reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja sie w nocy tez zastanawialam czy to to ale bole byly co 40 minut wiec to troche za rzadko. Ale z drugiej strony trwaly po 10-15 minut. W sumie razem obudzilam sie 6 albo 7 razy przez te skurcze wiec bede dzisiaj nieprzytomna. A skurcze nadal mam. A Ciebie od kiedy mecza te bole przepowiadajace?

Na 10.20 mam dentyste wiec powoli musze wstawac.. Oby mnie skurcz nie chwycil u dentysty bo mu na tym fotelu bede ruszac :(

Ale śliczne to łóżka;) przeszły Tobie juz te nocne bóle czy nadal Ci wracają?
Juz jakis czas mnie mecza ,ale glownie w nocy..

@Gienio no przesliczne sa te pokoje ❤❤❤ [emoji7] dzieci sie uciesza [emoji7]

reklama
Właśnie dzwoniłam do szpitala i okazało się że przez remont musieli zmienić zasady dotyczące ktg i teraz robią dopiero prawie w terminie porodu. Wyznaczyła mi Pani na 09.08 ale nie wiem czy ja w takim razie dotrwam :p dokładnie na 09.08 mam termin z USG no ale zobaczymy.

Dowiedziałam się że przez remont jest troszkę ciaśniej cokolwiek to znaczy:) tak czy siak mi zależy na opiece w tym szpitalu a na 2-3 dni dam radę . Może część kobiet zrezygnuje z porodu u nich właśnie przez remont i nie będzie tak źle:)

Hej dziewczynki :) to ja kobieta z menopauza hahahah :D
U Nas od rana leje ale w sumie nawet dobrze, jest czym oddychac:)
Każda z Was ma jakieś skurczy a ja nic kompletnie nic tylko śpię, sikam i tak na zmiane hehe :)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)
Moja dopiero we wtorek, juz nie mogę się doczekać:)

No właśnie miałam Ci pisać, że ty tak czekasz na wody, a one mogą nie odejść w domu. Sama się zastanawiam jak rozpoznać, że to już to. Niby skurcze powinny być regularne i coraz częstsze. Ale nie wszystkie dziewczyny mają regularne...
No wlasnie.. kazda ciaza jest inna ,moga pojsc wody,a nie musza,moga byc skurcze ,a nie musza.. wiec jesli dzis w nocy nie dam juz rady z bolem to jade do szpitala.. mimo ze nie chce.. a jesli bedzie ok to jutro mam wizyte i zobaczyny co gin mi powie.. ;)

Wow, ale od rana napisalyscie :) już nadrabiam.

I dzień dobry :) u nas deszczowo i chłodno, także idealnie.

A słuchajcie, bo mam pytanie.
W nocy tak od 2 pierwszy raz złapał mnie taki ból tępy tam w okolicy dołu tak jakby na okres, ale x 5 i tak chwytało na pare min i puszczało i tak to się działo co pare minut. Nie wiedziałam o co chodzi, bo wcześniej w ogóle nie miałam tych skurczy przepowiadających, ani ogólnie żadnego bólu tak jak połowa tutaj z Was biedne się meczy z różnymi objawami.
A mnie tak nagle złapało i kręgosłup tez mnie trochę bolał wcześniej jak leżałam.

To mogły być tez przepowiadające czy te już przedporodowe? Bo się wyciszyły po 30 minutach, ale było ich ogólnie tak więcej niż 5 i jak patrzyłam to tak co 2 minuty nawet i taki ostry, tępy ból od środka. Mój się wystraszył i ja w sumie tez, bo nie wiedziałam czy mamy się zbierać i jechać te 20 km do szpitala czy przeczekać. Oczywiście przeszło i poszłam spać, dziś żadnych oznak.

Ale nie powiem, przestraszyłam się i zastanawiam się co to mogło być tak konkretnie. I teraz żałuje, ze nie mam w domu tego ktg, bo w takiej sytuacji mogłabym się podpiąć i mieć odp na pytanie „ czy wypada jechać do szpitala czy przesadzam „.
Wydaje mi się, że przepowiadające. Porodowe są chyba wtedy jeśli są coraz silniejsze i coraz częstsze. A jak przechodzą po jakimś czasie zamiast się nasilać, to przepowiadające

Cześć Dziewczyny:)
Mnie też w nocy że dwa skurcze obudziły. Poza tym mój młody tak niemiłosiernie się drapie,że ja spać nie mogę. Idę z nim dziś do lekarza.

A ja po wizycie. Pod ktg godzinę byłam. Bo mała jak nigdy sobie spała i Pani położnej się nie podobał zapis:p ale ktg wyszło super.
A u mnie... szyjka krociutenka i rozwarcie na 2 cm... dla mojego Pana dr w piątek am donoszona ciążę i wtedy mogę robić wszystko. Ale to termin z USG. Z OM za tydzień kończę 37 tc. Powiedział że w razie jak urodze w ciągu tygodnia i chce szczepionki za darmo to mam mówić termin z OM;) ja i tak bym wolała dopiero jak skończę 37 tc z OM. Ale zobaczymy:) coś czuje,że poród szybko pójdzie...
Malutka waży 2880 g;-)
Spokojnie, tydzień może jeszcze wytrzymacie w dwupaku :) ja już 2 tyg chodzę z rozwarciem [emoji14]

reklama
Do góry