reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Bylas tak po prostu zobaczyć? Można tak bez dni otwartych sobie pooglądać?

Ja już po wizycie, termin następnej 10sierpnia, z podkreśleniem jak nie urodzę:D szyjka wporzadku, przepływy tez, miałam sobie zdjęcie zrobić, ale powiem wam nic nie widziałam, kompletnie, już główkę ma w kanale i co najśmieszniejsze, ginekolog się mnie pyta czy miało być duże dziecko :D ja takie przerażenie w oczach, mówię mi ze 4 tyg temu miała 1540 i była z tych mniejszych w tym tyg ciąży, to mi odpowiedział ze teraz jest troche większa od rówieśników :D 2,5 kg hahah, jestem przerażona ze w 4 tyg przybrała kilogram ... dzisiaj kończę 34tydz, ale powiedział ze raczej nie przenoszę jak mam już skurcze przepowiadające i twardnienie brzucha to znaczy ze może nawet jutro
Link do: Dni otwarte na Bocianówce zawieszone - Szpital Specjalistyczny im. Stefana Żeromskiego w Krakowie

Można pójść i oglądnąć oddzial. Jutro będę jeszcze dzwonić się dowiedzieć o ktg to podpytam o toczy coś się zmieniło ogólnie bo oglądać nie idę wiem jak to wygląda:)

reklama
No w szpitalu nie da się pół godz siedzieć w łazience bo raz że dziecko takie małe a dwa że same na sali nie będziemy. Ja też pamiętam byle się odświeżyć i nóg nie goliłam ani o balsamie nie myślałam. [emoji5]

Nie muszę siedzieć pół godziny, prysznic i posmarowanei twarzy po nim to 15 minut, a dziecko będzie miało pod kogo opieka zostać, ale mówię to już kwestia podejścia indywidualnego :)

Ja akurat sale będę miała jednoosobowa i tyle dobrego. Ja tez nie zamierzam tam nóg golić, bo zrobie to 2 dni przed terminem hah :) to pod pachy bardziej mi chodziło, żeby czuc się komfortowo bardziej a te malutkie kosmetyki dużo więcej miejsca nie zajmują i nie są przecież ciężkie. Zreszta to facet będzie dźwigał, nie my :D

Czesc dziewczyny :) ciekawe czy ktoras z Was mnie jeszcze pamięta ;) bardzo dawno mnie tutaj nie było bo tak szybko idzie Wam produkcja postów, że nie dawałam rady z czytaniem o odpisywaniu nie wspominając ale chcę spróbować wrócić ;)
U mnie trochę się podziało. W 28 tc (w maju) trafiłam do szpitala ze skracajacą się szyjką. Od tego czasu mam załozony pessar i prowadzę tryb leżąco-siedzący, żadnych spacerów, więc słabo.. Jak tylko troche więcej próbowałam się poruszać po domu to od razu twardy i bolesny brzuch. Na ostatniej wizycie w 34+1 Antek miał 2650gram więc wyglada na to, że bedzie sporym dzieckiem. Ułożony jest główkowo więc wszystko wskazuje na porod sn. Mnie ostatnio dopadają coraz częściej bóle jak na okres, do tego kłucia w pochwie, rozpieranie krocza i ostre bóle w pachwinach aż mnie zgina w pół i nie mogę się ruszyć aż nie puści.
Fajnie tu znowu wrócić. Mam nadzieję, że nadąże za Wami ;)
Hej. Fajnie że wróciłaś☺
Teraz takie dolegliwości jak kłucia czy skurcze czy bóle jak na okres będą się nasilać i musimy się z tym pogodzić. ☺
Antoś jeszcze ze 2 tyg niech posiedzi w brzuszku ☺
Czytaj dziewczyno bo my tu mamy produkcję postów na akord ☺

Link do: Dni otwarte na Bocianówce zawieszone - Szpital Specjalistyczny im. Stefana Żeromskiego w Krakowie

Można pójść i oglądnąć oddzial. Jutro będę jeszcze dzwonić się dowiedzieć o ktg to podpytam o toczy coś się zmieniło ogólnie bo oglądać nie idę wiem jak to wygląda:)

Oczywiście, ze tak. Wisodmo zależy na jaki personel się natrafi, ale ja po wizycie u gina jakoś w 28 tyg podeszłam tam z moim na oddział i super Pani położna miła i dużo info podała, pokazała sale po porodzie i sale porodowa itd :)

Rety współczuję. Ale urodziny będą pamiętne☺
Ile tam łóżek na sali macie? Strasznie dużo.
Łóżek jest 7 na sali ,ale na największej sali ,ale 3 puste . Na tej największej sali zauważyłam że kładą pacjentki już takie przy końcu ciąży , bo już w maju tu byłam na tej sali i na tym samym lozki , bo to taki odział tymczowy bo ginekologiczny polozniczy jest w remoncie i wszystko takie byle jakie tu :)
Nawet lekarzy teraz mało , bo teraz 4 ciecia i 1 sn to takie pustki :)

Maja dziś ledwo ponad 2kg. A ja się nastawialam na większe bo syn ważył 3650. Także nie tyle ułożenie co waga małej mnie trochę przestraszyła. Ale przepływy ok więc niby z małą wszystko ok

Sprzęt też niekiedy nie poda rzeczywistej wagi więc może ważyć więcej niż te 2 kg :) po prostu drugie dziecko będzie trochę mniejsze niż pierwsze :) mi ginekolog powiedział, że moje dziecko na pewno nie będzie największe na całej porodówce :D wszystko w normie, ale będzie po prostu mniejszy:)

Sprzęt też niekiedy nie poda rzeczywistej wagi więc może ważyć więcej niż te 2 kg :) po prostu drugie dziecko będzie trochę mniejsze niż pierwsze :) mi ginekolog powiedział, że moje dziecko na pewno nie będzie największe na całej porodówce :D wszystko w normie, ale będzie po prostu mniejszy:)
To wiem że to orientacyjna waga :) syn z usg zaraz na początku akcji porodowej 3100 miał ważyć a kilka godzin później urodził się 3650.

dziewczyny, czy pobieranie gbs jest jakoś straszliwie nieprzyjemne? Rozmawiałam dziś ze znajomą i mowi że to badanie to jakas tragedia, boli, i ogólnie jest straszne.
kilkanaście z Was juz miało, żyjecie to liczę że nie jest tak źle, co? Ja bede miała pobierane 27.07 na ostatniej (mam nadzieje) wizycie

dziewczyny, czy pobieranie gbs jest jakoś straszliwie nieprzyjemne? Rozmawiałam dziś ze znajomą i mowi że to badanie to jakas tragedia, boli, i ogólnie jest straszne.
kilkanaście z Was juz miało, żyjecie to liczę że nie jest tak źle, co? Ja bede miała pobierane 27.07 na ostatniej (mam nadzieje) wizycie
Nawet nie poczułan dziś. To zwykły patyczek.

reklama
C6A6A942-30DD-4F23-A506-F6D11B8AEA59.jpeg
Naszła nas teraz ochota na hot dogi własnej roboty z grilla , w koncu przestało lac , wiec nawet mozna usiąść na zewnątrz :)

Załączniki

• C6A6A942-30DD-4F23-A506-F6D11B8AEA59.jpeg
    C6A6A942-30DD-4F23-A506-F6D11B8AEA59.jpeg
    2,3 MB · Wyświetleń: 490
Do góry