reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurcze, już po 10tej a ja dalej nieżywa. brzuch lepiej znacznie niż w nocy ale jakoś mam stracha dziś jak wiem że mój tak daleko... Ja ogółem jestem głupi człowiek. Jest tak wcześnie a ja już bym chciała mieć wszystkie dzisiejsze plany pozałatwiane. A tu dopiero trzeba się zabrać. Dziś gulasz, ciasto z brzoskwiniami, pranie, może farba na włosy... Jutro w końcu mój wymarzony czwartek :D

@miloscwczasachpopkultury nie wiem co ci odpowiedziec na Twoje wątpliwości bo po pierwsze moja macica ćwiczy w odczuwalny dla mnie sposób już od dawna. Poza tym nie wiem jak różnicujesz skurcze przepowiadające od przedporodowych. Mnie się wydaje taki objaw normalny jaki tu opisujesz ale wiesz, ja w kolejnej ciąży to daleka od paniki. Mam też bliżej do szpitala i wybieram się tam jak będzie na tyle nieznośnie że będę wyklinać pod nosem :D Na pewno KTG rozwiałoby Twoje wątpliwości ale tez jak tu ktoś pisał nie do końca, bo pisze ono tylko skurcze macicy a tych krzyżowych już nie... Apka na pewno się przyda :) Tez już korzystałam z tej funkcji w tym tygodniu :) Oczywiście naj wszystkiego na imieniny, ja mam za niecały tydzień, oj chciałabym je z prezencikiem już spędzać :)

@Gienio dziewczyny mają rację i wszystkie komplementy w pełni zasłużone. Twoje dzieła są urocze :) Aż mi samej chciałoby sie tak mieszkać a co dopiero dzieciom

@oliwiapatrycja więc wychodzi na to, że jeszcze odrobinkę i utulisz dzieciątko. Też bym się pewnie zgodziła na taki cewnik bez wahania :) Powodzenia. trzymam kciuki

Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach i czekam na dobre wieści :)

reklama
Biedna :( ja dziś w nocy pierwszy raz miałam jakiekolwiek „mocniejsze” i konkretniejsze objawy tzn co 3 min takie ściskanie tam w środku i tępy taki okresowy ból, ale mocniejszy i się cieszę, ze mój był obok a nie na nocce, bo sama nie wiem co miałabym robić czy dzwonić do jego rodziców czy na karetkę czy jak
Ja zazwyczaj czekam.. ale chyba wiecej nie dam rady ,zobaczymy co dzis bedzie ;)

Moja córka ma AZS poza tym napewno jest alergikiem ale testy nic nie wykazały pomimo ewidentnych uczuleń np na kota. No i niestety też się drapie okropnie ale my od jakiegoś czasu na noc nakladamy grubą warstwę kremu w te miejsca u nas akurat zgięcia rąk i kolan i je bandazujemy żeby nie mogła się drapać. I powiem ci że pomaga. Lekarka w szpitalu polecała też krem ectoskin p7 ale jeszcze nie udało mi się go kupić. Ponoć potrafi zdziałać cuda.
Dzięki Kochana. Zobaczę co powie dziś lekarz. Za tydzień dermatolog. Mam nadzieję,że to nie swierzb. A kurczę na ten AZS nic nie ma co pomoże??? Boziu... biedna ta Wasza córcia... zapytam dziś lekarza o ten krem...

Spokojnie, tydzień może jeszcze wytrzymacie w dwupaku :) ja już 2 tyg chodzę z rozwarciem [emoji14]
A jakie masz rozwarcie?:D wszystko normalnie robisz?

Wklejam jeszcze raz, bo już się zgubiło pare ładnych stron wcześniej, a sama nie wiem co o tym myśleć [emoji3][emoji85]

A słuchajcie, bo mam pytanie.
W nocy tak od 2 pierwszy raz złapał mnie taki ból tępy tam w okolicy dołu tak jakby na okres, ale x 5 i tak chwytało na pare min i puszczało i tak to się działo co pare minut. Nie wiedziałam o co chodzi, bo wcześniej w ogóle nie miałam tych skurczy przepowiadających, ani ogólnie żadnego bólu tak jak połowa tutaj z Was biedne się meczy z różnymi objawami.
A mnie tak nagle złapało i kręgosłup tez mnie trochę bolał wcześniej jak leżałam.

To mogły być tez przepowiadające czy te już przedporodowe? Bo się wyciszyły po 30 minutach, ale było ich ogólnie tak więcej niż 5 i jak patrzyłam to tak co 2 minuty nawet i taki ostry, tępy ból od środka. Mój się wystraszył i ja w sumie tez, bo nie wiedziałam czy mamy się zbierać i jechać te 20 km do szpitala czy przeczekać. Oczywiście przeszło i poszłam spać, dziś żadnych oznak.

Ale nie powiem, przestraszyłam się i zastanawiam się co to mogło być tak konkretnie. I teraz żałuje, ze nie mam w domu tego ktg, bo w takiej sytuacji mogłabym się podpiąć i mieć odp na pytanie „ czy wypada jechać do szpitala czy przesadzam „.
Nie martw się, nie zgubiło się, bo było to 4 strony temu[emoji23][emoji23][emoji106] niektórzy ci odpisali

Dziewczyny, życzę wszystkim powodzenia na wizytach :*

Ja noc miałam dobrą akurat i nic mnie nie budziło. Natomiast do samego uśnięcia wczoraj i dzisiaj od rana znowu, mam cały czas bóle okresowe, twardy brzuch, bóle a to pleców, a to pachwin, a to kości ogonowej [emoji14] Już żadne bóle mnie nie zaskakują [emoji16] No ale tak widocznie ma u mnie być. Póki nie ma bóli regularnych, to żyję normalnie [emoji16]

Dziewczyny, życzę wszystkim powodzenia na wizytach :*

Ja noc miałam dobrą akurat i nic mnie nie budziło. Natomiast do samego uśnięcia wczoraj i dzisiaj od rana znowu, mam cały czas bóle okresowe, twardy brzuch, bóle a to pleców, a to pachwin, a to kości ogonowej [emoji14] Już żadne bóle mnie nie zaskakują [emoji16] No ale tak widocznie ma u mnie być. Póki nie ma bóli regularnych, to żyję normalnie [emoji16]
I prawidłowo, że żyjesz normalnie [emoji16]

Oooo no to fajowo :) a który dokładnie masz tc? I miałaś już jakieś skurcze/rozwarcie że założyli ten cewnik?
Dzisiaj mam 38.3 tydz szyjka niby ok 2.5 cm rozwarcie na palec czy dzisiaj trochę więcej ale sami zaproponowali czy może dlatego przez to że miałam wysoki puls . Czy może że rano miałam jakieś skurcze . Była okazja to skorzystalam a i tak pewnie za parę dni by się samo zaczęło i znów jechać do szpitala a tak już jednym ciągiem będę i może jak dobrze pójdzie to wyjdę już z małą. :) :)

Cześć Dziewczyny:)
Mnie też w nocy że dwa skurcze obudziły. Poza tym mój młody tak niemiłosiernie się drapie,że ja spać nie mogę. Idę z nim dziś do lekarza.

A ja po wizycie. Pod ktg godzinę byłam. Bo mała jak nigdy sobie spała i Pani położnej się nie podobał zapis:p ale ktg wyszło super.
A u mnie... szyjka krociutenka i rozwarcie na 2 cm... dla mojego Pana dr w piątek am donoszona ciążę i wtedy mogę robić wszystko. Ale to termin z USG. Z OM za tydzień kończę 37 tc. Powiedział że w razie jak urodze w ciągu tygodnia i chce szczepionki za darmo to mam mówić termin z OM;) ja i tak bym wolała dopiero jak skończę 37 tc z OM. Ale zobaczymy:) coś czuje,że poród szybko pójdzie...
Malutka waży 2880 g;-)
Super ze wszystko jst dobrze ❤ Ja mam termin OM na 27 lipca hyhy.. ciekawe czy u mnie jakies postepy sa..

reklama
Dzięki Kochana. Zobaczę co powie dziś lekarz. Za tydzień dermatolog. Mam nadzieję,że to nie swierzb. A kurczę na ten AZS nic nie ma co pomoże??? Boziu... biedna ta Wasza córcia... zapytam dziś lekarza o ten krem...

A jakie masz rozwarcie?:D wszystko normalnie robisz?
1cm miałam 2 tyg temu, robię wszystko normalnie, łącznie z seksem. Ale ja mam ciążę już donoszoną :)

Do góry