reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Cześć Dziewczyny:)
Mnie też w nocy że dwa skurcze obudziły. Poza tym mój młody tak niemiłosiernie się drapie,że ja spać nie mogę. Idę z nim dziś do lekarza.

A ja po wizycie. Pod ktg godzinę byłam. Bo mała jak nigdy sobie spała i Pani położnej się nie podobał zapis:p ale ktg wyszło super.
A u mnie... szyjka krociutenka i rozwarcie na 2 cm... dla mojego Pana dr w piątek am donoszona ciążę i wtedy mogę robić wszystko. Ale to termin z USG. Z OM za tydzień kończę 37 tc. Powiedział że w razie jak urodze w ciągu tygodnia i chce szczepionki za darmo to mam mówić termin z OM;) ja i tak bym wolała dopiero jak skończę 37 tc z OM. Ale zobaczymy:) coś czuje,że poród szybko pójdzie...
Malutka waży 2880 g;-)

No to już się pcha córcia na świat. Moja tydzień temu miała 2,8 kg to teraz może już dobiła do 3 kg i tez coś w nocy kombinowała już chyba, ciekawa jestem właśnie co tam z moja szyjka itd. Ale mam wizytę w poniedziałek to może dotrwam, bo nie chce dziś robić zamieszania na SOR tu jechać i się prosić o ktg i sprawdzenie szyjki itd, bo nie są chętni nigdy..

To same dobre wieści, czekamy w takim razie na córcię [emoji5][emoji3]

reklama
Wklejam jeszcze raz, bo już się zgubiło pare ładnych stron wcześniej, a sama nie wiem co o tym myśleć [emoji3][emoji85]

A słuchajcie, bo mam pytanie.
W nocy tak od 2 pierwszy raz złapał mnie taki ból tępy tam w okolicy dołu tak jakby na okres, ale x 5 i tak chwytało na pare min i puszczało i tak to się działo co pare minut. Nie wiedziałam o co chodzi, bo wcześniej w ogóle nie miałam tych skurczy przepowiadających, ani ogólnie żadnego bólu tak jak połowa tutaj z Was biedne się meczy z różnymi objawami.
A mnie tak nagle złapało i kręgosłup tez mnie trochę bolał wcześniej jak leżałam.

To mogły być tez przepowiadające czy te już przedporodowe? Bo się wyciszyły po 30 minutach, ale było ich ogólnie tak więcej niż 5 i jak patrzyłam to tak co 2 minuty nawet i taki ostry, tępy ból od środka. Mój się wystraszył i ja w sumie tez, bo nie wiedziałam czy mamy się zbierać i jechać te 20 km do szpitala czy przeczekać. Oczywiście przeszło i poszłam spać, dziś żadnych oznak.

Ale nie powiem, przestraszyłam się i zastanawiam się co to mogło być tak konkretnie. I teraz żałuje, ze nie mam w domu tego ktg, bo w takiej sytuacji mogłabym się podpiąć i mieć odp na pytanie „ czy wypada jechać do szpitala czy przesadzam „.

Cześć Dziewczyny:)
Mnie też w nocy że dwa skurcze obudziły. Poza tym mój młody tak niemiłosiernie się drapie,że ja spać nie mogę. Idę z nim dziś do lekarza.

A ja po wizycie. Pod ktg godzinę byłam. Bo mała jak nigdy sobie spała i Pani położnej się nie podobał zapis:p ale ktg wyszło super.
A u mnie... szyjka krociutenka i rozwarcie na 2 cm... dla mojego Pana dr w piątek am donoszona ciążę i wtedy mogę robić wszystko. Ale to termin z USG. Z OM za tydzień kończę 37 tc. Powiedział że w razie jak urodze w ciągu tygodnia i chce szczepionki za darmo to mam mówić termin z OM;) ja i tak bym wolała dopiero jak skończę 37 tc z OM. Ale zobaczymy:) coś czuje,że poród szybko pójdzie...
Malutka waży 2880 g;-)
Moja córka ma AZS poza tym napewno jest alergikiem ale testy nic nie wykazały pomimo ewidentnych uczuleń np na kota. No i niestety też się drapie okropnie ale my od jakiegoś czasu na noc nakladamy grubą warstwę kremu w te miejsca u nas akurat zgięcia rąk i kolan i je bandazujemy żeby nie mogła się drapać. I powiem ci że pomaga. Lekarka w szpitalu polecała też krem ectoskin p7 ale jeszcze nie udało mi się go kupić. Ponoć potrafi zdziałać cuda.

Wow, ale przepięknie [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji7][emoji7][emoji7]

Hahah to samo pomyślałam, bo dziś to jakiś wysyp właśnie postów od każdej, że w nocy coś każda łapały skurcze itd i się śmieje. Dziś moje imieniny to może chcą wszyscy wyjść a szczególnie ja się przestraszyłam jak zaczęło mnie o tej 2giej w nocy ciągnąć i mówię do Bartka, ze ona chyba sobie wybrała dzień. W sumie mogłaby dziś, w moje imieniny i super pogoda na szpital hah ;)
To wszystkiego najlepszego , zycze Ci tak samo łatwego rozwiązania , Jak całej ciąży i zebys zawsze była taka pozytywna i radosna osoba jak jestes i zeby z Bartkiem poukładały wam sie sprawy , jak trzeba , uściski !!!

IMG_0858.JPG

Ściągnęłam sobie na wszelki wypadek :D

Załączniki

• IMG_0858.JPG
    IMG_0858.JPG
    134,7 KB · Wyświetleń: 329
Zobacz załącznik 878651 Zobacz załącznik 878650 No to większość z nas miała ciężka noc - niezle jaja beda jak wszystkie zaczniemy rodzic tego samego dnia !!!

Moje dzieci jutro wracają - juz tak sie stęskniłam . W międzyczasie okazuje sie , ze moze byc tez w rodzinie pogrzeb , bo babcia mojego męża w stanie ciężkim - był u niej nawet juz ksiądz do spowiedzi .

A my dzis spinka i musimy wszystko dokończyć w domu przed przyjazdem dzieci . Lozka prawie złożone , czekam na materace- tak jak obiecałam pokazuje zdjecia . Łóżeczko Astrid i Gabrysia , laury nie wyglada zbyt dobrze bez materaca , wiec pokaże pózniej .
Jejuuuuu jakie to piękne [emoji7] Chcę być Twoim dzieckiem [emoji23] Już to kiedyś pisałam, a teraz powtórzę: jesteś kreatywna jak mało kto. Wszystko jest dopasowane pod każdym względem, łóżeczko Astrid jest zupełnie inne niż wszystkie. Gdzie ty w ogóle znajdujesz takie wyjątkowe rzeczy, bo w googlach takie od razu nie wyskakują hehe [emoji16] Kompletnie nie dziwie się, że projektujesz też takie wyjątkowe ubranka :)

reklama
Do góry