reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Do końca lipca. Jak byśmy wiedzieli to przyjechał by dopiero teraz i został dwa tygodnie dłużej w sierpniu. Ale kto wiedział :/ już mnie straszyli tyle razy , w szpitalu , na wizycie, że urodzę za szybko i ledwo na siku mogłam wstawać :/
Mi tez kazali lezec i co.. teraz łaze ,robie i nic.. ;) takze spokojnie,mala sama wie kiedy wyjdzie ;)

reklama
Uważaj na siebie :( robili Co jakieś badania ? Może masz anemię ?

Wchodzisz na ogólne fora , klikasz np. przyszłe mamy, potrzebuje porady czy co tam chcesz , Zobacz załącznik 877549

A później zjeżdżasz na dół i klikasz : nowy temat :)

Zobacz załącznik 877548

Biedaczek :( idź z nim do dermatologa. Bo 2/3 miesiące to długo , szkoda żeby się tak męczył ..

Ja mam 200km , mamy jechać już po wyprowadzce , zobaczyć co tam ciekawe do mieszkania by było :) lubię takie ogólne pierdolki w jednym miejscu :)

Śliczne :) ja dzisiaj się ledwo powstrzymałam bo weszliśmy tylko pooglądać a tam jedna duża polka z rzeczami w jednorożce :D skarbonka, pudełko na zabawki, lampki, takie pudełko na jakieś drobiazgi, ramka na zdjęcie itp. no gdybyśmy już byli u siebie to pewnie bym trochę tych rzeczy kupiła , ale tu u mamy to nie chce zagracac :(

Ja mam ciepłe pajacyki, bluzy, sweterki, polarki, kurtki i kombinezony. Więc na jesień i zimę mam wszystko. Rozmiary 62-68 :)

Myślisz , że seks serio tak pomaga ? Bo ja myślę , że to tylko zbieg okoliczności, te ananasy , masowanie sutków, maliny itp. Ale może się mylę i ma to jakieś działanie [emoji16]

Obniżył :tak:

Jako chemik amator powiem Ci że w męskiej spermie są prostaglandyny które w mniejszym lub większym stopniu wywołują czynności skurczowe mięśni. Jest to o tyle udowodnione że istnieje nawet medyczny żel prostaglandynowy na wywołanie porodu-wiadomo ma inne stężenie tych substancji. Niemniej skuteczność myślę zależy od organizmu i szyjki bo przecież gdyby było pewne że sperma poród wywoła to wszystkie mialybysmy zakaz współżycia już od zapłodnienia. Mam na myśli że jak już coś się dzieje i poród blisko to pewnie taki seks coś ułatwia i przyspiesza ale jak wszystko pozamykane to ni huhu:) podobnie jest z naparem liści malin. No a wysiłek to swoją drogą. W końcu oszczędzać się mamy by nie rodzić przedwcześnie;) A seks bez wysiłku to w sumie niemożliwy;)

Do końca lipca. Jak byśmy wiedzieli to przyjechał by dopiero teraz i został dwa tygodnie dłużej w sierpniu. Ale kto wiedział :/ już mnie straszyli tyle razy , w szpitalu , na wizycie, że urodzę za szybko i ledwo na siku mogłam wstawać :/
O kurcze to akurat możesz urodzić a on może jechać.
Postaraj się wykorzystać ten czas jakoś fajnie. Nie myśl cały czas o małej tylko teraz o nim pomysl bo potem będziesz miała dużo czasu dla małej a Kamila nie będzie [emoji39] może akurat jak dasz jej spokój to postanowi wyjść ? Ja to sobie już wyobrażam jak będę w 38 tygodniu to będę jeździć z mężem na basen , do rodziny , znajomych , na festyny .. :) Także mam nadzieję że nie urodzę to tego czasu i jeszcze pokorzystam

Klaudia jeszcze tyle czasu.. może mała nie jest jeszcze gotowa by przyjść ? Ktoś mądry stwierdził że ciąża trwa 40 tygodni. Na jakiejś podstawie to wymyślił [emoji14] Kiedyś balas się że urodzisz za wcześno a teraz już byś chciała.. ciesz się że jeszcze nie urodziłaś w jakimś 33tygodniu czy coś i że jesteś w 38 :* Kurcze pozazdrościć im .. ale niech wypoczywają w końcu za niedługo też czeka ich nowe życie :)
Tak na pewno dla nich bedzie to spora zmiana - zawsze byli w centrum wszystkiego , teraz dojdzie siostra .

Szalejesz kochana:)

Ankan, ja też się boję cc. Za pierwszym razem Sn zakończone cc więc nie miałam czasu na rozmyślania. Drugie cc już wiedziałm co mnie czeka i teraz tez. Sama operacja jest ok , nic nie boli, kilka min od znieczulenia i już będziesz miała maluszka przy twarzy a lekarz będzie cię zszywal. Najgorzej jest jak znieczulenie schodzi bo brzuch zaczyna napierdzielac ale dają leki p- bolowe. Cewnika też właściwie nie czuć jak położna zakłada.
To tak z nienacka byłoby lepiej a tu mam za dużo czasu na myślenie i to czekanie.. :)

Jasne wiem :* mnie tab przez 7h SN umeczyli a potem przygotowanie do cc że raz nie miałam czasu myśleć a dwa nawet już nie miałam sił myśleć tylko chciałam żeby się to skończyło
To teraz juz wiesz na spokojnie czego się spodziewać :)

Dziękuję. No tak, na to liczę, że w końcu oboje poczujemy,że jesteśmy najważniejsi dla siebie... I liczę na to,że po prostu ten ostatni,trudny czas,w którym wyszły różne problemy, w pracy, w domu, przyjście na świat drugiego dziecka sprawiły że tak się stało, jak się stało. I mam nadzieję,że mnie kocha, tylko się pogubił i po prostu jako chłop sobie nie poradził...
Kochana tylko długie spokojne rozmowy i wyjaśnienia mogą pomóc. Chłop tez ma prawo się pogubić w ciąży. Trzymam kciuki żeby Wam się ułożyło

Ja mam chyba 3 takie pajace cieplejsze jak na razie. Później dokupię kurteczkę na jesień i kombinezon i kurteczkę na zimę. Jak już będę wiedziała jaka jest pogoda i jaki rozmiar ma synek :)
W smyku była promocja i kupiłam 68, 74 cieplejsze pajace z polaru ocieplane

reklama
Uważaj na siebie :( robili Co jakieś badania ? Może masz anemię ?

Wchodzisz na ogólne fora , klikasz np. przyszłe mamy, potrzebuje porady czy co tam chcesz , Zobacz załącznik 877549

A później zjeżdżasz na dół i klikasz : nowy temat :)

Zobacz załącznik 877548

Biedaczek :( idź z nim do dermatologa. Bo 2/3 miesiące to długo , szkoda żeby się tak męczył ..

Ja mam 200km , mamy jechać już po wyprowadzce , zobaczyć co tam ciekawe do mieszkania by było :) lubię takie ogólne pierdolki w jednym miejscu :)

Śliczne :) ja dzisiaj się ledwo powstrzymałam bo weszliśmy tylko pooglądać a tam jedna duża polka z rzeczami w jednorożce :D skarbonka, pudełko na zabawki, lampki, takie pudełko na jakieś drobiazgi, ramka na zdjęcie itp. no gdybyśmy już byli u siebie to pewnie bym trochę tych rzeczy kupiła , ale tu u mamy to nie chce zagracac :(

Ja mam ciepłe pajacyki, bluzy, sweterki, polarki, kurtki i kombinezony. Więc na jesień i zimę mam wszystko. Rozmiary 62-68 :)

Myślisz , że seks serio tak pomaga ? Bo ja myślę , że to tylko zbieg okoliczności, te ananasy , masowanie sutków, maliny itp. Ale może się mylę i ma to jakieś działanie [emoji16]

Obniżył :tak:
AAAA dzięki,teraz widze;) ślepota że mnie:)
A do dermatologa z synkiem jestem umówiona na 24 lipca. Mam nadzieję dotrwac:D

Ja właśnie wracam z MEZEM i synem z decathlonu, kupiliśmy młodemu buty. Młody zjadł frytki, a my kebaba:) no i na lodach obowiazkowo;) wracamy na mecz. No i stopy mam przygotowane do porodu;);)

Do góry