reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No ja mam tak do 68, z 74 mam kilka sztuk. Zastanawiałam się jedynie nad kurteczką np na chłodne wrzesniowe dni. Mam jeden komplecik ciepły z lumpika na 62 (kosztował chyba 2zł wiec sie nie zastanawiałam) ale może wypadać większy/mniejszy. Na razie chyba odpuszczę ten temat :) Kurde to kupowanie jest takie przyjemne że odpuszczanie przychodzi z trudem :D

Niby nic, a jednak :) U mnie poza tym jednym fragmentem z czwartku wszystko zwarte w środku. Troche tego seksu jeszcze i ululasz Michalinę :)
Ja mam chyba 3 takie pajace cieplejsze jak na razie. Później dokupię kurteczkę na jesień i kombinezon i kurteczkę na zimę. Jak już będę wiedziała jaka jest pogoda i jaki rozmiar ma synek :)

reklama
Witam się dzisiaj w 39 tygodniu i od dwóch dni łapie mnie chyba jakis dół :(
Chciałabym już malutka przy sobie mieć, jak tak patrzę na te wszystkie dzidziusie i , że dziewczyny już urodziły to mi tak smutno :( czuje, że urodzę na sam koniec lipca albo beda musieli wywoływać po terminie :( boje się jak to będzie, ale chciałabym mieć w końcu córeczkę w ramionach .. dzisiaj mi się śniło , że wody mi odeszły, zaczęły się skurcze i parcie. Bałam się , że urodzę w domu , wymeczylam się bardzo długo i nagle wszystko puściło i znowu musiałam czekać aż się zacznie poród ://
Spokojnie Klaudia. Tak na prawdę masz jeszcze aż 2 tygodnie do terminu :* więc wszystko jest tak na prawdę tak jak powinno być :* nie nakręcaj się :)

Witam się dzisiaj w 39 tygodniu i od dwóch dni łapie mnie chyba jakis dół :(
Chciałabym już malutka przy sobie mieć, jak tak patrzę na te wszystkie dzidziusie i , że dziewczyny już urodziły to mi tak smutno :( czuje, że urodzę na sam koniec lipca albo beda musieli wywoływać po terminie :( boje się jak to będzie, ale chciałabym mieć w końcu córeczkę w ramionach .. dzisiaj mi się śniło , że wody mi odeszły, zaczęły się skurcze i parcie. Bałam się , że urodzę w domu , wymeczylam się bardzo długo i nagle wszystko puściło i znowu musiałam czekać aż się zacznie poród ://
Klaudia jeszcze tyle czasu.. może mała nie jest jeszcze gotowa by przyjść ? Ktoś mądry stwierdził że ciąża trwa 40 tygodni. Na jakiejś podstawie to wymyślił [emoji14] Kiedyś balas się że urodzisz za wcześno a teraz już byś chciała.. ciesz się że jeszcze nie urodziłaś w jakimś 33tygodniu czy coś i że jesteś w 38 :*
Juz zdrowi dziekuje bardzo ! Wlasnie dostałam zdjecie ze sa nad jeziorem i sie kapią :)
Kurcze pozazdrościć im .. ale niech wypoczywają w końcu za niedługo też czeka ich nowe życie :)

Cześć dziewczynki ja nadal w szpitalu :) mam nadzieje ze w poniedziałek się czegoś dowiem . Wczoraj zemdlałam na korytarzu
Uważaj na siebie :( robili Co jakieś badania ? Może masz anemię ?
Bardzo Ci dziekuje:) Ale nie mam aplikacji tylko przez neta wchodzę i cholera nie mogę znaleźć... później się zaglebie, teraz jadę na pedicure:)
Wchodzisz na ogólne fora , klikasz np. przyszłe mamy, potrzebuje porady czy co tam chcesz ,
Screenshot_2018-07-14-14-41-49-172_com.opera.browser.png

A później zjeżdżasz na dół i klikasz : nowy temat :)

Screenshot_2018-07-14-14-42-03-518_com.opera.browser.png

Ooo dzięki. Widzisz mój też ma 3 lata. Żadne sterydowe maści nie pomagają, alergolog powiedziała że to nie jest alergiczne,że to może wirusowe. Za tydzień jadę do dermatologa z nim. Już 2,5 miesiąca, właśnie swędzi go to głównie w nocy. Je nabiał, ale odstawiłam mleko, bo jak jadł rano płatki z jogurtem naturalnym to było ok, teraz nagle wyskoczyło. Przy gorączce jak miał zatoki i antybiotyk to się nasililo . A wygląda tak
Biedaczek :( idź z nim do dermatologa. Bo 2/3 miesiące to długo , szkoda żeby się tak męczył ..
Mysle ze tak - zawsze sa straszne kolejki a niektórzy wręcz przyjeżdzają na jedzenie a nie zakupy , bo ceny tez sa niskie :)
Ja mam 200km , mamy jechać już po wyprowadzce , zobaczyć co tam ciekawe do mieszkania by było :) lubię takie ogólne pierdolki w jednym miejscu :)
A to moje łupy dzisiejsze z pepco i Lidla :) rozmiary już większe :)
62/68 rozmiary z długim rękawem bo to już bardziej od września / października pewnie będzie nosić :) Zobacz załącznik 877505Zobacz załącznik 877506
Śliczne :) ja dzisiaj się ledwo powstrzymałam bo weszliśmy tylko pooglądać a tam jedna duża polka z rzeczami w jednorożce :D skarbonka, pudełko na zabawki, lampki, takie pudełko na jakieś drobiazgi, ramka na zdjęcie itp. no gdybyśmy już byli u siebie to pewnie bym trochę tych rzeczy kupiła , ale tu u mamy to nie chce zagracac :(
jakie fanki ikeowskiej szamy my tu mamy :) ja do ikei mam w sumie blisko i zawsze oczopląsu dostaje jak tam jestem ale rzadko jestem, po pierwsze nigdy nie ma miejsca na parkingu, po drugie, trzeba cały sklep przejść itd. Żarło nie wzbudziło we mnie jakiegoś większego zachwytu. jedynie te dekoracje mają prześliczne :)

Dorobiłam sie wanienki :) nie miałam i miałam nie mieć, a dziś mężu przywiózł z ogłoszenia z olx używkę jak nową ze stależem :) w poniedziałek kurier przywiezie pościelkę do wózka, i może uda się wygrac aukcję na kilka par używanych niechodków. wtedy oficjalnie zakończę kupowanie :D

A właśnie miałam pytać, czy z takich najmniejszych rozmiarów, powiedzmy do 68 kiedy teoretycznie jeszcze powinno być ciepło macie jakieś kurteczki dla maluchów?
Ja mam ciepłe pajacyki, bluzy, sweterki, polarki, kurtki i kombinezony. Więc na jesień i zimę mam wszystko. Rozmiary 62-68 :)
No ja mam tak do 68, z 74 mam kilka sztuk. Zastanawiałam się jedynie nad kurteczką np na chłodne wrzesniowe dni. Mam jeden komplecik ciepły z lumpika na 62 (kosztował chyba 2zł wiec sie nie zastanawiałam) ale może wypadać większy/mniejszy. Na razie chyba odpuszczę ten temat :) Kurde to kupowanie jest takie przyjemne że odpuszczanie przychodzi z trudem :D

Niby nic, a jednak :) U mnie poza tym jednym fragmentem z czwartku wszystko zwarte w środku. Troche tego seksu jeszcze i ululasz Michalinę :)
Myślisz , że seks serio tak pomaga ? Bo ja myślę , że to tylko zbieg okoliczności, te ananasy , masowanie sutków, maliny itp. Ale może się mylę i ma to jakieś działanie [emoji16]
Mimo bardzo wcześniej porannej pobudki tryskam dzisiaj energia [emoji3] prawie nic mnie nie boli i nie dolega [emoji3]
Czekam na przyjaciółkę i jedziemy na obiadek [emoji3] zrobiłam zdj brzucha i chyba trochę sie obniżył [emoji85]Zobacz załącznik 877542
Obniżył :tak:

Załączniki

• Screenshot_2018-07-14-14-42-03-518_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-07-14-14-42-03-518_com.opera.browser.png
    40,2 KB · Wyświetleń: 455
  • Screenshot_2018-07-14-14-41-49-172_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-07-14-14-41-49-172_com.opera.browser.png
    39,9 KB · Wyświetleń: 475
Klaudia jeszcze tyle czasu.. może mała nie jest jeszcze gotowa by przyjść ? Ktoś mądry stwierdził że ciąża trwa 40 tygodni. Na jakiejś podstawie to wymyślił [emoji14] Kiedyś balas się że urodzisz za wcześno a teraz już byś chciała.. ciesz się że jeszcze nie urodziłaś w jakimś 33tygodniu czy coś i że jesteś w 38 :* Kurcze pozazdrościć im .. ale niech wypoczywają w końcu za niedługo też czeka ich nowe życie :)

Wiem.. mój też mi mówi, że nie ma co się smucić bo to dziecko ma być gotowe a nie kobieta. I że jeszcze ma czas , bo jednak dwa tygodnie to sporo czasu. Ważne , że nie jest wcześniaczkiem i żeby była zdrowa.

reklama
Dobrze ci mówi. A do kiedy masz kamila w domu ?
Do końca lipca. Jak byśmy wiedzieli to przyjechał by dopiero teraz i został dwa tygodnie dłużej w sierpniu. Ale kto wiedział :/ już mnie straszyli tyle razy , w szpitalu , na wizycie, że urodzę za szybko i ledwo na siku mogłam wstawać :/

Do góry