reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Gienio ale pięknie, widać że Ty artystka:) ale bym chciała mieć tyle miejsca żeby takie pokoiki porobić.

U nas niestety zrobi się graciarnia przy 2 dzieci bo mamy tylko 40 M2, póki co więcej nie będzie póki dom się nie wybuduje. Więc pewnie jeszcze z 2 lata będziemy się gnieść tutaj.
To poddasze kiedys było biurem , a pokoik Astrid pokojem Laury , u Gabrysia musieliśmy wstawiać biurka i komputery .

Z przestrzenią to prawda , ze jest więcej niz w mieszkaniu , chociażby ten ogródek - wypuszczam dzieci i sie bawią , kapią w swoim baseniku itd . My dosc szybko podjęliśmy decyzje , ze w naszym przypadku zamiast zmieniac mieszkanie na większe to trzeba juz szukać domu czy segmentu , bliźniaka . Nie pomiescilibysmy sie z naszym magazynem :(

reklama
Wow, ale od rana napisalyscie :) już nadrabiam.

I dzień dobry :) u nas deszczowo i chłodno, także idealnie.

A słuchajcie, bo mam pytanie.
W nocy tak od 2 pierwszy raz złapał mnie taki ból tępy tam w okolicy dołu tak jakby na okres, ale x 5 i tak chwytało na pare min i puszczało i tak to się działo co pare minut. Nie wiedziałam o co chodzi, bo wcześniej w ogóle nie miałam tych skurczy przepowiadających, ani ogólnie żadnego bólu tak jak połowa tutaj z Was biedne się meczy z różnymi objawami.
A mnie tak nagle złapało i kręgosłup tez mnie trochę bolał wcześniej jak leżałam.

To mogły być tez przepowiadające czy te już przedporodowe? Bo się wyciszyły po 30 minutach, ale było ich ogólnie tak więcej niż 5 i jak patrzyłam to tak co 2 minuty nawet i taki ostry, tępy ból od środka. Mój się wystraszył i ja w sumie tez, bo nie wiedziałam czy mamy się zbierać i jechać te 20 km do szpitala czy przeczekać. Oczywiście przeszło i poszłam spać, dziś żadnych oznak.

Ale nie powiem, przestraszyłam się i zastanawiam się co to mogło być tak konkretnie. I teraz żałuje, ze nie mam w domu tego ktg, bo w takiej sytuacji mogłabym się podpiąć i mieć odp na pytanie „ czy wypada jechać do szpitala czy przesadzam „.

Ja sie w nocy tez zastanawialam czy to to ale bole byly co 40 minut wiec to troche za rzadko. Ale z drugiej strony trwaly po 10-15 minut. W sumie razem obudzilam sie 6 albo 7 razy przez te skurcze wiec bede dzisiaj nieprzytomna. A skurcze nadal mam. A Ciebie od kiedy mecza te bole przepowiadajace?

Na 10.20 mam dentyste wiec powoli musze wstawac.. Oby mnie skurcz nie chwycil u dentysty bo mu na tym fotelu bede ruszac :(

Ale śliczne to łóżka;) przeszły Tobie juz te nocne bóle czy nadal Ci wracają?
Juz przeszły - zaczęło sie pod wieczór i potem w nocy a teraz cisza . A u ciebie tez juz lepiej ?

Dziekuje bardzo [emoji23] :*

@KatiNails dzieki.. moja mama, przed porodem brata chyba, miala krzyzowe.. wody jej nawet nie odeszly wtedy.. :( jak mam rozpiznac ze to to? Przy mlodej mi wody odeszly i gitarka a teraz? :(
No właśnie miałam Ci pisać, że ty tak czekasz na wody, a one mogą nie odejść w domu. Sama się zastanawiam jak rozpoznać, że to już to. Niby skurcze powinny być regularne i coraz częstsze. Ale nie wszystkie dziewczyny mają regularne...

Hej.. nie spalam dzis praktycznie w ogole.. tak mnie sciskalo w dole brzucha,do tego doszedl skurcz ale juz tak bolesny ze prawie ryczalam.. nie chcialo przejsc i poszlo w krzyz,pozniej znowu krzyz,jakby skurcz,taki bol.. czekalam na wody znow az puszcza i nic,mimo tych skurczy.. 4 razy uczucie jakby cos mnie mega,ale to mega mocno uderzylo w szyjke i dupa,nic z tego.. mowie do mojego ze czasem bede go sciagac z pracy jesli dalej bedzie mnie tak bolec okresowo bo nie wytrzymam :( ide spac.. moze sie zdrzemne.. zobaczymy co to dzis bedzie.. jestem wykonczona.. :(

Biedna :( ja dziś w nocy pierwszy raz miałam jakiekolwiek „mocniejsze” i konkretniejsze objawy tzn co 3 min takie ściskanie tam w środku i tępy taki okresowy ból, ale mocniejszy i się cieszę, ze mój był obok a nie na nocce, bo sama nie wiem co miałabym robić czy dzwonić do jego rodziców czy na karetkę czy jak

Dzień dobry. Widzę że niemal wszystkie póki co budzimy się dziś średnio wypoczęte... U mnie podobnie, noc z przygodami i duża ilością pobudek. Nawet dupa mnie boli ;)
No nic, wstaje żeby stawić czoła dniu bo warto - dziś mam USG i będziemy mierzyć Bacho :) poza tym podjadę do Reserved odebrać zamówienie i skoczę na basen (o ile wysechł mi kostium)

Dobrego dnia Wam wszystkim!
A Tobie @zanka200389 dodatkowo powodzenia na wizycie :*

Ja wlasnei o dziwo noc jak zwykle spokojna i przespana jak to ja hah :) oprócz tego małego incydentu.

Powodzenia na wizycie :)

reklama
Dzień dobry dziewczyny :) Ja nawet się wyspałam, ale męczyły mnie tej nocy co godzinne wędrówki do wc :) widzę, że większość dziewczyn tej nocy miało jakieś skurcze masakra.. @Gienio śliczne pokoje dla dzieci :D @zanka200389 @Biedroneczka10 powodzenia na wizytach :) ja właśnie zjadłam i lecę się ogarniać, bo mam wizytę na 11.30 ;) aż jestem ciekawa ile mały waży i czy coś tam się dzieje :p

Do góry