reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ooo dzięki. Widzisz mój też ma 3 lata. Żadne sterydowe maści nie pomagają, alergolog powiedziała że to nie jest alergiczne,że to może wirusowe. Za tydzień jadę do dermatologa z nim. Już 2,5 miesiąca, właśnie swędzi go to głównie w nocy. Je nabiał, ale odstawiłam mleko, bo jak jadł rano płatki z jogurtem naturalnym to było ok, teraz nagle wyskoczyło. Przy gorączce jak miał zatoki i antybiotyk to się nasililo . A wygląda tak
Musisz sama zaobserwować czy to może być po jakimś jedzeniu. Może proszek do prania. Moja siostrzenica też miała problemy skórne głównie na udach. Alergolog mówił że to nie uczulenie , testy skórne i z krwi dobrze wyszły. Siostra w końcu do jakiegoś profesora poszła bo nikt nie umiał dziecku pomóc. I wyszło że jednak nietolerancja na mleko. A poza tym na wszelkie barwniki w ubraniach. Mała może zakładać np rajtuzki najlepiej białe z czystej bawełny.

reklama
A to nie jest tak że cewnik zakładają jak trzyma znieczulenie po cc jeszcze i to nic nie boli? Takie doszły mnie słuchy ale najlepiej jak wypowiedzią się dziewczyny, które miały cc. Samo wyciąganie pewnie jest nieprzyjemne bo wtedy nie masz żadnego znieczulenia.

Jak lezałam w czerwcu w szpitalu to miałyśmy dziewczynę z przenoszoną ciąża i położna która do niej przyszła to kazała jej przez większość czasu szczypać brzuch, żeby wywołać poród i brać co jakiś czas prysznic na przemian ciepła z zimną wodą. I powiem Wam że to pomogło, bo w nocy laska urodziła:D a wcześniej ani żadnych skurczy nie było ani rozwarcia.

Ja właśnie wróciłam że szpitala z ktg, ginekolog kazał mi dzisiaj podjechać na swój dyżur. Powiem Wam że na końcu korytarza babka rodziła i tak się darla...a ja lezałam przypięta i prawie się zaczęłam zanosic z płaczu haha:D strasznie wzruszające to było jak sobie pomyślałam że za chwilę zobaczy swoje dziecko.
Ja nie czułam zakładania cewnika , wiec to musiało byc juz po znieczuleniu i nie pamietam tez zeby mnie szczególnie bolało przy wyciąganiu - ja chyba byłam zbyt przejęta dziećmi, czy z nimi wszystko Ok i jakos sama siebie totalnie odpuściłam . Dla mnie jedyna nieprzyjemna sytuacja była podczas wyciągania dzieci , jak wyjęli mała a potem tak jakby nie mogli G wyjąc tak mi ten brzuch tam latał podchodził wysoko pod żebra to było dziwne, ale teraz juz wiem ze tak moze byc , moze był lekko zaklinowany - leżeli na krzyż .

Sorki dziewczyny za brak altywnosci, ale ciężkie chwile były i tez wzięliśmy się za sprzątanie generalne i jeszcze dużo zostało, ale piwnica już ogarnięta, wózek i fotelik zniesiony, auto odebrane od mechanika dziś jednak dopiero, okna umyte porządnie i parapety wszędzie, wc i kuchnia tez wyczyszczona i teraz biorę się za kurze.

Chyba się mocno obniżył prawda? Wiadomo do nic nie znaczy, ale ostatnio już coraz ciężej mi jest, jak nie miałam objawów tak teraz ciężko wyjść na dwór z psem jak idę bo wszystko ciągnie tak w dół a siku nie chce mi się. I majtki takie ciagle jakby wilgotne. Zobacz załącznik 877570

No.chyba sie sporo obniżył:)

Sorki dziewczyny za brak altywnosci, ale ciężkie chwile były i tez wzięliśmy się za sprzątanie generalne i jeszcze dużo zostało, ale piwnica już ogarnięta, wózek i fotelik zniesiony, auto odebrane od mechanika dziś jednak dopiero, okna umyte porządnie i parapety wszędzie, wc i kuchnia tez wyczyszczona i teraz biorę się za kurze.

Chyba się mocno obniżył prawda? Wiadomo do nic nie znaczy, ale ostatnio już coraz ciężej mi jest, jak nie miałam objawów tak teraz ciężko wyjść na dwór z psem jak idę bo wszystko ciągnie tak w dół a siku nie chce mi się. I majtki takie ciagle jakby wilgotne. Zobacz załącznik 877570
Nadal bardzo ładny brzusio , jest troche niżej to fakt , ja mam jeszcze bardziej , wlasnie siedze i czuje ze lezy mi na udach :) objawy masz takie jak duzo z nas - mi na to pomaga odpoczynek - nie przeforsowywanie sie. Przy każdym większym wysiłku zaczyna mi sie tak dziać .

No chyba się obniżył :)

Ostatnie tygodnie ciąży to już takie ciężkie i wyczerpujące, musimy dać radę jeszcze chwilę :)

Chociaż ja nawet mam teraz sporo energii, dzisiaj byłam z mamą w centrum handlowym i na kawie+deserku.

Hej dziewczynki :* Wszystko doczytałam ale nie mam sily się odnieść:(
Mąż dziś skończył malowanie i właśnie posprzatalismy całe mieszkanie, masakra mam dość dość dość:) Na szczęście Marcelek jest u moich rodziców więc wieczór wolny:), może skoczymy na jakiegoś kebaba i spać:)
Miałam dziś pare razy takie mocne uklucia w pochwie przy chodzeniu miala tak któras? Teraz przeszło i jest ok, nie wiem co to moglo być..

Musisz sama zaobserwować czy to może być po jakimś jedzeniu. Może proszek do prania. Moja siostrzenica też miała problemy skórne głównie na udach. Alergolog mówił że to nie uczulenie , testy skórne i z krwi dobrze wyszły. Siostra w końcu do jakiegoś profesora poszła bo nikt nie umiał dziecku pomóc. I wyszło że jednak nietolerancja na mleko. A poza tym na wszelkie barwniki w ubraniach. Mała może zakładać np rajtuzki najlepiej białe z czystej bawełny.
Dzuekuje. Nic nowego nie ma w diecie. Tzn od niedawna je świeże pomidory,ale bez skórki. Wcześniej jadł tylko podgotowane,w zupie czy sosie. Ale odstawiłam pomidora na tydzień i nic się nie poprawiło... nabiał je od dawna i nic się nie działo... ręce opadają. Może odstawić nabiał...chociaż nie wiem co będzie jadł i jak to przezyjemy:):)

Dzuekuje. Nic nowego nie ma w diecie. Tzn od niedawna je świeże pomidory,ale bez skórki. Wcześniej jadł tylko podgotowane,w zupie czy sosie. Ale odstawiłam pomidora na tydzień i nic się nie poprawiło... nabiał je od dawna i nic się nie działo... ręce opadają. Może odstawić nabiał...chociaż nie wiem co będzie jadł i jak to przezyjemy:):)
U siostrzenicy zaczęło się wszystko jak miała niecałe 4 lata. Do tego czasu jadła mleko lody wszystko ok było. A teraz nawet jak jej siostra lekko masłem chleb posmaruje to mała ma od razu czerwone wokół ust. Żadnych lodów, czekolady, wafelków z nadzieniem. Przykre bo wszystko to co dzieci normalnie uwielbiają to ona nie może.

U siostrzenicy zaczęło się wszystko jak miała niecałe 4 lata. Do tego czasu jadła mleko lody wszystko ok było. A teraz nawet jak jej siostra lekko masłem chleb posmaruje to mała ma od razu czerwone wokół ust. Żadnych lodów, czekolady, wafelków z nadzieniem. Przykre bo wszystko to co dzieci normalnie uwielbiają to ona nie może.
O mój Boze:( to jest straszne... syn też uwielbia jogurty,twarogi, mleko...no o lodach nie wspomne;( dramat jakby to było to...

reklama
Do góry