reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Zobacz załącznik 878651 Zobacz załącznik 878650 No to większość z nas miała ciężka noc - niezle jaja beda jak wszystkie zaczniemy rodzic tego samego dnia !!!

Moje dzieci jutro wracają - juz tak sie stęskniłam . W międzyczasie okazuje sie , ze moze byc tez w rodzinie pogrzeb , bo babcia mojego męża w stanie ciężkim - był u niej nawet juz ksiądz do spowiedzi .

A my dzis spinka i musimy wszystko dokończyć w domu przed przyjazdem dzieci . Lozka prawie złożone , czekam na materace- tak jak obiecałam pokazuje zdjecia . Łóżeczko Astrid i Gabrysia , laury nie wyglada zbyt dobrze bez materaca , wiec pokaże pózniej .

Wow, ale przepięknie [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji7][emoji7][emoji7]

Hahah to samo pomyślałam, bo dziś to jakiś wysyp właśnie postów od każdej, że w nocy coś każda łapały skurcze itd i się śmieje. Dziś moje imieniny to może chcą wszyscy wyjść a szczególnie ja się przestraszyłam jak zaczęło mnie o tej 2giej w nocy ciągnąć i mówię do Bartka, ze ona chyba sobie wybrała dzień. W sumie mogłaby dziś, w moje imieniny i super pogoda na szpital hah ;)

Już 3. raz tej nocy wybudziły mnie skurcze. Nawet regularnie to się dzieje, bo co ok 40 minut. Ból jest dosyć mocny, a w każdym razie o wiele silniejszy niż przy okresie ale dla mnie to ten sam rodzaj bolu. Trzyma mnie tak z 10 minut potem przechodzi. Mały też to czuje, bo kopie jak szalony zaraz jak się skurcz zaczyna.
Nigdy nie rodziłam więc nie wiem czy to są te przepowiadające czy może coś więcej? A u Was te przepowoadające też są tak silne, że Was w nocy wybudzają?
Może to te przepowiadajace.
Zobacz załącznik 878651 Zobacz załącznik 878650 No to większość z nas miała ciężka noc - niezle jaja beda jak wszystkie zaczniemy rodzic tego samego dnia !!!

Moje dzieci jutro wracają - juz tak sie stęskniłam . W międzyczasie okazuje sie , ze moze byc tez w rodzinie pogrzeb , bo babcia mojego męża w stanie ciężkim - był u niej nawet juz ksiądz do spowiedzi .

A my dzis spinka i musimy wszystko dokończyć w domu przed przyjazdem dzieci . Lozka prawie złożone , czekam na materace- tak jak obiecałam pokazuje zdjecia . Łóżeczko Astrid i Gabrysia , laury nie wyglada zbyt dobrze bez materaca , wiec pokaże pózniej .
Cudowne pokoje[emoji7] ja byłabym zachwycona[emoji16]
Wow, ale od rana napisalyscie :) już nadrabiam.

I dzień dobry :) u nas deszczowo i chłodno, także idealnie.

A słuchajcie, bo mam pytanie.
W nocy tak od 2 pierwszy raz złapał mnie taki ból tępy tam w okolicy dołu tak jakby na okres, ale x 5 i tak chwytało na pare min i puszczało i tak to się działo co pare minut. Nie wiedziałam o co chodzi, bo wcześniej w ogóle nie miałam tych skurczy przepowiadających, ani ogólnie żadnego bólu tak jak połowa tutaj z Was biedne się meczy z różnymi objawami.
A mnie tak nagle złapało i kręgosłup tez mnie trochę bolał wcześniej jak leżałam.

To mogły być tez przepowiadające czy te już przedporodowe? Bo się wyciszyły po 30 minutach, ale było ich ogólnie tak więcej niż 5 i jak patrzyłam to tak co 2 minuty nawet i taki ostry, tępy ból od środka. Mój się wystraszył i ja w sumie tez, bo nie wiedziałam czy mamy się zbierać i jechać te 20 km do szpitala czy przeczekać. Oczywiście przeszło i poszłam spać, dziś żadnych oznak.

Ale nie powiem, przestraszyłam się i zastanawiam się co to mogło być tak konkretnie. I teraz żałuje, ze nie mam w domu tego ktg, bo w takiej sytuacji mogłabym się podpiąć i mieć odp na pytanie „ czy wypada jechać do szpitala czy przesadzam „.
A po prysznicu przeszły? Moim zdaniem nie ma sensu jechać do szpitala, jeśli skurcze są nieregularne. U nas odsyłają. Zresztą, ja wolałabym czekać w domu niż w szpitalu[emoji4]
A 20 km to nie jest przecież odległość nie do pokonania[emoji4] Więc luzik[emoji4]

Był obchód , potem badanie i zaproponowali mi cewnik ..a ja się zgodziłam i już mam :/ może jutro lub piątek będę mieć małą

To już jest coś na rzeczy, chyba i u nas się w końcu zaczyna rozpakowywanie [emoji5] nie martw się, będziemy wspierać i szybciutko będziesz mieć mała koło siebie już :)

Może to te przepowiadajace. Cudowne pokoje[emoji7] ja byłabym zachwycona[emoji16]A po prysznicu przeszły? Moim zdaniem nie ma sensu jechać do szpitala, jeśli skurcze są nieregularne. U nas odsyłają. Zresztą, ja wolałabym czekać w domu niż w szpitalu[emoji4]
A 20 km to nie jest przecież odległość nie do pokonania[emoji4] Więc luzik[emoji4]

Nie brałam prysznica, po prostu leżałam, bo się bałam wstać hah :D same przeszły. No tak, to 20 min autem także na pewno zdążymy zanim mała wyjdzie hah :)

To już jest coś na rzeczy, chyba i u nas się w końcu zaczyna rozpakowywanie [emoji5] nie martw się, będziemy wspierać i szybciutko będziesz mieć mała koło siebie już :)
Rano miałam jakieś skurcze podobno bo się pisały a ja tego nie czułam :D to wolalam już żeby mi wlozyli niz nie czuć potem w domu albo ledwo do szpitala dojechać :)

Cześć Dziewczyny:)
Mnie też w nocy że dwa skurcze obudziły. Poza tym mój młody tak niemiłosiernie się drapie,że ja spać nie mogę. Idę z nim dziś do lekarza.

A ja po wizycie. Pod ktg godzinę byłam. Bo mała jak nigdy sobie spała i Pani położnej się nie podobał zapis:p ale ktg wyszło super.
A u mnie... szyjka krociutenka i rozwarcie na 2 cm... dla mojego Pana dr w piątek am donoszona ciążę i wtedy mogę robić wszystko. Ale to termin z USG. Z OM za tydzień kończę 37 tc. Powiedział że w razie jak urodze w ciągu tygodnia i chce szczepionki za darmo to mam mówić termin z OM;) ja i tak bym wolała dopiero jak skończę 37 tc z OM. Ale zobaczymy:) coś czuje,że poród szybko pójdzie...
Malutka waży 2880 g;-)

reklama
Do góry