reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@KatiNails dobrze, że u Was wszystko w porządku ;) i tak masz planowane cc, więc nie ma co się przejmować ;) mój mały też będzie max. 3 kg ważył, tak mi gin mówił :) teraz w środę idę na wizytę , więc dowiem się ile przybrał :) 3 tyg temu ważył 1720g:)

reklama
@KatiNails dobrze, że u Was wszystko w porządku ;) i tak masz planowane cc, więc nie ma co się przejmować ;) mój mały też będzie max. 3 kg ważył, tak mi gin mówił :) teraz w środę idę na wizytę , więc dowiem się ile przybrał :) 3 tyg temu ważył 1720g:)
Maja dziś ledwo ponad 2kg. A ja się nastawialam na większe bo syn ważył 3650. Także nie tyle ułożenie co waga małej mnie trochę przestraszyła. Ale przepływy ok więc niby z małą wszystko ok

Oliwka to bardziej dla małej mi chodziło :D a reszta to tak to co na codzien używam także jak dla mnie norma, balsam do ciała myśle, ze mały się przyda, bo w szpitalu suche powietrze, a lubię się czymś posmarować raz dziennie po prysznicu, bo woda tez wysusza :D także czy ja wiem czy aż tak się obkupilam [emoji5][emoji28] wiaodmo, każdy ma swój punkt widzenia. Dlatego dobrze, ze biorę takie małe buteleczki, nie będę musiała dźwigać tony
Torby to i tak Twój będzie dźwigał. Ja jak poszłam do porodu to mój za tragaża robił. Ja dźwigam dziecko już w brzuszku to facet niech torby nosi. ☺

Ale się wkurzyłam..wstawilam pranie dla bobasa jasne z kolorem. Dostałam parę używanych ubranek więc wszystko wrzuciłam do pralki i wszystko mi zafarbowalo na różowo...nosz kur... nie chciało mi się rozdrabniac na jasne i kolorowe bo muszę leżeć jeszcze tydzień z tą szyjka i mi wszystko zafarbowalo.. myślałam że jak coś już było używane i pranie to nie puści koloru..glupia ja.
Chyba są jakieś takie środki do odbarwiania, które wrzuca się do pralki. Ale osobiście tego nie używałam.

Mi również powiedziano żebym brała cały czas. Jak poród mannadejsc to nadejdzie. Taki sobie magnez nie zatrzyma akcji a może i nawet trochę ulży ;)
Ja już miałam nie brać magnezu bo mi się skończył jakieś 2 tyg temu ale jednak moja macica zaczęła się buntować i łydki też to jeszcze do końca lipca pobiorę i w sierpniu to już niech się dzieje co chce ☺

Dzien dobry,
Udało mi się wszystko doczytać z całego weekendu. Trochę się tego nazbierało, myslalam ze może któraś już się rozpakowała, ale widzę ze wszystkie wytrwały.
U nas było mega intensywnie. Dużo pozwiedzalismy w sobotę koło 12 wyjechaliśmy tak jak pisałam, zaczepiliśmy o nasza ulubiona restauracje i zobaczyć nowy polski sklep, w mieście w którym kiedyś mieszkałam. Na lotnisku byliśmy Ok 17.20, mama z siostra przyleciały z 40 minutowym opóźnieniem, dopiero o 18.20, za nim dostali bagaże to już minęła kolejna godzina... Myslalam ze tam zwariuje na tym lotnisku, upał straszny zero klimy :/ później pojechaliśmy na najdłuższy wiszący most w DE, to już było dla mnie dość męczące, bo żeby do niego dojść trzeba było iść polami/laskiem ponad 2km w jedna strone, musiałam robic sobie odpoczynki po drodze :D ale warto było, widoki piękne :)
IMG_0414.JPG
IMG_0417.JPG

Drugiego dnia wybraliśmy się na rejs statkiem po Renie wyplywalismy po 12, a po 18 dopiero byliśmy spowrotem. Tez było co oglądać, ale w tamta strone było strasznie goraco i słońce dawało popalić :p Miałam niby kapelusik, który miał mnie chronić od słońca, ale momentami to już nie mogłam w nim wytrzymać i szukałam cienia :p na szczęście w druga strone słońce było już raczej za chmurkami i przyjemniej się płynęło, bo fajnie wiał wiaterek i szybciej to minelo ;)
IMG_0423.JPG

IMG_0435.JPG

Dopiero o 22 wyjechaliśmy do domu, o polnocy byliśmy na miejscu. Mega padnięci, zabraliśmy ze sobą moja siostrę, ale my dwie mamy dziś strasznego lenia i nic nam się nie chce leżymy w zasadzie cały czas. Mnie ogarnęła jakaś nie moc po tym weekendzie, najchętniej położyłaby się jeszcze spac, ale jest tak goraco, ze chyba nie da rady :p za to mój mąż pełen energii, z rana pojechał już do sklepu budowlanego i po świeżutkie bułeczki, później skosił trawę, a teraz już szpachluje w pokoju gościnnym, bo za dużo farby zostało i chce tam pomalować, żeby się nie zmarnowała :p urlop chce wykorzystać na roboty przy domu.
A tu jeszcze prezent od mojej siostry dla Lenki, chyba się polubiły :D
IMG_0438.JPG

Załączniki

• IMG_0414.JPG
    IMG_0414.JPG
    2,1 MB · Wyświetleń: 412
  • IMG_0417.JPG
    IMG_0417.JPG
    749,5 KB · Wyświetleń: 407
  • IMG_0423.JPG
    IMG_0423.JPG
    674,3 KB · Wyświetleń: 392