reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie nadrobię was teraz na pewno .
Ale mam wiadomość

Miałam mało wód pojechałam na IP to zbadać. Faktycznie mało ale powiedzieli że i tak nie przyjmą bo wszędzie strajki i nie mają łóżek . tylko jeszcze zrobi mi ktg i do domu. Na ktg zero skurczy za to tętno małego często i ponad 200.
Powiedzieli że w takim stanie nie wypuszcza bo trzeba to obserwować. Podłączyli pod ktg a za godzinkę ZOSTAŁAM MAMĄ [emoji4]
było cesarskie cięcie , samo w sobie nic złego teraz trochę boli ale bez tragedii. Malutki 2840 , 52 cm 10/10 jednak potem go obserwowali ze względu na gazy dogrzewa się pod lampą . Położne z noworodków mówią że raczej jest dobrze i to często ma miejsce przy dzieciach z CC . Na razie nie jestem w stanie raczej czytać bo muszę zbierać siły . Mały urodził się o 22.40 ale dopiero teraz zebrałam się do napisania
Gratulacje mamusiu. A to niespodzianka <3

reklama
Ja szczerze mówiąc tez jestem przerażona , ze Astrid malutka . Od wczoraj o tym mysle cały czas . Jeszcze jak tylko zaloguje sie na FB wyskakują mi posty mam sierpniowych na tablicy pod tyt. Ile wazy wasze dziecko w 35 tygodniu bo moje 3500 g i tam masa komentarzy , ze 2700-3000 G , tym bardziej mysle , czemu u nas tak słabo i ze nie mogłabym teraz urodzić bo za wcześnie.

Chyba tez dzis zajmę sie gotowaniem , zeby przestać myslec .
Moja córka urodziła się w 37+4 czy jakoś tak i ważyła 2690g. Mój mąż też był malutki jak się urodził, a ja jakoś 3300.

Dziewczyny ze śląska uwaga zapowiada się gorąc !! Ja już ledwo dycham a to dopiero 8 rano :eek:
No właśnie czuję...
Już praniemi schnie na balkonie[emoji16]
Ja szczerze mówiąc tez jestem przerażona , ze Astrid malutka . Od wczoraj o tym mysle cały czas . Jeszcze jak tylko zaloguje sie na FB wyskakują mi posty mam sierpniowych na tablicy pod tyt. Ile wazy wasze dziecko w 35 tygodniu bo moje 3500 g i tam masa komentarzy , ze 2700-3000 G , tym bardziej mysle , czemu u nas tak słabo i ze nie mogłabym teraz urodzić bo za wcześnie.

Chyba tez dzis zajmę sie gotowaniem , zeby przestać myslec .
Niepotrzebnie się tym stresujesz[emoji4] i to takie nakręcanie przez inne osoby, nie pomaga ci wcale, a tylko niepotrzebne nerwy przeżywasz[emoji4]
Też powinnam rozpaczać, bo mój w 37tc waży niecałe 2600g. Ale po pierwsze biorę pod uwagę błąd pomiaru, a po drugie lekarz powiedział, że mieści się w normie[emoji4] Więc głowa do góry!!! Ciesz się tymi dniami[emoji4]

@karkula309 - gratuluje Ci mamo :* czekamy na zdjęcia maluszka jak będziecie już mieć sile. Życzę Wam zeby wszystko szybciutko się poukładało wzorowo i żebyście mogli się uczyć siebie w domu :* dobrego dnia dla Ciebie!

@karkula309 A to niespodzianka :) gratulacje gorące i dużo zdrowia i sił dla was :)

Ja po nocy polamana.tak jak kiedyś uwielbiałam się przytulać przez sen tak teraz mnie to okropnie męczy... chyba trzeba się jeszcze kimnac... teoretycznie mamy w planach dziś rodzinne zoo A zobaczymy co w praktyce z tego wyjdzie. Chciałabym:)

@Ewka34 dalej trzymam kciuki. Dopiero wczesny ranek. Wszystko się może zdarzyć. Oby lekarz był dziś sensowniejszy i przynajmniej zasugeruje dobre rozwiązanie:) ale nie rwij się tak do tej chałupy:)

Miłego dnia dziewczęta:)
Lekarz bedzie ten sam chyba.. oni nie wywoluja w weekendy porodow chyba,beda obserwowac,to po co mam siedziec? To pocierpie w domu..

Nie nadrobię was teraz na pewno .
Ale mam wiadomość

Miałam mało wód pojechałam na IP to zbadać. Faktycznie mało ale powiedzieli że i tak nie przyjmą bo wszędzie strajki i nie mają łóżek . tylko jeszcze zrobi mi ktg i do domu. Na ktg zero skurczy za to tętno małego często i ponad 200.
Powiedzieli że w takim stanie nie wypuszcza bo trzeba to obserwować. Podłączyli pod ktg a za godzinkę ZOSTAŁAM MAMĄ [emoji4]
było cesarskie cięcie , samo w sobie nic złego teraz trochę boli ale bez tragedii. Malutki 2840 , 52 cm 10/10 jednak potem go obserwowali ze względu na gazy dogrzewa się pod lampą . Położne z noworodków mówią że raczej jest dobrze i to często ma miejsce przy dzieciach z CC . Na razie nie jestem w stanie raczej czytać bo muszę zbierać siły . Mały urodził się o 22.40 ale dopiero teraz zebrałam się do napisania

Serdeczne gratulacje!!!! Odpoczywaj ile się da, ale też Postaraj się jak najszybciej wstać po cc to szybciej dojdziesz do siebie :*. Jeszcze raz gratuluję!

reklama
Do góry