reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No w szpitalu nie da się pół godz siedzieć w łazience bo raz że dziecko takie małe a dwa że same na sali nie będziemy. Ja też pamiętam byle się odświeżyć i nóg nie goliłam ani o balsamie nie myślałam. ☺
Ja przy dwóch ostatnich porodach spedziłam w szpitalu po tygodniu i jakbym choc raz nóg nie ogoliła to bym chyba w depresje popadła :p Nie jestem z tych co siedzą w łazience jak w spa ale jakieś minimum muszę sobie zapewnić :)
No oczywiście :) tym bardziej że my nie możemy dźwigać ani teraz ani świeżo po porodzie
emoji16.png
U nas torby wozi położna wózkiem sklepowym :p
dziewczyny, czy pobieranie gbs jest jakoś straszliwie nieprzyjemne? Rozmawiałam dziś ze znajomą i mowi że to badanie to jakas tragedia, boli, i ogólnie jest straszne.
kilkanaście z Was juz miało, żyjecie to liczę że nie jest tak źle, co? Ja bede miała pobierane 27.07 na ostatniej (mam nadzieje) wizycie
nie przesadzałabym, badanie jak badanie, dla mnie porównywalne z cytologią :)
Smacznego ;) ale macie ekstra taras, zazdroszczę ;) ja tez mam w lodowce Bawarię jabłkowa i wisniowa :)
Boziu a za mną chodzi schłodzone czerwone półsłodkie wino.... jak mawia mąż, za marzenia nie karają :p

U mnie deszczyk i burza, aż się ciemno zrobiło. Tak pomyślałam, że zapytam, może ktoś coś wie i poleci... Szukam "czegoś" na wzmocnienie włosów, też po porodzie bo to wiadomo dla nich cięzki okres. Niestety rozjaśniałam włosy i zaczęły mi kruszyć się od tego. Musze o nie zadbać. Zastanawiam się więc co łykać :) Myślę nad biotebal albo revalid, ale nie mam z nimi doświadczeń, któraś coś podpowie??

reklama
Ja kupiłam te tabletki cyclo 3 fort na początku ciazy, ale jakos bałam się ich brac, w sumie nie wiem nawet czemu, ale uprzedzona tym, ze na wszystkich lekach jest napisane ze nie zalecają kobietom w ciazy, chyba ze lekarz bla bla bla... Ale nie miałam jakiś większych problemow to olałam temat. A Ty bierzesz je cała ciąże? Zauważyłaś jakaś poprawę? Ja raczej sceptycznie jestem nastawiona do wszelkich leków. Biore jedynie Femibion i zelazo ostatnio, bo mam niedobory...
Mi kazał je lekarz brać 2 tygodnie temu i zauważyłam że odkąd je biorę to mam mniej serdelkowate palce u stóp o ten paskudny celulit trochę się zmniejszył. Właśnie mi się skończyły muszę iść do apteki.

oliwiapatrycja mam nadzieję, że jednak szybko do domku wrócisz jeszcze przed porodem i szybko się wszystko unormuje.

Miłośćwczasachpopkultury też muszę sobie zapas jedzenia zrobić :D mi na szkole rodzenia mówiły położne, że bardzo dobra podczas porodu jest biała czekolada i rodzynki. Szybko dodają energii. Tylko lepiej nie jeść przy położnej jak będzie :p Ja to się goliłam jak się poród zaczął zawsze ;-) z córką jak mi wody odeszły. Przy synku wzięłam kąpiel sobie, wygoliłam itp. ;-)

Martini31 u mnie też szyjka skrócona i rozwarcie, a w sobotę koniec 37 tc będzie. To wtedy zacznę szaleć. Teraz już też przestałam się bardzo oszczędzać.

Ewka34 już się wydawało, że zaraz urodzisz a nadal w dwupaku się trzymasz :p sama jestem ciekawa, kiedy u Ciebie się zacznie.

KatiNails u mnie podobno teraz też syn nie ma być duży. Ciekawe jak to wyjdzie na finiszu. Córka ważyła 3000 g a syn 3470 g. Lila bardziej ekonomiczna była ;-) 2 miesiące ponad w w rozmiarze 56 a pieluchy to już w ogóle. Te mniejsze rozmiary jednak taniej wychodzą :D To Maja zrobiła fikołaka jak to moja córka mówi :D

Ankan ciekawe, czemu Ci tak szybko wody uciekły, skoro skurczy brak ;-) mały chyba piętę wcisnął, gdzie nie miał :-) już się trochę przyzwyczaiłaś do szpitala? Jesteś pod dobrą opieką teraz, więc dla maluszka dużo lepiej jak w brzuchu tłuszczyku nabierze. Dzięki temu mniejsza szansa na dłuższy pobyt w inkubatorze. Swoją drogą ciekawe jest z tymi wodami. Rzeczywiście przybyło ich?

Mi się dziś nic nie chce. Wzięłam się za odplamianie ostatnich ubranek i ostatnie pranie ubranek Alexa robię. Potem chyba zacznę zasłony prać. Dobrze, że na dziś indyka mam zrobionego.

Oczywiście, ze tak. Wisodmo zależy na jaki personel się natrafi, ale ja po wizycie u gina jakoś w 28 tyg podeszłam tam z moim na oddział i super Pani położna miła i dużo info podała, pokazała sale po porodzie i sale porodowa itd :)
Ja nie idę bo już tam rodziłam i leżałam na patologii i na ginekologii więc wiem na co się nastawiać:)

dziewczyny, czy pobieranie gbs jest jakoś straszliwie nieprzyjemne? Rozmawiałam dziś ze znajomą i mowi że to badanie to jakas tragedia, boli, i ogólnie jest straszne.
kilkanaście z Was juz miało, żyjecie to liczę że nie jest tak źle, co? Ja bede miała pobierane 27.07 na ostatniej (mam nadzieje) wizycie
Hmm nie wiem co znajomej robili ale miałam pobierane dzisiaj rano 3 minuty i po robocie. Położna musi włożyć patyczek w pochwe i odbyt delikatnie bardzo i tyle. Nic nie boli.

Smacznego ;) ale macie ekstra taras, zazdroszczę ;) ja tez mam w lodowce Bawarię jabłkowa i wisniowa :)
Uwielbiam ta Bawarię jako chyba jedyny napój piwo podobny bez alkoholu.

Taras jest niewielki , ogródek tez - to jest osiedle bliźniaków , każdy ma swoj ogródeczek , jedni mniejsze inni większe . Jak mieszkaliśmy w bloku tez robiliśmy grilla na balkonie - tylko ze elektrycznego ; -p

Ostatnia edycja:
Ja przy dwóch ostatnich porodach spedziłam w szpitalu po tygodniu i jakbym choc raz nóg nie ogoliła to bym chyba w depresje popadła [emoji14] Nie jestem z tych co siedzą w łazience jak w spa ale jakieś minimum muszę sobie zapewnić :)

U nas torby wozi położna wózkiem sklepowym [emoji14]

nie przesadzałabym, badanie jak badanie, dla mnie porównywalne z cytologią :)

Boziu a za mną chodzi schłodzone czerwone półsłodkie wino.... jak mawia mąż, za marzenia nie karają [emoji14]

U mnie deszczyk i burza, aż się ciemno zrobiło. Tak pomyślałam, że zapytam, może ktoś coś wie i poleci... Szukam "czegoś" na wzmocnienie włosów, też po porodzie bo to wiadomo dla nich cięzki okres. Niestety rozjaśniałam włosy i zaczęły mi kruszyć się od tego. Musze o nie zadbać. Zastanawiam się więc co łykać :) Myślę nad biotebal albo revalid, ale nie mam z nimi doświadczeń, któraś coś podpowie??
Póki KP tylko witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących tak na prawdę

Nie boli [emoji14] tylko jest niekomfortowe bo to jednak pobierają nie tylko z pochwy, ale i z odbytu [emoji14]

reklama
Dziewczyny które robią badania w diagnostyce. Gbs po jakim czasie są wyniki? Bo mój lekarz skończył przyjmowanie na nfz. I jadę po wyniki badań tam do przychodni tylko nie zapytałam kiedy :/ prywatna wizyte mam za półtora tygodnia ta ostatnia

Do góry