reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Prymulkax, bardzo mi przykro - ściskam mocno i wierzę że niebawem będziesz tulić swoje dzieciątko [emoji8]

KatiNails, szkoda że tak daleko mieszkasz też wpadlabym na te domowe lody [emoji6]

Estaa, też mam 2 kg na plusie [emoji17] niby mnie mdli ale też dużo jem [emoji23]

Megalija, po co Ci ta pappa, zastanów się kochana czy warto pappa to czysta statystyka wyniki mogą nieźle namieszać. Uważam że jeśli USG będzie ok nie ma co robić pappy mojej koleżance wyszły tak źle wyniki pappy że cała ciążę żyła w stresie a naprawdę wyszło że córeczka będzie chora - urodzila się zdrowa. Mam taką samą grupę krwi jak Ty [emoji6] terminy porodów podobne tylko wiek inny [emoji6]u kogo robisz usg prenatalne?

Sorenlorenson, jak po wizycie ciśnienie spadło? [emoji6]

Maria.sm nie nakrecaj się niepotrzebnie bóle jajnikow to naturalne w ciąży. Duzo spokoju i nie myśl negatywnie !!

Thisjuss, dużo odpoczywaj o ile jest to możliwe!!!

Karorek, Ty masz się dowiedzieć czy możesz brać skecze!? Masakra co za lekarz !!!

Colorado1989, gratulacje udanej wizyty [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@czarna_jagoda - zupełnie profilaktycznie. Przesiewowo jak to określiła. Póki co nic niepokojącego nie zauważyła. To moja pierwsza ciąża, bez powikłań na razie, mam 29 lat rocznikowo.
@Colorado1989 - to spora różnica ;) Warszawa pewnie sobie więcej liczą tak o, a z resztą idę do takiego "ą, ę" gabinetu co to ma niby najlepszy aparat w Warszawie.

Zaliczyłam dziś też wizytę u dentysty i do jesieni mam spokój :)
Czy od dentysty trzeba wziąć jakieś zaświadczenie, że się było czy wystarczy powiedziec ginekologowi, że jest wszystko w porządku? Ja mam zdrowe zęby, raz w roku chodzę na przegląd w lato, teraz chce iść szybciej i tak się zastanawiam czy muszę prosić o jakieś zaświadczenie lub coś.

f2w3flw1cbdbspns.png

Super ze wizyty udane, ja na swoją muszę czekać jeszcze do 25go ☹️

Dzisiaj przeszłam samą siebie, rano wizyta w łazience pózniej mdłości .. masakra nic nie mogłam zjeść, nagle pomyślałam o kebabie[emoji7] zamówiłam, zjadłam całego aż mi sie uszy trzęsły i co?? Czuje sie jak nowo narodzona [emoji23][emoji23][emoji23]

gannyx8dsoycbms0.png
Nie martw się, ja do mojej czekam do 1 lutego. Idę z Mamą do towarzystwa, to będą jej urodziny więc nie ma nawet takiej opcji bym wyszła stamtąd ze złymi wieściami ;)

f2w3flw1cbdbspns.png

mówisz bounty więc mi od razu ulubiony baton po głowie chodzi :D
Pytałam lekarkę o aktywność i sport. Powiedziała mi, że o ile ćwiczyłam wcześniej to spoko, ćwiczyć dalej ale w ciąży aktywności nie zwiększamy tylko próbujemy utrzymać wydolność która i tak niebawem zacznie lecieć na łeb na szyje ;) Ona jest taką realistką :D Ma też certyfikat FMF więc się jej trzymam.

Nooo u mnie też takie skojarzenie [emoji16] głodnemu chleb na myśli! [emoji16]

No ja przed ciążą to aktywność fizyczną miałam taką bardziej rekreacyjną, w sensie rower, basen, spacer. Inne rzeczy mnie nie kręcą. No i staram się nie jeździć absolutnie wszędzie autem, albo podjeżdżam i parkuję dalej, żeby pospacerować [emoji16] mi powiedział lekarz, że bezpiecznie mogę myśleć od 14 tygodnia, do tego czasu jeszcze trochę się pooszczędzać :)

8une3e3kck8m6mea.png

Prymulkax bardzo mi przykro :(

Ja np nic nie czulam ze cos jest nie tak . Tzn od samego poczatku obawialam, balam sie o tą ciążę bo bardzo jej pragnelam cieszylam sie ale jednoczesnie balam ze moze byc cos nie tak i nagle w pewnym dniu pojawiły sie plamienia a nastepnie krew. Najpierw obwinialam siebie bo dzien predzej wieczorem podnioslam syna z łóżka a i jeszcze jak powidzialam o tym położnej w szpitalu jak mnie przyjmowali to mi powiedziala ,,co pani najlepszego zrobila ?'' Ale po badaniu usg juz wiedzialam ze to nie przez to..... dzidzius juz predzej sie nie rozwijal juz predzej bylo cos nie tak ..... bo wiek ciazy nie wskazywal na 8 tydzien tylko 5/6 .

Mimo ze ja juz nie sierpniowka lubie tu do Was zagladac i podczytywac co u Was slychac

Mam pytanie do ciebie, czy ty mialas lyzeczkowanie czy sama sie oczyscilas?

USG będę robić u mojej lekarki Małgorzaty Król ale w innym gabinecie niż normalnie chodzę, bo aparat lepszy.
@ciichosza - moja lekarka jeszcze nie nie kierowała do dentysty, to była moja inwencja. Czytałam, że niektórzy lekarze wymagają podpisania zaświadczenia przez stomatologa. Ale to chyba umowne, jak powiesz kiedy byłaś do kontroli to chyba nikt Cię nie zastrzeli :)

reklama
No wiec bounty packow dostaje sie 5 bodajze. Ostatni chyba po narodzinach dzidziusia. Sa tam rozne ulotki, gazetki, folder do trzymacia dokumentów ciążowych no różn
1516208477-b69e732f78ad01ae-aaaaaa.jpeg
e przeróżne próbki kosmetyki, proszki, chusteczki i takie tam. Znalazłam zdjęcie na necie... to taki przykładowy, chyba pierwszy.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry