reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja pierdziele :D
Zostajesz tam.na dłużej czy coś? :D

Hah nie, na 3 dni minimum, ale jeśli miałabym pare dni wcześniej spore objawy to jadę od razu z moim i mnie zostawi tam w Lubaniu, i może wtedy łącznie z 7 dni będę leżeć w oczekiwaniu na rozkręcenie akcji hah. Spokojnie, to serio to co używam na codzien xd maszynka to wisodmo, krem na twarz, włosy to po porodzie wypada umyć, wiec ma moje do tylka długością to odżywka i szampon obowiązkowo, patyczki do uszu musowo, żel do pipki, do twarzy żeby się ogarnac i tyle no :D

reklama
Ja bym chciała zacząć wspolzyc od 37+0 tygodnia ciazy bo od grudnia mamy zakaz przez szyjke I chciałabym się chociaż chwilę nacieszyć bliskością z mężem bo później będzie połóg i znowu posucha ale strasznie się boję, wydaje mi się że jak przyjdzie co do czego to spanikuje i się wycofam. Zobaczę jeszcze co mi lekarz jutro powie.

No dokładnie :) mi tez o to chodzi. Bo później już tak szybko nie będzie można z powodu psychiki i ciała. A jednak tak jak mówisz takie zbliżenie to jest wazna sprawa w związku zdrowym i udanym :)

Wiec my dziś zaryzykujemy, także czekajcie na moje wpisy jutro do wieczora jak coś hah

Hah nie, na 3 dni minimum, ale jeśli miałabym pare dni wcześniej spore objawy to jadę od razu z moim i mnie zostawi tam w Lubaniu, i może wtedy łącznie z 7 dni będę leżeć w oczekiwaniu na rozkręcenie akcji hah. Spokojnie, to serio to co używam na codzien xd maszynka to wisodmo, krem na twarz, włosy to po porodzie wypada umyć, wiec ma moje do tylka długością to odżywka i szampon obowiązkowo, patyczki do uszu musowo, żel do pipki, do twarzy żeby się ogarnac i tyle no :D
Hm nie wiem co przeczytałam właśnie [emoji16] jak ty będziesz miała obawy to tak po prostu położysz się w szpitalu na 7 dni ? Czy chodzi ci o to jak będziesz po terminie ? Ja nie wiem czy jeśli mogłabym się położyć tak po prostu w szpitalu bo mam obawy , to czy bym już się nie położyła [emoji23][emoji23]

No dokładnie :) mi tez o to chodzi. Bo później już tak szybko nie będzie można z powodu psychiki i ciała. A jednak tak jak mówisz takie zbliżenie to jest wazna sprawa w związku zdrowym i udanym :)

Wiec my dziś zaryzykujemy, także czekajcie na moje wpisy jutro do wieczora jak coś hah
Też uważam że seks to podstawa udanego małżeństwa [emoji57][emoji57]
Takze jak zwykle Czekamy jutro na twoją relacje nawet z dzisiejszego seksiku

Hm nie wiem co przeczytałam właśnie [emoji16] jak ty będziesz miała obawy to tak po prostu położysz się w szpitalu na 7 dni ? Czy chodzi ci o to jak będziesz po terminie ? Ja nie wiem czy jeśli mogłabym się położyć tak po prostu w szpitalu bo mam obawy , to czy bym już się nie położyła [emoji23][emoji23]

Jeśli będę miała duże skurcze, bóle, odejdzie czop czy cokolwiek z takich akcji to Bartek bierze te moje 3 torby wakacyjne i zawozi mnie do szpitala 20 km od nas i po diagnozie może się okazać, ze już będą chcieli mnie zostawić na obserwacje. Mój ma 3 zmiany i boje się, ze mogłoby mnie złapać gdy nie będzie go w domu, a z nim chciałabym tam jechać mimo wszystko. Wiadomo jeśli będzie w pracy to go powiadomię i poczekam do 1 godziny na jego powrot, jeśli nie to mam super teściów i od razu jeden mój sygnał i mnie wiozą do szpitala.

Jeśli będę miała duże skurcze, bóle, odejdzie czop czy cokolwiek z takich akcji to Bartek bierze te moje 3 torby wakacyjne i zawozi mnie do szpitala 20 km od nas i po diagnozie może się okazać, ze już będą chcieli mnie zostawić na obserwacje. Mój ma 3 zmiany i boje się, ze mogłoby mnie złapać gdy nie będzie go w domu, a z nim chciałabym tam jechać mimo wszystko. Wiadomo jeśli będzie w pracy to go powiadomię i poczekam do 1 godziny na jego powrot, jeśli nie to mam super teściów i od razu jeden mój sygnał i mnie wiozą do szpitala.
Teraz rozumiem. Ale swoją drogą to nie wiem czy takie coś się często zdarza żeby trzymali babkę rodząca . Jak czop odejdzie to przecież nic i spokojnie można w domu siedzieć , jak wody to chyba będą podawać oksy a znów jak będą bolące skurcze że będziesz jechała do szpitala to chyba też oksy po ilus tam godzinach skurczy .. ale nie wiem, tak tylko mi się wydaje [emoji39][emoji39]
I u was po naturalnym trzymają 3 dni ? Nie wiem czy u nas po CC szybciej nie puszczają [emoji39]

6C87CFCB-0DE2-467E-85AC-AE28C194C9F2.jpeg
07FB37DE-19EA-4E9C-9EEA-77BEE5FCEA3A.jpeg
Enno mi przesyła kawałki piosenek z koncertu ❤️. Ale fajnie tam musi być!

Załączniki

• 6C87CFCB-0DE2-467E-85AC-AE28C194C9F2.jpeg
    6C87CFCB-0DE2-467E-85AC-AE28C194C9F2.jpeg
    187,2 KB · Wyświetleń: 321
  • 07FB37DE-19EA-4E9C-9EEA-77BEE5FCEA3A.jpeg
    07FB37DE-19EA-4E9C-9EEA-77BEE5FCEA3A.jpeg
    162,2 KB · Wyświetleń: 321
reklama
Teraz rozumiem. Ale swoją drogą to nie wiem czy takie coś się często zdarza żeby trzymali babkę rodząca . Jak czop odejdzie to przecież nic i spokojnie można w domu siedzieć , jak wody to chyba będą podawać oksy a znów jak będą bolące skurcze że będziesz jechała do szpitala to chyba też oksy po ilus tam godzinach skurczy .. ale nie wiem, tak tylko mi się wydaje [emoji39][emoji39]
I u was po naturalnym trzymają 3 dni ? Nie wiem czy u nas po CC szybciej nie puszczają [emoji39]

Jeśli będą skurcze i czop odejdzie w całości to myśle, ze spokojnie mnie przyjmą do tego szpitala gdzie planujemy :) taka mam nadzieje i będę się starać żeby tak było. Nie chciałabym rodzic w aucie nagle hah albo tutaj w Zgorzelcu jeśli bysmy nie zdążyli.

No tak do 3 dni, żeby dziecko poobserwować, mnie.

Do góry