reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak też myślę ta moja lekarka poprostu była niemiła opinię też miała kiepska ale jedyny lekarz dostępny w mojej przychodni a ciąża przebiegała prawidłowo więc nie narzekałam teraz wiem że w ciąży
zasługuje na godne traktowanie trudno skoro w większości przypadków trzeba za ten komfort zaplacic...tak to jest u nas w Polsce
Co do obiadu to już postanowienie mąż zrobi mi kebaby a ja na szybko jeszcze jakaś zupkę sknoce oczywiście gotowca
Co do zamknięcia forum też bym była za
To przykre ze za takie rzeczy musimy placic zwlaszcza ze placimy podatki a nie jestesmy godnie traktowani :( ale mi narobilas smaka na kebaba ale mnie od kilku dni ciagnie do frytek i dzis musze zjesc chocby nie wiem co :) tez bym byla za zamknieciem jesli byscie mnie przyjeli do swojego grona :)

reklama
To ładnie podsumował Twój zakup :-D tak to jest czasem z facetami. Zawsze możesz jakieś unisex kupić. Ja narazie kupuje szare, kremowe, beżowe, ciuszki bo uważam ze będę pasować dla chłopca i dziewczynki, potem wiadomo żeby za szaro nie było to dodaje coś różowego albo jak chłopiec niebieskiego i będzie ok :-)jak będę pewna płci to dopiero zaczną kupować typowo dla chłopca albo dziewczynki, ale gdyby była dziewczynka to i tak nie chce wszystkiego mieć różowego bo co za dużo to nie zdrowo :-D
Teraz sie mi tu zlosci ze o tym napisalam :p ja to bym najchetniej kupowala niebieskie ciuszki bo mam bzika na punkcie tego koloru ale na dziewczynke nie za bardzo pasuje :p a czuje ze bedzie dziewczynka zreszta jak bedzie chlopczyk to tez sie bede cieszyc najwazniejsze zeby bylo zdrowe

anulka1991 tak to jest przykre czasem mi się zdarzy jakiś dobry lekarz czy dentysta który nie przyjmie ode mnie pieniędzy piwie że to w ramach NFZ ale większość podchodzi do ciebie jak do psa jeśli nie zapłacisz.
Ta moja super ginekolog kiedyś jak byłam z 3 w ciąży a jestem dość szczupła i wysoką osoba skrytykowała że w przeciągu miesiąca przychodzę do niej 3 kg cięższa rozumiecie coś takiego i z takim tekstem przy położnej pewnie zamiast jesc się obzerala!!przykro mi się zrobiło ale co tam kobieta po przejściach pomyślałam mąż ja zostawił z 2 dzieci to się teraz na mlodych mamach wyrzywa
Co do płci to też nie mogę uwierzyć że w 12 tyg jest możliwość poznania płci
Przecież organy te rozwiną się w całości gdzieś w 13/14 tyg ? Przynajmniej tak czytalam

Odnośnie testów sikanych na płeć to podobno dziala na zasadzie testu z ph moczu zabarwia albo na rozowo albo granatowo czyli test pewnie zalezne jest od kwasowosci moczu. Podobno ph ok 5-6 to dziewczynka a 7-8 chlopiec! Ale ile w tym prawdy [emoji6]

KatiNails, któras z dziewczyn pisała, że taki test kupiła na ebay

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Teraz sie mi tu zlosci ze o tym napisalam :p ja to bym najchetniej kupowala niebieskie ciuszki bo mam bzika na punkcie tego koloru ale na dziewczynke nie za bardzo pasuje :p a czuje ze bedzie dziewczynka zreszta jak bedzie chlopczyk to tez sie bede cieszyc najwazniejsze zeby bylo zdrowe
No właśnie aby było zdrowe najważniejsze :-)ja mam chyba ze 4 body błękitne ale jak będzie dziewczynka to tez najwyżej założę na noc do spania i tyle tragedii nie będzie :-)

anulka1991 tak to jest przykre czasem mi się zdarzy jakiś dobry lekarz czy dentysta który nie przyjmie ode mnie pieniędzy piwie że to w ramach NFZ ale większość podchodzi do ciebie jak do psa jeśli nie zapłacisz.
Ta moja super ginekolog kiedyś jak byłam z 3 w ciąży a jestem dość szczupła i wysoką osoba skrytykowała że w przeciągu miesiąca przychodzę do niej 3 kg cięższa rozumiecie coś takiego i z takim tekstem przy położnej pewnie zamiast jesc się obzerala!!przykro mi się zrobiło ale co tam kobieta po przejściach pomyślałam mąż ja zostawił z 2 dzieci to się teraz na mlodych mamach wyrzywa
Przecież organy te rozwiną się w całości gdzieś w 13/14 tyg ? Przynajmniej tak czytalam
matko.. Co za kobieta.. Brak słów na takich ludzi... I to lekarz w dodatku.. :-/ :-/

Maria.sm - moja była pani dr do której chodziłam na NFZ a bardzo ja lubiłam w 30 tyg ciazy jak zobaczyłam, że przez mc przytylam 2 kg narysowała mi w karcie ciąży przy wadze smutna minke :( Określenie płci na tym etapie jest możliwe i normalne owszem w przychodni na sprzęcie sprzed wojny raczej się tego nie da zrobić. Jak można w 12 tyg określić czy dziecko jest zdrowe czy chore i czy ma prawidłowo rozwinięte serduszko i czy ma wszystkie komory oraz czy są przepływy prawidłowe j płeć czy tym to pikus [emoji6]

Dlatego ja raczej do kazdego specjalisty chodze prywatnie do ginekologa endokrynologa i dentysty bo chce byc godnie traktowana ale powiedzialam sobie ze nigdy kawy czy czekolady nie kupie bo od taki maja zawod i im za to placa niemale pieniadze... To Cie potraktowala az szkoda gadac to jest naprawde przykre :( ja tez juz od poczatku ciazy przytylam 5 kg a tez jakos sie niezajadam ale sie jest w ciazy to przeciez sie bedzie tylo. Nie ma co lekarzy usprawiedliwiac bo tak jak sie od sprzedawcy oczekuje sympatycznosci to tez od lekarzy sie powinno wymagac. Choc jak poszlam sprawdzic do innego gina czy jestem w ciazy to najpierw wpisał karte ciazy twierdzac ze napewno jestem a potem sprawdzal to nie jest profesjonalne i kazda wizyta oczywiscie prywatna 15 min trwa z zegarkiem w rece ja sie dziwie ze tak duzo ma pacjentek mi juz na pierwszej wizycie podpadl a zeby sie umowic na wizyte to tez graniczy z cudem 4 razy probowalam sie umowic bez skutku za kazdym razem zbywal ale nie dawalam za wygrana bo dzwonilam na prywatny :) na szczescie teraz mam innego ginekologa i jestem zadowolona kiedy mam potrzebe to ide co prawda drugie kolejki ale cos kosztem czegos

No właśnie aby było zdrowe najważniejsze :-)ja mam chyba ze 4 body błękitne ale jak będzie dziewczynka to tez najwyżej założę na noc do spania i tyle tragedii nie będzie :-)
Ja to bym sie tym nie przejmowala jaki kolor jak dzieciątko tylko nakarmione przewiniete to chyba nie robi zlej mamy jak ubierze inny kolor :p

reklama
Maria.sm - moja była pani dr do której chodziłam na NFZ a bardzo ja lubiłam w 30 tyg ciazy jak zobaczyłam, że przez mc przytylam 2 kg narysowała mi w karcie ciąży przy wadze smutna minke :( Określenie płci na tym etapie jest możliwe i normalne owszem w przychodni na sprzęcie sprzed wojny raczej się tego nie da zrobić. Jak można w 12 tyg określić czy dziecko jest zdrowe czy chore i czy ma prawidłowo rozwinięte serduszko i czy ma wszystkie komory oraz czy są przepływy prawidłowe j płeć czy tym to pikus [emoji6]

Ja idę jutro do prywatnej przychodni która jest może ze 2 lata wiec myślę że sprzęt mają ok, mam nadzieję. Za samo usg bez wizyty 240 zł, w Mińsku Maz ok 40 km od Wawy, ale im bliżej stolicy to tym wyższe ceny wszystkiego :-Da W Warszawie pewnie ze 2 razy tyle płacisz co ja?:-)

Do góry