reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To tak z nienacka byłoby lepiej a tu mam za dużo czasu na myślenie i to czekanie.. :)

To teraz juz wiesz na spokojnie czego się spodziewać :)

Kochana tylko długie spokojne rozmowy i wyjaśnienia mogą pomóc. Chłop tez ma prawo się pogubić w ciąży. Trzymam kciuki żeby Wam się ułożyło

W smyku była promocja i kupiłam 68, 74 cieplejsze pajace z polaru ocieplane
Na kiedy masz cc?

reklama
Jako chemik amator powiem Ci że w męskiej spermie są prostaglandyny które w mniejszym lub większym stopniu wywołują czynności skurczowe mięśni. Jest to o tyle udowodnione że istnieje nawet medyczny żel prostaglandynowy na wywołanie porodu-wiadomo ma inne stężenie tych substancji. Niemniej skuteczność myślę zależy od organizmu i szyjki bo przecież gdyby było pewne że sperma poród wywoła to wszystkie mialybysmy zakaz współżycia już od zapłodnienia. Mam na myśli że jak już coś się dzieje i poród blisko to pewnie taki seks coś ułatwia i przyspiesza ale jak wszystko pozamykane to ni huhu:) podobnie jest z naparem liści malin. No a wysiłek to swoją drogą. W końcu oszczędzać się mamy by nie rodzić przedwcześnie;) A seks bez wysiłku to w sumie niemożliwy;)

Trzeba poszukać w sobie chęci na miłości w takim razie [emoji23]

O kurcze to akurat możesz urodzić a on może jechać.
Postaraj się wykorzystać ten czas jakoś fajnie. Nie myśl cały czas o małej tylko teraz o nim pomysl bo potem będziesz miała dużo czasu dla małej a Kamila nie będzie [emoji39] może akurat jak dasz jej spokój to postanowi wyjść ? Ja to sobie już wyobrażam jak będę w 38 tygodniu to będę jeździć z mężem na basen , do rodziny , znajomych , na festyny .. :) Także mam nadzieję że nie urodzę to tego czasu i jeszcze pokorzystam

No właśnie tak bym nie chciała.. ale chciec sobie mogę :/ pojedzie na 3-4 tygodnie i chyba zjedzie znowu na 3 tygodnie. Chociaz tyle, chociaż wiadome , że na początku najbardziej by się przydał do pomocy, psychicznej i fizycznej..
Też miałam taki zamiar jeździć, chodzić itp. a na spacer muszę się zmuszać, bo nie mam ochoty i zwyczajnie mi się nie chce. Najchętniej bym leżała, chyba z przyzwyczajenia :D w poniedziałek mama ma wolne, to może się weźmiemy za głębsze porzadki w domu. Chociaż i tak codziennie sprzątam, kurze, odkurzanie itp bo kazdy okruch mnie draZni :p
A Ty jesteś w którym tygodniu już ? :)

AAAA dzięki,teraz widze;) ślepota że mnie:)
A do dermatologa z synkiem jestem umówiona na 24 lipca. Mam nadzieję dotrwac:D

Ja właśnie wracam z MEZEM i synem z decathlonu, kupiliśmy młodemu buty. Młody zjadł frytki, a my kebaba:) no i na lodach obowiazkowo;) wracamy na mecz. No i stopy mam przygotowane do porodu;);)
Nie ma za co ;) na pewno któraś mama ma jeszcze podobny problem i pomoże :*

U mnie też chyba nie długo młoda posiedzi. Już mi coraz ciężej oddychać, coraz bardziej krzyże bolą. Od kilku dni ucisk na miednice. W poniedziałek wizyta u ginekologa to zobaczymy czy mała zeszła niżej i jak szyjkowe sprawy :) bo oprócz tego że była rozpulchniona to była długa i zamknięta. A może coś się ruszyło już :)

Ja właśnie wróciłam z pepco ;) dwie pary bodów kupiłam na r.62, a dwie na r. 68 :D w pepco mają małą rozmiarówkę ;) spałam dziś do 8.30 a po zakupach tak się słabo czułam i usnęłam po 12 i wstałam 14.30..nic nie mam zrobione w domu..jakieś osłabienie mnie wzięło :( i coraz bardziej się męczę a na polu upał ;/

reklama
Do góry