reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Oliwiapatrycja gratulacje. Śliczna jest Malwinka [emoji7][emoji7]

Miłośćwczasachpopkultury picie herbaty z liści malin to przecież nic złego. Niektórzy kilka razy dziennie piją [emoji4] a jeśli ma usprawnić wszystko, to czemu nie [emoji4]

Klaudia spokojnie. Poród może zacząć się w każdej chwili tak naprawdę [emoji6] ja wcześniej nie miałam skurczy i nagle porodowe się pojawiały.

Dokładnie tak :) ma podobno takie codziennie picie tego usprawnić porod, zmniejszyć bóle i przy drugiej fazie „przyspieszyć” wszystko, ale jak będzie to okaże się w praktyce :)

Ja dla siebie biorę gacie, 2 koszule, podkłady w majty 12 sztuk i na łóżko 4 i 8 par wkładek do stanika. Skarpetki, klapki,2 ręczniki, szampon, plyn do higieny, zel, krem do twarzy i balsam do ust. dla dziecka tylko smoczek,rzeczy na wyjście, 2 pieluchy tetrowe i zwykle. I dla mnie to i tak za dużo i patrzę co tu jeszcze jednak może mi się nie przydać z tych rzeczy żeby je wypakowac :D

Ja smoczek też spakowałam ale mimo to uważam że go nie użyję. Nie powinno się smoka dawać noworodkowi chyba tak od razu.

Ja smoczek też spakowałam ale mimo to uważam że go nie użyję. Nie powinno się smoka dawać noworodkowi chyba tak od razu.
Ja mam smoczek i planuje dawać :D mój syn miał tak wielki odruch ssania że albo cyc albo butla bo darcie. A tak przy smoczku on miał zaspokojony odruch ssania, a ja miałam chwilę spokoju [emoji23]

Ledwo żyję po wizycie :( Pessar zdjęty, ból okropny przy ściąganiu :( Później miałam sprawdzaną szyjkę więc ponownie - bolało. Jak tylko wyciągnięto mi pessar to mega rozbolało podbrzusze i boli cały czas :( Poleciało troche krwi i leci nadal. Może tak być dziś i jutro, zarówno jeśli chodzi o plamienie jak i o ból i mam się tym nie martwić.
Szyjka twarda i długa. Nie zanosi się na razie na poród. Lekarka stawia na to, że nawet przenoszę ;)
Malutki waży 2850, przez 2,5 tyg wg usg przybrał tylko 150 gram ale nie denerwuje się tym bo pewnie błąd pomiaru :) bardziej martwie się tym, że zapis serduszka z ktg był prawie cały czas w dolnej granicy. Pani doktor też to zauważyła ale nie wysłała nas na kontrolne ktg ani do szpitala ani nic więc widocznie nie jest tak źle. Kolejna wizyta 9 sierpnia jeśli do tego czasu dotrwam ;) a i w końcu mogę się już przestać oszczędzać tylko chyba brak mi na to sił ;) no i wreszcie mamy pozwolenie na seksik, tylko czy po takim czasie ja jeszcze pamiętam jak to się robi? :o:p

Oj to już teraz w każdej chwili może się zacząć coś, skoro pessar zdjęty, szyjka badana i naruszona to mogło zawsze coś pobudzić.
Hmm, wiadomo - dziś się nie zapowiada i żeby tak zostało, ale ta ciąża to taki wyjątkowy i nie do przewidzenia stan, ze tak szybko wszystko się zmienia :) ale obyście jak najdłużej w dwupaku trzymali [emoji5]

Hah na pewno :) ja tez dawno się z moim nie kochałam i z jednej strony chce bardzo, z drugiej się boje, ze będzie dziwnie i coś zaboli skoro mała już coraz niżej co widać po brzuchu i co czuje nawet idąc czasami. A tez chciałabym już żeby coś się zaczęło, a z drugiej strony boje się, ze seksem przyspieszymy i trafie na dniach na oddział i wszystko się zacznie. W sumie to zaras 38+0 mam także bez obaw i mała 11 dni temu miała 2,8 kg także nie mam się co obawiać, serducho i ciśnienie tez idealnie, ale jest zawsze ta obawa itd :( no będzie co ma być. Ciekawa jestem, która będzie następna w kolejce [emoji85]

reklama
Ja dla siebie biorę gacie, 2 koszule, podkłady w majty 12 sztuk i na łóżko 4 i 8 par wkładek do stanika. Skarpetki, klapki,2 ręczniki, szampon, plyn do higieny, zel, krem do twarzy i balsam do ust. dla dziecka tylko smoczek,rzeczy na wyjście, 2 pieluchy tetrowe i zwykle. I dla mnie to i tak za dużo i patrzę co tu jeszcze jednak może mi się nie przydać z tych rzeczy żeby je wypakowac :D

A to wiadomo, każda z nas będzie z tego korzystać co bierze także każdy bierze ile uważa i ile potrzebuje :) ja koszule biorę np 3, bo może być ciepło, duszno i ze stresu będę się pocić jak świnka, a wole mieć przy sobie. Wiadomo może mi mój przywieźć, to nie PRL i koniec świata, ale ja lubię mieć spakowane sama :D
Skarpetek np nie biorę, klapki jedne i kapcie chyba.

Hah no to ładnie, jesteś minimalistka i to się ceni :D ja jednak mam schize i spokojniejsza głowę moja jak mam to wssytko co pokazałam :D

Do góry