reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak jak ostatnio obiecałam już się zmobilizowałam do końca i ostatnie sprawdzenie toreb do szpitala, układanie wg co dla mnie, a co dla córci i każde w osobnej torbie.

Tutaj kosmetyki dla mnie i wiaodmo to nie jest wyznacznik co powinno się brać, bo każdy weźmie i tak to co uważa :) ja po prostu biorę już wszystko co mogłoby się przydać i czego na codzien po prysznicu używam i do pielegnacji ciała itd ;)

Czyli mamy tak mały szampon, odżywka, płyn do intymnej, chusteczki 15 szt to intymnej, chusteczki do rąk antybakteryjne, żel do mycia, mleczko do demakijażu, balsam mały do ciała, mały krem do twarzy, balsam do ust zwykle, krem maltan do pielegnacji brodawek, waciki do zmywania, patyczki do uszu, maszynka, chusteczki higieniczne, 6 szt majtki poporodowe, 12 szt podkłady na sedes, 30 szt wkładki laktacyjne, 4 szt herbatki pobudzającej kp, pasta i szczotka do zębów i jeszcze mam 20 szt podkłady na majty z bella, podkłady do przewijania, 2 x duży ręcznik, 1 mały ręcznik do włosów, szczotka, kulka pod pachy i tyle ;) aha i jeszcze tantum rosa dla mnie :) Zobacz załącznik 879220

A dla małej w osobnej kosmetyczce biorę takie minimum tzn w szpitalu rzekomo oferują różne rzeczy, ale skoro już mam mieć sale jednoosobowa i widziałam jak fajnie one są urządzone tzn przewijak, pod nią miejsce na rozłożenie sobie pampersow, pieluch tetrowych, kosmetyków w mini opakowaniach do pielegnacji małej. Nie będę musiała 10 x dziennie chodzić na korytarz do położnej i wypożyczać tego wszystkiego. Wole po porodzie odpoczywać i spędzać czas z małą, uczyć się jej, próbować karmić i mieć taki luz, ze mam wszystko co potrzebne do jej przemyciia, wykąpania itd pod ręka.

Wiec biorę pampersy ta paczkę z rossmana, krem bambino, sudocrem, ale na codzien będę używać tej maści belantan baby, mydełko bambino, oliwka mała, żel do mycia włosków i ciała mała, szczotka i grzebyk do włosków, asept (na zasadzie octanisept działa), woda morska do noska, butelka mała 125 ml i smoczek do buzi już wyparzone, pieluchy tetrowe x5, kąpielowy ręczniczek, z 25 szt gaziki jałowe, chusteczki 80 szt nawilżone i wszystkie niezbędne dokumenty dla małej i moje :)

I to wszystko już Zobacz załącznik 879225

Zobacz załącznik 879219

Ja pierdziele :D
Zostajesz tam.na dłużej czy coś? :D

reklama
Też ja dostałam dwa dni temu :) tyle że ja nie chciałam tego trójkąta bo i tak go nie powieszę :p

Ja mam trojkat tez różowy z napisem „ jedzie z nami Kornelia „ czy jakoś tak i dziś go przywiesze z tylu na szybę tak żeby nie zawadzało w prowadzeniu. Fotelik tez już jest w aucie, zawieszę jutro na nim tego konika z pepco różowego hah, i świnka Peppa na okno obok fotelika i fura do przewozu bejbika gotowa[emoji5][emoji847][emoji173]️

A na sali mam 2 kobiety te co ze mną jeszcze wczoraj leżały na innym oddziale a teraz razem znów :D to chociaż jest do kogo się odezwać . Jesteśmy we 4 ale wolę tak niż sama będę się czuła bezpieczniej czy jak będę chciała do łazienki to któraś zetknie na małą :)

Jasne :) to jest tez korzyść można do kogoś odezwać się i opieka od razu. Ja tam sale mam w większości jednoosobowe i się cieszę, bo mimo mojej komunikatywnosci, gadatliwość itd to uważam, ze po porodzie nie będę miała siły na konwersacje jakieś pewnie, a tez będzie mi swobodniej jak sama będę po pierwszym porodzie. Odezwać się będę miała do kogo pewnie, bo Bartek będzie pewnei ze mną siedział tyle ile mu się uda, a tez i rodzice Bartka, siostra przyjadą ale to tak bym chciała na drugi dzień po porodzie. Nie żebym komuś broniła wizyt, chce byś wypoczęta, odpocząć i żeby się oswoić z dzidzia i mała sam na sam i tez ja, Bartek i mała :) a później przyjdzie czas na wizytacje :)

Ja bym chciała zacząć wspolzyc od 37+0 tygodnia ciazy bo od grudnia mamy zakaz przez szyjke I chciałabym się chociaż chwilę nacieszyć bliskością z mężem bo później będzie połóg i znowu posucha ale strasznie się boję, wydaje mi się że jak przyjdzie co do czego to spanikuje i się wycofam. Zobaczę jeszcze co mi lekarz jutro powie.

Oj dajcie dziewczynie juz spokój heh To jej pierwsze dziecko i sama się przekona na miejscu co tam jej potrzebne będzie a co zbędne ;) najwyżej.

Nie no luzik, przecież nikt mnie nie osadza, nie krytykuje ani nic ;D doceniam rady wasze, bo macie większe doświadczenie, więcej lat itd. Ale ja i tak z tych osiołków, które zrobią swoje i mówię, jestem pewna, że 3/4 rzeczy użyje i będę sobie wdzięczna, ze tak się przygotowałam jak nienormalna hah

Ja bym chciała zacząć wspolzyc od 37+0 tygodnia ciazy bo od grudnia mamy zakaz przez szyjke I chciałabym się chociaż chwilę nacieszyć bliskością z mężem bo później będzie połóg i znowu posucha ale strasznie się boję, wydaje mi się że jak przyjdzie co do czego to spanikuje i się wycofam. Zobaczę jeszcze co mi lekarz jutro powie.
Ja mam dziś ten czas i się boje [emoji8] boje się że zacznę plamić i spanikujemy.
Maz znów boi się o to że nasze dziecko jest za małe. I jak się pokochamy , on na drugi dzień się urodzi i będzie miał problemy wynikające z wagi to będziemy się obwiniać że urodził się przez nas bo nam się seksu zachciało.. może to i głupie ale jakby tak było to nie wiem sama co by siedziało w mojej głowie

Wlasnie tez mam spakowany,ale nie wiem czy uzyje :p zobaczymy ;)

W praktyce się okaże ;) ja tez nie chce żeby była smoczkowa i tylko cycusna i nieodkladalna, ale się okaże jakie się maleństwo trafi ;) każde ma już swój charakterek wychodząc z naszych brzuszków, także nie zapanujemy nad nim. Tez nie chce dla bajery dawać małej smoka, dopiero jeśli ona po karmieniu, kąpaniu, przewijaniu i tuleniu będzie nadal płakać w niebogłosy to wtedy się poratuje :D

reklama
Do góry