Może taki 'urok' tej ciążyW bolach nie.. jak minie skurcz to wtedy sie poruszy ale nie jakos intensywnie.. tak jakby sie przeciagala..
A mi wody odeszly ,7 godz i mala na swiecie,te bole porodowe co mialam ,byly mocne,ale to co sie teraz dzieje to dla mnie nowosc.. z pierwsza sie tak nie meczylam.. teraz mloda jest w kanale,wszystko cacy i takie bole..
reklama
E
Ewka34
Gość
Moze a jesli wody mi nie puszcza jak mam rozpoznac przy tych bolach ze to jest to? Ma mnie totalnie wyginac regularnie?Może taki 'urok' tej ciąży
E
Ewka34
Gość
Zreszta, jutro mam wizyte.. ciekawe co mi powie chyba ze w nocy mnie skreci(czego juz sobie zycze) :
Biedroneczka10
Fanka BB :)
Mnie wody przy córce nie odeszły tylko właśnie miałam skurcze regularne i też niestety krzyżowe. Generalnie wody powinny odejść już w szpitalu a mi nawet przebijali pęcherz. Czas pomiędzy skurczami się skracał i dlatego po kilku godzinach chodzenia po domu, prysznicach jak nie przechodziło i zaczęły być co chyba 7-8 minut to pojechaliśmy do szpitala.Moze a jesli wody mi nie puszcza jak mam rozpoznac przy tych bolach ze to jest to? Ma mnie totalnie wyginac regularnie?
Już jesteś naprawdę na wylocie z tego co widzę. Trzymaj się dzielnie napewno już niedługo urodzisz.
Bajunia
Ja w pierwszej ciąży przepowiadające to miałam takie pobolewanie jak na okres i tyle. A mocniejsze to dopiero przy porodzie. Teraz już dwa razy mnie tak łapało , że myślałam , że to już. Wczoraj czułam takie kłucia w kroku że krzyczałam w głos a przy tym małego tak nisko dosłownie za kością łonową. On już jest podobno dosyć nisko bo gin na usg nie mógł go już podejrzeć. I może co chwila do porodu tak będzie się przesuwał w dół , ja przy tym będę się drzeć a to jeszcze nie poród.W bolach nie.. jak minie skurcz to wtedy sie poruszy ale nie jakos intensywnie.. tak jakby sie przeciagala..
A mi wody odeszly ,7 godz i mala na swiecie,te bole porodowe co mialam ,byly mocne,ale to co sie teraz dzieje to dla mnie nowosc.. z pierwsza sie tak nie meczylam.. teraz mloda jest w kanale,wszystko cacy i takie bole..
Z córką odeszły mi wody i wiedziałam , że się zaczęło. A teraz cyrki jakieś. Tylko się denerwuję, że tak wcześnie mogłoby się zacząć.
Ja nawet dzisiaj spałam dobrze , oprócz wstawania na siku chyba ze 4 razy.
Miłego dnia kobiety i powodzenia na wizytach ☺
E
Ewka34
Gość
Tez tak mialam wlasnie w pierwszej ciazy.. poza tym ,ja mam dosc wysoki prog bolu,ale ile mozna.. :/Ja w pierwszej ciąży przepowiadające to miałam takie pobolewanie jak na okres i tyle. A mocniejsze to dopiero przy porodzie. Teraz już dwa razy mnie tak łapało , że myślałam , że to już. Wczoraj czułam takie kłucia w kroku że krzyczałam w głos a przy tym małego tak nisko dosłownie za kością łonową. On już jest podobno dosyć nisko bo gin na usg nie mógł go już podejrzeć. I może co chwila do porodu tak będzie się przesuwał w dół , ja przy tym będę się drzeć a to jeszcze nie poród.
Z córką odeszły mi wody i wiedziałam , że się zaczęło. A teraz cyrki jakieś. Tylko się denerwuję, że tak wcześnie mogłoby się zacząć.
Dzieki :* mysle ze zdarzylabym do szpitala, gdyby byly co 7 minut ,mam 15 km i remonty na drodze :/Mnie wody przy córce nie odeszły tylko właśnie miałam skurcze regularne i też niestety krzyżowe. Generalnie wody powinny odejść już w szpitalu a mi nawet przebijali pęcherz. Czas pomiędzy skurczami się skracał i dlatego po kilku godzinach chodzenia po domu, prysznicach jak nie przechodziło i zaczęły być co chyba 7-8 minut to pojechaliśmy do szpitala.
Już jesteś naprawdę na wylocie z tego co widzę. Trzymaj się dzielnie napewno już niedługo urodzisz.
I dlaczego np chwyta to w nocy? Chociaz wczoraj w dzien mialam kilka takich mocnych wlasnie..
Jeśli bol będzie mocny i dość regularny po prostu jedz do szpitala.Moze a jesli wody mi nie puszcza jak mam rozpoznac przy tych bolach ze to jest to? Ma mnie totalnie wyginac regularnie?
Gienio
No wlasnie , ja jestem wytrzymała na bóle okresowe , bo odkąd zaczęłam miesiączkowac miałam masakrę - z omdleniami wręcz , nawet nie chodziłam do szkoły przez pierwsze dni i na silnych lekach doodbytniczych ( inne nie działały ) zawsze sie śmiałam ze u mnie każda miesiączka to jak poród tak boli , dlatego czekam na te ogromne bóle nadal bo nie wyobrażam sobie , zeby moje miesiączkowe mogłybyc gorsze . Póki mnie boli , ale nie tak masakrycznie jak podczas okresu to chyba jescze nie to .Ja w pierwszej ciąży przepowiadające to miałam takie pobolewanie jak na okres i tyle. A mocniejsze to dopiero przy porodzie. Teraz już dwa razy mnie tak łapało , że myślałam , że to już. Wczoraj czułam takie kłucia w kroku że krzyczałam w głos a przy tym małego tak nisko dosłownie za kością łonową. On już jest podobno dosyć nisko bo gin na usg nie mógł go już podejrzeć. I może co chwila do porodu tak będzie się przesuwał w dół , ja przy tym będę się drzeć a to jeszcze nie poród.
Biedroneczka10
Nie wiem czemu w nocy ale pamiętam że jak się bałam czy rozpoznań poród to położna mi powiedziała że większość zaczyna się w nocy i że tego nie da się nie zauważyć. I rzeczywiście zaczęło się w nocy.Tez tak mialam wlasnie w pierwszej ciazy.. poza tym ,ja mam dosc wysoki prog bolu,ale ile mozna.. :/
Dzieki :* mysle ze zdarzylabym do szpitala, gdyby byly co 7 minut ,mam 15 km i remonty na drodze :/
I dlaczego np chwyta to w nocy? Chociaz wczoraj w dzien mialam kilka takich mocnych wlasnie..
reklama
U mnie na wieczór [emoji23]i w nocy urodziłamNie wiem czemu w nocy ale pamiętam że jak się bałam czy rozpoznań poród to położna mi powiedziała że większość zaczyna się w nocy i że tego nie da się nie zauważyć. I rzeczywiście zaczęło się w nocy.