pewnie swój plan na życie od początku [emoji16] Ja już miałam imieniny, mąż miał już imieniny, teraz 26 ma moja babcia, 31 urodziny mój tata. A ja od początku ciąży mówiłam do Małego żeby urodził się 26 to wtedy wszyscy w trójkę będziemy mieć urodziny 26 tylko w różnych miesiącach [emoji16]

Hah to może posłucha :) oby [emoji5][emoji847]

Mi to już w sumie obojętnie kiedy, ale mam nadzieje, że nie dłużej niż te 12 dni [emoji4][emoji16][emoji28]

Hej.. nocka przespana z budzeniem na siusiu ;) maz dzis rano wykorzystany.. szykuje sie upalny dzien :) mialam delikatne skurczyki ale juz jest oki.. plamienie tez zniknelo ;)

Milego dnia dziewczyny ;)

@Marta_Bdg gratulacje..[emoji9] jest sliczna [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

To super, że skorzystaliście heh :) to dziś oczekujemy info od Ciebie, ze coś się zaczyna [emoji85][emoji86][emoji87][emoji378][emoji776][emoji179]

reklama
Hej dziewczyny :)
Miałam ciężką noc..nie dlatego że mała nie spala a dlatego że wokół były jakieś halasy głosy płacz dzieci z innych sal . Moja obserwatorka jest po CC nie może się zająć wiadomo dzieckiem tak jak po sn , dziecko jej płakało marudzili a ona pół nocy : niunio nie płacze proszę ..niunio nie płacze proszę i tak w kółko ..położne przychodziły się pytaly czy zabrać dziecko nakarmia itp a ona że nie ..i tak pół nocy gadała do dziecka nie płacz.. do sali ma otwarte drzwi to słychać było . Wogole po CC trzeba dźwigac jak najmniej do picia woda że smoczkiem a ona ma koło szafki obok łóżka 2 duże baniaki wody 5 l :D jak ona chce pić z tego :D
od południa byłam sama na sali a w nocy przywieźli dziewczynę po porodzie i znów usnąć się nie dało mu musieli ja ogarnąć.
Dzisiaj pediatra mówiła o higienie dziewczynek żeby chusteczek uyzwac raczej na wyjścia w domu tylko woda bo chusteczki czasem powodują sklejanie się warg . Do higieny pepusxka tak jak wszędzie patyczek nasączony octeniseptem .
O 12 sie czegoś dowiem kiedy wychodzimy . Chyba nie nadrobię waszych wcześniejszych postów .., :/
Zobacz załącznik 880183

Mój Bartek jak ją zobaczył to powiedział, że cudowna jest [emoji7][emoji56] prześliczna i te włoski no marzenie.
Jeju to wspolczuje.. ale w poniedziałek was chyba wypuszcza do domku? Bo tam na pewno już męczące otoczenie i ta krejzi tez widze myśli, ze dziecko dosłownie posłucha zamiast wstać, ponosić, poprzytulać itd. Jeju co za mózg xd nawet jakby miała do szklanki przelewać to i tak głupota podnosić taka wielka 5 l bańkę i rzyzykwoac ze blizna się otworzy po cc..
ja tez te chusteczki to tylko w ostateczności gdzieś w podrozy gdzie nie ma możliwości nalanai wody czystej do miski albo gdzieś na mieście jak wyjdziemy na dłuższy spacer to szybko do galerii i przebrać bo jest pokój matki z dzieckiem :)

Do góry