reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Oliwiapartycja, faktycznie nie pomyślałam że to może być niedobór magnezu. Dzięki za inf dzisiaj sobie kupię - jaka dawkę bierzesz ?

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja biorę tylko jedną tabletkę dziennie 125 mg, narazie tak profilaktycznie, w przyszłym tygodniu idę na badania krwi itp to wtedy się dowiem ile mi brakuje i czy zwiększyć dawkę. I biorę sobie jeszcze tez potas tez jedną tabletkę narazie. ;-)

reklama
Dziewczyny aby otrzymać becikowe wystarczy pójść do ginekologa i poprosić o to żeby wpisał że byliście pod opieką ginekologiczna od 10 tyg [emoji6]

Jak u Was jest z piciem kawy - pijecie ?

Od początku ciąży piłam dwa razy ćwierć łyżeczki na duży kubek i do tego od połowy mleko. Teraz nie mam już potrzeby, a gdy jestem u kogoś to piję cappuccino lub jakąś cherbate.

f2w3flw1cbdbspns.png

Oliwiapartycja, jeszcze raz dzięki zapomniałam całkowicie o magnezie w ciąży z córeczką na pewno brałam [emoji6]

Ciichosza, ja na początku czułam całkowite odrzucenie od kawy nawet od wody a teraz mam taki całkowity spadek energii [emoji6]

Oliwiapartycja, jeszcze raz dzięki zapomniałam całkowicie o magnezie w ciąży z córeczką na pewno brałam [emoji6]

Ciichosza, ja na początku czułam całkowite odrzucenie od kawy nawet od wody a teraz mam taki całkowity spadek energii [emoji6]

U mnie energia wróciła w okolicy 10 tygodnia. Może będzie tak samo u Ciebie?

f2w3flw1cbdbspns.png

Ja w pierwszej ciąży też brałam właśnie magnez, lekarz tak zalecił, teraz musze czekać aż zrobię badania i będą wyniki.
Ale wole odrazu przyjmować magnez bo jest bardzo ważny ;-) i zwiększe dawkę bo jak sobie poczytałam to ta moja tabletka jedna to za mało bo w ciąży zwiększa się zapotrzebowanie :-)

3jgxgzu3myn8c509.png

j5rbanliaajhz73z.png

Ciichosza, jutro będzie 10t [emoji6]

Oliwiapartycja, ja pamiętam że brałam od 28tc miałam spiecia brzucha i dwa razy byłam w szpitalu[emoji17]

Ojej :-(
Ja to pamiętam że dużo wcześniej musiałam brać bo często czegoś mi brakowało a to ten magnez a to potas. Żelazo całą ciążę bo mialam anemię.

3jgxgzu3myn8c509.png

j5rbanliaajhz73z.png

Oliwiapartycja, po czym poznałaś, że brakuje Ci magnezu/potasu? Robiłaś jakieś badania czy miałaś jakieś dolegliwości?

reklama
Dziewczyny aby otrzymać becikowe wystarczy pójść do ginekologa i poprosić o to żeby wpisał że byliście pod opieką ginekologiczna od 10 tyg [emoji6]

Jak u Was jest z piciem kawy - pijecie ?

Ja nie pije kawy :( próbowałam taka slabiutką pić z jeden płaskiej łyżeczki ale nie mogę... nie dość ze mi nie smakuje to jeszcze potem tak mnie brzuch boli że zrezygnowałam z kawy całkowicie.

Do góry