reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja córcia też te bajke ogląda i lubi ☺ ale chyba podpytam ją po prostu co chciałaby dostać od braciszka☺

W ogóle to widzę że ostatnio coraz bardziej przeżywa to że zaraz w domu będzie dzidziuś. Rozumie już co ją czeka bo ja jej dużo opowiadam i jak tylko w tv pokażą takiego maluszka to mówię do niej o widzisz takiego dzidziusia będziemy zaraz mieć ☺
Ogólnie to się cieszy i nie może doczekać. Ale w nd jak zasypiała to takim drżącym głosem spytała czy jak się dzidziuś urodzi to ja o niej nie zapomnę. I jak jej się coś złego w nocy przyśni czy do niej przyjdę jak mnie zawoła.
A dzisiaj nagle jak zobaczyła dzidzie w tv to powiedziała , że nie chce dzidziusia bo ona nie wie jak się nim opiekować. Widzę , że coraz bardziej jest przejęta. Moje odpowiedzi myślę , że ją uspokajają bo często jednak przytula się do brzuszka, głaszcze i całuje. Ale co siedzi w jej 4 letniej główce? Mam nadzieję, że będziemy z mężem potrafili tak ogarnąć nową sytuację , żeby Natalka nie czuła się odrzucona ani mniej ważna niż Mały.
Też się boję jak to będzie kiedy Leo się urodzi. Jak Marta zareaguje na brata. Teraz reaguje pozytywnie i bardzo się cieszy, mówi, że jest zakochana w Leonardo. Ale wiadomo, że jak się urodzi to nasze życie będzie wyglądało trochę inaczej, zmiana będzie dla wszystkich kazdy z nas będzie musiał odnaleźć się w nowej sytuacji.

reklama
Mój jak ma czkawkę to brzuch skacze na wysokości pępka :D

Jeżeli ogóry urosną ładnie jutro to będę robić w zalewie musztardowej...już od dawna za mną chodzą :p

U mnie ogórki kiszone są teraz na czarnej liście. Mam potężną zgagę po nich. A uwielbiam. Jem świeżo zerwane z ogródka i nic mi nie jest☺

Też się boję jak to będzie kiedy Leo się urodzi. Jak Marta zareaguje na brata. Teraz reaguje pozytywnie i bardzo się cieszy, mówi, że jest zakochana w Leonardo. Ale wiadomo, że jak się urodzi to nasze życie będzie wyglądało trochę inaczej, zmiana będzie dla wszystkich kazdy z nas będzie musiał odnaleźć się w nowej sytuacji.
No tak. Jak ma się urodzić pierwsze dziecko to są inne dylematy niż przy drugim. Przy trzecim chyba już łatwiej? ☺

Zobacz załącznik 878042 Zapomniałam powiedziec wam co mój ginekolog miał na biurku Hahaha No uśmiałam się jak nie wiem, jakiś przedstawiciel mu przyniósł taka tablice zzzz No właśnie z czym... takie gumowe coś zamiast tamponów, zaraz to znajdę na necie :D nie wiem czy bym sobie to włożyła, jest to mega dużych rozmiarów, takie pojemniczki na okres, była tez taka miseczka która się stosuje podczas okresu do stosunków hahaha, znalazłam nazwę tego czegoś : kubeczki menstruacyjne
Słyszałam że są mega wygodne chcialam je wypróbować ale nie mam okresu...tylko nie wiem który rozmiar dla mnie ..w Rossmanie też chyba są dostępne w Niemczech w Dm widzialam

U mnie po 3 i pobudka.. mam nadzieję że za chwilę zasnę znowu
Ej ja też tak czuję [emoji4] Zawsze tak miałaś?
Tak Anulka zawsze. Od kilku dni jeszcze ewentualnie czuje też wyżej ale to jak się wypnie bardzo.
Czasem mam wrażenie że to gdzie się czuje właśnie zależy czym maleństwo dotyka nas najbardziej . Na dole przy wzgórku łonowym maleństwa mają ciasno więc może dlatego najczęściej tam się czuje ? No nie wiem [emoji8]
@karkula309 sprzedalismy tylko mój bilet. Enno też miał ochotę na ten koncert, więc niech jedzie i się dobrze bawi :).
To super . Daj znać jak się bawiła. Oh sama mam plan kiedyś iść na koncert eda

reklama
Już 3. raz tej nocy wybudziły mnie skurcze. Nawet regularnie to się dzieje, bo co ok 40 minut. Ból jest dosyć mocny, a w każdym razie o wiele silniejszy niż przy okresie ale dla mnie to ten sam rodzaj bolu. Trzyma mnie tak z 10 minut potem przechodzi. Mały też to czuje, bo kopie jak szalony zaraz jak się skurcz zaczyna.
Nigdy nie rodziłam więc nie wiem czy to są te przepowiadające czy może coś więcej? A u Was te przepowoadające też są tak silne, że Was w nocy wybudzają?

Do góry