reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kurcze... Mam nadzieje, że odpoczywasz dużo. Jeśli leżysz na plecach to podkładaj sobie coś pod kolana żeby odciążyć kręgosłup. No i ciekawe na kiedy Ci termin CC wyznaczą, do terminu z OM to jeszcze masz kawałek z tego co kojarzę:(
Odpoczywam na tyle ile obowiązki pozwalają [emoji5] termin z om mam na 23.08 ale cc ma mi robić tak gdzie w 39 tygodniu wiec myślę że koło 18.08 bo wiem ze urzeduje w szpitalu. Wiec jeśli wcześniej nie urodze a będę miała klopsa to za 4 tygodnie mała będzie z nami ( 4 tygodnie temu miała 2300)... No i pierwszy raz w życiu ciesze się z pogody taka jak dzisiaj jest 18 stopni. Za miesiąc juz mogą wrócić upały...
A Wy jak się czujecie?

Daj spokoj.. mnie tez nastraszyli tym porodem przedwczesnym itd i co? Mala lobuzuje w brzuchu tyle ze juz coraz nizej.. ;)

To te pytania u meza w pracy sa non stop, on chyba ma tych pytan dosc hyhy.. mowie mu zeby odpowiadal tak.. ze jak zaczne rodzic to z pewnoscia go w pracy nie zobacza :D
Mojego też tak denerwują i dochodzą teksty , trzeba było zjechać dopiero teraz to byś dłużej był z dziewczynami ..
No pocieszające. A kurcze kto mógł wiedzieć, skoro mała już się niby pchała na świat 6 tygodni temu :/ bal sie nawet , że nie zdąży na początek lipca a tu zaraz się miesiąc kończy :/

Odpoczywam na tyle ile obowiązki pozwalają [emoji5] termin z om mam na 23.08 ale cc ma mi robić tak gdzie w 39 tygodniu wiec myślę że koło 18.08 bo wiem ze urzeduje w szpitalu. Wiec jeśli wcześniej nie urodze a będę miała klopsa to za 4 tygodnie mała będzie z nami ( 4 tygodnie temu miała 2300)... No i pierwszy raz w życiu ciesze się z pogody taka jak dzisiaj jest 18 stopni. Za miesiąc juz mogą wrócić upały...
A Wy jak się czujecie?
Tez sie ciesze z pogody dzis..
Ja sobie jeszcze leze.. bole okresowe mam non stop praktycznie.. zaraz wstane cos porobie i klade sie dalej :D ja do terminu z OM mam 11 dni :D

Mojego też tak denerwują i dochodzą teksty , trzeba było zjechać dopiero teraz to byś dłużej był z dziewczynami ..
No pocieszające. A kurcze kto mógł wiedzieć, skoro mała już się niby pchała na świat 6 tygodni temu :/ bal sie nawet , że nie zdąży na początek lipca a tu zaraz się miesiąc kończy :/
Dokladnie..

Hyhyhy taaaa juz od paru tygodni z tego jak mi powiedzieli w szpitalu i moj gin :D
Ogolnie czekam na wody ,az mi odejda.. choc nie jest to powiedziane bo kazda ciaza jest inna.. :p
Niby tak... też lekarz mi mówił ze syna przenosilam i core pewnie też. Wiec z tego cc planowanego się ciesze. Tylko tez mówił ze jeśli ze synem nie miałam nadciśnienia to teraz tez nie będę miała i co?? nadciśnienie i cukrzyca ciazowa [emoji23]

O rety to kiepsko :( ja sie wlasnie tego boje , bo sporo dziewczyn opowiadało , ze znieczulenie na nich nie zadziałało przy cięciu i wszystko czuły i to horror . Jak to w ogóle możliwe ! Ten anestezjolog mówił , ze jak nie minie 22 h od zastrzyku mozna dostać krwawienia i dlatego by nikt mnie zneczulil i wez tu człowieku wytłumacz dziecku- hej nie mozesz jeszcze pchać sie na świat bo musi minąć 12-20 h od zastrzyku..
No to jest jakaś masakra, zastrzyki trzeba brać a jak coś nagle będzie się działo to najlepiej żeby dobę nie było brane, jeszcze jakby było wiadomo kiedy to dokładnie nastąpi to by człowiek jakos zaplanowal, nawet dwóch ostatnich zastrzyków nie brał żeby przypadkiem krwotok się nie pojawił. A co do narkozy to co prawda tylko raz tak miałam, ale skoro coś takiego się pojawiło to może być znow... kolejny zabieg to miałam już znieczulenie od pasa w dół, ale wtedy zastrzyków nie brałam. Miejmy nadzieje, ze nie będą musieli ciąć i ze akcja nie zacznie się w moim przypadku w nocy, bo ja zawsze przed snem biore zastrzyki.

reklama
Cos wam pokaze :D i ten tekst na dole :D
download_20180717_111947.png

Załączniki

• download_20180717_111947.png
    download_20180717_111947.png
    106,1 KB · Wyświetleń: 413
Do góry