reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@karkula309 A to niespodzianka :) gratulacje gorące i dużo zdrowia i sił dla was :)

Ja po nocy polamana.tak jak kiedyś uwielbiałam się przytulać przez sen tak teraz mnie to okropnie męczy... chyba trzeba się jeszcze kimnac... teoretycznie mamy w planach dziś rodzinne zoo A zobaczymy co w praktyce z tego wyjdzie. Chciałabym:)

@Ewka34 dalej trzymam kciuki. Dopiero wczesny ranek. Wszystko się może zdarzyć. Oby lekarz był dziś sensowniejszy i przynajmniej zasugeruje dobre rozwiązanie:) ale nie rwij się tak do tej chałupy:)

Miłego dnia dziewczęta:)

reklama
A ja dziś wstałam lewa noga. Z jednej strony chciałabym mieć to już za sobą, a z drugiej strony przeraża mnie ta sytuacja u nas w szpitalach plus to że Majeczka taka mała.
Zaraz idę jeść śniadanie, za godzinę klientka, a potem trzeba upiec ciastka, zrobic sałatke. I coś na obiad. Nie chcę mi się...

A ja dziś wstałam lewa noga. Z jednej strony chciałabym mieć to już za sobą, a z drugiej strony przeraża mnie ta sytuacja u nas w szpitalach plus to że Majeczka taka mała.
Zaraz idę jeść śniadanie, za godzinę klientka, a potem trzeba upiec ciastka, zrobic sałatke. I coś na obiad. Nie chcę mi się...
Na pewne sprawy nie mamy wpływu:) miejmy nadzieję, że Maja jeszcze posiedzi trochę w brzuszku :) a Ty jak zwykle na wysokich obrotach, a dziś imprezkę szykujesz :)

Witajcie:) ja dziś po wędrówce do wc o 5.45 już nie usnęłam:( wzięłam tabletki, wstawiłam pranie i leżę..mam nadzieję , że jeszcze usnę;)

Na pewne sprawy nie mamy wpływu:) miejmy nadzieję, że Maja jeszcze posiedzi trochę w brzuszku :) a Ty jak zwykle na wysokich obrotach, a dziś imprezkę szykujesz :)
Szykuje ale tak mi się nie chce :( jak jeszcze do niedawna mogłam całymi dniami w kuchni siedzieć to ostatnio tylko bym leżała i spała. Nawrt obiadów mi się nie chce gotować. W robocie!!! Gdzie on sam wszystko robi a ja tylko muszę tak składniki włożyć...

Szykuje ale tak mi się nie chce :( jak jeszcze do niedawna mogłam całymi dniami w kuchni siedzieć to ostatnio tylko bym leżała i spała. Nawrt obiadów mi się nie chce gotować. W robocie!!! Gdzie on sam wszystko robi a ja tylko muszę tak składniki włożyć...
Nie ma się co dziwić..9 miesiąc się zaczął, a organizm domaga się odpoczynku. Ja widzę sama po sobie..wcześniej goniłam,.wszystko robiłam a teraz juz nie mam tyle siły..

Nie nadrobię was teraz na pewno .
Ale mam wiadomość

Miałam mało wód pojechałam na IP to zbadać. Faktycznie mało ale powiedzieli że i tak nie przyjmą bo wszędzie strajki i nie mają łóżek . tylko jeszcze zrobi mi ktg i do domu. Na ktg zero skurczy za to tętno małego często i ponad 200.
Powiedzieli że w takim stanie nie wypuszcza bo trzeba to obserwować. Podłączyli pod ktg a za godzinkę ZOSTAŁAM MAMĄ [emoji4]
było cesarskie cięcie , samo w sobie nic złego teraz trochę boli ale bez tragedii. Malutki 2840 , 52 cm 10/10 jednak potem go obserwowali ze względu na gazy dogrzewa się pod lampą . Położne z noworodków mówią że raczej jest dobrze i to często ma miejsce przy dzieciach z CC . Na razie nie jestem w stanie raczej czytać bo muszę zbierać siły . Mały urodził się o 22.40 ale dopiero teraz zebrałam się do napisania
Super :* gratuluję :* szybkiego powrotu do sił i dużo zdrówka dla was :* ;)

Nie daj sie wypisać Ewa , Kurcze juz nawet ja jestem wściekła na ta cała sytuacje . Nie da sie z kimś tak na spokojnie pogadać , ze juz jestes wykończona i nie masz możliwości tak ciagle jeździć i wracać ? Ja wierze , ze juz wyjdziesz ze szpitala z malutka .
Nie ma ordynatora jest na urlopie wiec raczej nie bede miec z kim pogadac o tym.. :( zreszta zobaczymy na obchodzie.. mowie do poloznej ,bo ktg niby super, ze strasznie mnie rwie w krzyzu, a ona ze to tylko pani czuje bo na ktg nicnie wyszlo.. :/ wiec watpie zeby cos zrobili.. i sie wypisze wole cierpiec w domu..

Nie ma ordynatora jest na urlopie wiec raczej nie bede miec z kim pogadac o tym.. :( zreszta zobaczymy na obchodzie.. mowie do poloznej ,bo ktg niby super, ze strasznie mnie rwie w krzyzu, a ona ze to tylko pani czuje bo na ktg nicnie wyszlo.. :/ wiec watpie zeby cos zrobili.. i sie wypisze wole cierpiec w domu..
Głupia *****. Mi położna sama mówiła że bóle krzyżowe pisać się na ktg nie będą... Ze one są, ale na ktg się nie pisały. Nawet na ginekologa naskoczyla jak powiedział : ale co Panią tak boli jak na ktg nic się nie pisze... [emoji29]

reklama
Nie nadrobię was teraz na pewno .
Ale mam wiadomość

Miałam mało wód pojechałam na IP to zbadać. Faktycznie mało ale powiedzieli że i tak nie przyjmą bo wszędzie strajki i nie mają łóżek . tylko jeszcze zrobi mi ktg i do domu. Na ktg zero skurczy za to tętno małego często i ponad 200.
Powiedzieli że w takim stanie nie wypuszcza bo trzeba to obserwować. Podłączyli pod ktg a za godzinkę ZOSTAŁAM MAMĄ [emoji4]
było cesarskie cięcie , samo w sobie nic złego teraz trochę boli ale bez tragedii. Malutki 2840 , 52 cm 10/10 jednak potem go obserwowali ze względu na gazy dogrzewa się pod lampą . Położne z noworodków mówią że raczej jest dobrze i to często ma miejsce przy dzieciach z CC . Na razie nie jestem w stanie raczej czytać bo muszę zbierać siły . Mały urodził się o 22.40 ale dopiero teraz zebrałam się do napisania
Gratulacje dla Was☺
A to niespodzianka☺
Najważniejsze , że jest wszystko ok i oboje czujecie się dobrze☺

Teraz to już codziennie będzie któraś z nas wychodzić z dwupaku? ☺

Do góry