reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

KatiNails, mnie z córeczką krótko trzymało jakoś do 8-9tc i nagle odpuścilo i było ok Ja jak nie zjem a właściwie nie najem się do syta to mam taki odlot - strasznie mnie wtedy męczy. Ostatnio zauważyłam, że jak zjem lody to jest lepiej [emoji6]

Oliwiapartycja, może za niedługo Ci przejdzie bynajmniej będę mocno trzymać kciuki [emoji110] też wychodzę z założenia - najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe [emoji6]

Maria.sm - o rany strasznie współczuję tych wyjść wieczornych ja nawet mam problem z wyjściem do sklepu czy zawiezieniu córeczki do przedszkola np. wczoraj nie poszła bo nie chciało mi się wstać [emoji6] Mnie ostatnio naszło na kawę jak byliśmy z mężem w kawiarni i jakoś tak miałam myśli żeby sobie zamówić ostatecznie zrezygnowałam ale myśli o niej pozostały [emoji6]

Ciichosza, dużo zdrówka! Choroba akurat teraz + mdłości to najgorsze co może być.

Mnie najbardziej dziwi brak ochoty na słodycze przed ciążą bardzo lubiłam a teraz patrzeć na nie - nie mogę [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madziula też mi odeszły smaki na słodkie w życiu bym czekolady nie zjadła za to rano musi byc kubeł megacytrynowej słabej herbaty z syropem malinowym i tak od początku ciąży ostatnio miałam smaka na kebaba i brokuły mi fajnie spasowaly mam też zapas kisieli takich kwaskowatych z owocami
Co do kawy to jak byłam w cukierni i zobaczyłam jak podają chyba late z bitą śmietaną to też pomyślałam że jej smak jakoś by mi podszedłale nie to i tak dla mnie nieprawdziwa kawa

@Madziula27 ja właśnie kończę shakea [emoji23] też mi lepiej po nim [emoji23]
1516106129-2a115fc5e5ce5f97-aaaaaa.jpeg

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

KatiNails, mnie z córeczką krótko trzymało jakoś do 8-9tc i nagle odpuścilo i było ok Ja jak nie zjem a właściwie nie najem się do syta to mam taki odlot - strasznie mnie wtedy męczy. Ostatnio zauważyłam, że jak zjem lody to jest lepiej [emoji6]

Oliwiapartycja, może za niedługo Ci przejdzie bynajmniej będę mocno trzymać kciuki [emoji110] też wychodzę z założenia - najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe [emoji6]

Maria.sm - o rany strasznie współczuję tych wyjść wieczornych ja nawet mam problem z wyjściem do sklepu czy zawiezieniu córeczki do przedszkola np. wczoraj nie poszła bo nie chciało mi się wstać [emoji6] Mnie ostatnio naszło na kawę jak byliśmy z mężem w kawiarni i jakoś tak miałam myśli żeby sobie zamówić ostatecznie zrezygnowałam ale myśli o niej pozostały [emoji6]

Ciichosza, dużo zdrówka! Choroba akurat teraz + mdłości to najgorsze co może być.

Mnie najbardziej dziwi brak ochoty na słodycze przed ciążą bardzo lubiłam a teraz patrzeć na nie - nie mogę [emoji4]

Dziękuję [emoji173]️

f2w3flw1cbdbspns.png

Dzięki ;-)

Maria.sm- z córeczką też nie miałam ochotę na słodkie dopiero po ustaniu mdłości chęci na słodycze powróciły [emoji6] Ja teraz mam straszna ochotę na pomarańcze ogólnie owoce w każdej postaci lody też owocowe [emoji6] Ciekawe czy takie zachcianki na konkretne jedzonko jest związane z płcią [emoji3]

KatiNails, o Ty niedobra taka chęć na Shakea mi zrobiłaś [emoji6] aż ślinotoku dostalam [emoji6] No pięknie [emoji4]

U mnie ostatnio bardzo dobre dni, nic mi sie smierdzi, nie mdli...byleby nje zapeszyć i żeby tak zostało. Wczoraj miałam mega dzień na słodkie. Dzisiaj na szybko gotowałam zupę ogorkową.
1516109289-3f5d2160f0ca2769-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiola1985, ja dzisiaj zrobiłam kluseczki śląskie z roladkami śląskim chociaż wcale nie mam na nie ochotę , prędzej zjadłabym Twoja zupkę [emoji23]

reklama
To zaświadczenie że mama była pod opieką lekarza do 10 tyg. dają w urzędzie do wypełnienia dopiero po urodzeniu dziecka ponieważ dopiero wtedy ubiegamy sie o becikowe:)
Ja dostałam to zaświadczenie na ostatniej wizycie u lekarza.
Dziewczyny ale mi robicie smaczki, a ja tu w pracy o sałatce siedzę i myślę co by na obiad ugotować dopiero :p

Do góry