Paulana
Fanka BB :)
Ponad polowa bedzie ci niepotrzebna serio
Oj dajcie dziewczynie juz spokój heh To jej pierwsze dziecko i sama się przekona na miejscu co tam jej potrzebne będzie a co zbędne najwyżej.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ponad polowa bedzie ci niepotrzebna serio
Oliwiapatrycja gratulacje. Śliczna jest Malwinka [emoji7][emoji7]
Miłośćwczasachpopkultury picie herbaty z liści malin to przecież nic złego. Niektórzy kilka razy dziennie piją [emoji4] a jeśli ma usprawnić wszystko, to czemu nie [emoji4]
Klaudia spokojnie. Poród może zacząć się w każdej chwili tak naprawdę [emoji6] ja wcześniej nie miałam skurczy i nagle porodowe się pojawiały.
Ale ja sie nie czepiamOj dajcie dziewczynie juz spokój heh To jej pierwsze dziecko i sama się przekona na miejscu co tam jej potrzebne będzie a co zbędne najwyżej.
Ja dla siebie biorę gacie, 2 koszule, podkłady w majty 12 sztuk i na łóżko 4 i 8 par wkładek do stanika. Skarpetki, klapki,2 ręczniki, szampon, plyn do higieny, zel, krem do twarzy i balsam do ust. dla dziecka tylko smoczek,rzeczy na wyjście, 2 pieluchy tetrowe i zwykle. I dla mnie to i tak za dużo i patrzę co tu jeszcze jednak może mi się nie przydać z tych rzeczy żeby je wypakowac
Ja mam smoczek i planuje dawać mój syn miał tak wielki odruch ssania że albo cyc albo butla bo darcie. A tak przy smoczku on miał zaspokojony odruch ssania, a ja miałam chwilę spokoju [emoji23]Ja smoczek też spakowałam ale mimo to uważam że go nie użyję. Nie powinno się smoka dawać noworodkowi chyba tak od razu.
Ledwo żyję po wizycie Pessar zdjęty, ból okropny przy ściąganiu Później miałam sprawdzaną szyjkę więc ponownie - bolało. Jak tylko wyciągnięto mi pessar to mega rozbolało podbrzusze i boli cały czas Poleciało troche krwi i leci nadal. Może tak być dziś i jutro, zarówno jeśli chodzi o plamienie jak i o ból i mam się tym nie martwić.
Szyjka twarda i długa. Nie zanosi się na razie na poród. Lekarka stawia na to, że nawet przenoszę
Malutki waży 2850, przez 2,5 tyg wg usg przybrał tylko 150 gram ale nie denerwuje się tym bo pewnie błąd pomiaru bardziej martwie się tym, że zapis serduszka z ktg był prawie cały czas w dolnej granicy. Pani doktor też to zauważyła ale nie wysłała nas na kontrolne ktg ani do szpitala ani nic więc widocznie nie jest tak źle. Kolejna wizyta 9 sierpnia jeśli do tego czasu dotrwam a i w końcu mogę się już przestać oszczędzać tylko chyba brak mi na to sił no i wreszcie mamy pozwolenie na seksik, tylko czy po takim czasie ja jeszcze pamiętam jak to się robi?
Wlasnie tez mam spakowany,ale nie wiem czy uzyje zobaczymyJa smoczek też spakowałam ale mimo to uważam że go nie użyję. Nie powinno się smoka dawać noworodkowi chyba tak od razu.
Na zdjęciu wygląda jak mega pulpet z 5 kg wszystko szpitalne narazie garderoba i ten ręcznik czy kocyk Zobacz załącznik 879239
Ja dla siebie biorę gacie, 2 koszule, podkłady w majty 12 sztuk i na łóżko 4 i 8 par wkładek do stanika. Skarpetki, klapki,2 ręczniki, szampon, plyn do higieny, zel, krem do twarzy i balsam do ust. dla dziecka tylko smoczek,rzeczy na wyjście, 2 pieluchy tetrowe i zwykle. I dla mnie to i tak za dużo i patrzę co tu jeszcze jednak może mi się nie przydać z tych rzeczy żeby je wypakowac