reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Prymulkax - podziwiam Twój hart ducha! Jesteś wojowniczką, dasz sobie radę ze wszystkim [emoji9]

Melduję się po wizycie, pyrka ma 21mm, serducho bije 153/min, na USG wszystko w porządku.

Z moich wyników to muszę mocz powtórzyć, bo jakaś gigantyczna liczba bakterii mi wyszła, ale to pewnie jakieś zanieczyszczenie.

Krzywa w normie choć dziwna, w poniedziałek idę do diabetologa/endokrynologa.

Reszta rzeczy ok.

Ulżyło mi masakrycznie [emoji4]

8une3e3kck8m6mea.png

Dzięki za słowa wsparcia, a Tobie gratuluję udanej wizyty. Bardzo sie cieszę oby zdrowo do końca.
Napewno dziewczyny będę do was zaglądać i również niecierpliwie czekac na sierpień. Zdrowia kochane. Jesteście naprawde super.

reklama
Na większości leków tak pisze, bo nie mogą badać leków na kobietach w ciąży, nawet jakby chcieli. Czasem lekarze zalecają jakiś tam lek mimo adnotacji, bo z ich praktyki wynika, że nie ma skutków ubocznych. Ale z tym nigdy nie wiadomo. Czasem trzeba też rozważyć potencjalne korzyści i potencjalne zagrożenia. Wiadomo, że przy bólu głowy można obyć się bez tabletki, ale nie zawsze chodzi o ból głowy :)

8une3e3kck8m6mea.png
Tak ale czasem jest napisane by przed zażyciem skonsultować z lekarzem a czasem jest po prostu by nie stosować w ciąży. Tam był ten drugi przypadek.

f2w3flw1cbdbspns.png

Tak ale czasem jest napisane by przed zażyciem skonsultować z lekarzem a czasem jest po prostu by nie stosować w ciąży. Tam był ten drugi przypadek.

f2w3flw1cbdbspns.png
Wiesz, ciąża to taki trochę kłopotliwy stan medyczny [emoji16] idealnie byłoby nie chorować, no ale mało kiedy są chyba takie przypadki :) zawsze lepiej wykazać się większą ostrożnością i zweryfikować takie zalecenia z innymi, ja zawsze też wszystko sprawdzam pierw w necie, potem ewentualnie w aptece, a jak dalej mam poważne wątpliwości, to powrót do lekarza.

A już zawsze boję się w aptece, jak widzę młodziutką farmaceutkę, bo już kilka razy mi się zdarzyło, że mi zły lek wydawała, bo nie umiała odczytać. Zamiast dopytać się mnie, to dawała na czuja.

8une3e3kck8m6mea.png

Wiesz, ciąża to taki trochę kłopotliwy stan medyczny [emoji16] idealnie byłoby nie chorować, no ale mało kiedy są chyba takie przypadki :) zawsze lepiej wykazać się większą ostrożnością i zweryfikować takie zalecenia z innymi, ja zawsze też wszystko sprawdzam pierw w necie, potem ewentualnie w aptece, a jak dalej mam poważne wątpliwości, to powrót do lekarza.

A już zawsze boję się w aptece, jak widzę młodziutką farmaceutkę, bo już kilka razy mi się zdarzyło, że mi zły lek wydawała, bo nie umiała odczytać. Zamiast dopytać się mnie, to dawała na czuja.

8une3e3kck8m6mea.png
Strach chorować :(

f2w3flw1cbdbspns.png

Strach chorować :(

f2w3flw1cbdbspns.png
Grunt to mózgu nie wyłączać i słuchać lekarza co mówi, w sensie jakie leki przepisuje. Ja się czasem dopytuję po kilka razy o coś, bo chcę mieć pewność jak czegoś albo nie zrozumiałam, albo lekarz jakoś zdawkowo powiedział.
Generalnie jestem z tych upierdliwych pacjentów [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Grunt to mózgu nie wyłączać i słuchać lekarza co mówi, w sensie jakie leki przepisuje. Ja się czasem dopytuję po kilka razy o coś, bo chcę mieć pewność jak czegoś albo nie zrozumiałam, albo lekarz jakoś zdawkowo powiedział.
Generalnie jestem z tych upierdliwych pacjentów [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png
I wyjdzie Ci to tylko na dobre. Muszę wziąć przykład ze starszej koleżanki i też zacząć tak robić. W końcu to ich praca, muszą przekazać wiedzę tak by szary Kowalski zrozumiał lub zmienić pracę, masz rację.

f2w3flw1cbdbspns.png

Wieści z wizyty: Mały człowiek ma 26mm. Wierci się jak szalony, kopie nogami i rozgląda się po swoim pęcherzyku. Co ważne i co mnie cieszy - jest pojedynczy pęcherzyk ;) Ogólnie wszystko jest ok. Lekarka pobrała cytologie więc lekko sobie poplamiłam chwilę, skierowała na kolejne badania z krwi i moczu. 12 lutego mam prenatalne - test PAPP-a i USG do testu. O ile wcześniej miałam jakąś tam niepewność czy to robić, myślałam, że trochę nie ma to sensu o tyle postawa lekarki, która po prostu mi to zleciła trochę mnie otrzeźwiło. Jasne, szkoda wyłożyć 650 na taką jednorazową imprezę ale z drugiej strony... Dzięki temu możemy się wiele dowiedzieć i ewentualnie bardzo szybko pomóc dziecku, zdecydować się na poród w lepiej wyspecjalizowanym szpitalu tym samym zmniejszając ryzyko powikłań itd.

Wieści z wizyty: Mały człowiek ma 26mm. Wierci się jak szalony, kopie nogami i rozgląda się po swoim pęcherzyku. Co ważne i co mnie cieszy - jest pojedynczy pęcherzyk ;) Ogólnie wszystko jest ok. Lekarka pobrała cytologie więc lekko sobie poplamiłam chwilę, skierowała na kolejne badania z krwi i moczu. 12 lutego mam prenatalne - test PAPP-a i USG do testu. O ile wcześniej miałam jakąś tam niepewność czy to robić, myślałam, że trochę nie ma to sensu o tyle postawa lekarki, która po prostu mi to zleciła trochę mnie otrzeźwiło. Jasne, szkoda wyłożyć 650 na taką jednorazową imprezę ale z drugiej strony... Dzięki temu możemy się wiele dowiedzieć i ewentualnie bardzo szybko pomóc dziecku, zdecydować się na poród w lepiej wyspecjalizowanym szpitalu tym samym zmniejszając ryzyko powikłań itd.
Dokładnie tak jak napisałas, dla mojej lekarki skierowanie na pappa tez było całkiem naturalna rzecza.
Gratuluje wizyty.

reklama
Do góry