reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Oliwiapartycja, faktycznie nie pomyślałam że to może być niedobór magnezu. Dzięki za inf dzisiaj sobie kupię - jaka dawkę bierzesz ?

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja biorę tylko jedną tabletkę dziennie 125 mg, narazie tak profilaktycznie, w przyszłym tygodniu idę na badania krwi itp to wtedy się dowiem ile mi brakuje i czy zwiększyć dawkę. I biorę sobie jeszcze tez potas tez jedną tabletkę narazie. ;-)

reklama
Dziewczyny aby otrzymać becikowe wystarczy pójść do ginekologa i poprosić o to żeby wpisał że byliście pod opieką ginekologiczna od 10 tyg [emoji6]

Jak u Was jest z piciem kawy - pijecie ?

Od początku ciąży piłam dwa razy ćwierć łyżeczki na duży kubek i do tego od połowy mleko. Teraz nie mam już potrzeby, a gdy jestem u kogoś to piję cappuccino lub jakąś cherbate.

f2w3flw1cbdbspns.png

Oliwiapartycja, jeszcze raz dzięki zapomniałam całkowicie o magnezie w ciąży z córeczką na pewno brałam [emoji6]

Ciichosza, ja na początku czułam całkowite odrzucenie od kawy nawet od wody a teraz mam taki całkowity spadek energii [emoji6]

Oliwiapartycja, jeszcze raz dzięki zapomniałam całkowicie o magnezie w ciąży z córeczką na pewno brałam [emoji6]

Ciichosza, ja na początku czułam całkowite odrzucenie od kawy nawet od wody a teraz mam taki całkowity spadek energii [emoji6]

U mnie energia wróciła w okolicy 10 tygodnia. Może będzie tak samo u Ciebie?

f2w3flw1cbdbspns.png

Ja w pierwszej ciąży też brałam właśnie magnez, lekarz tak zalecił, teraz musze czekać aż zrobię badania i będą wyniki.
Ale wole odrazu przyjmować magnez bo jest bardzo ważny ;-) i zwiększe dawkę bo jak sobie poczytałam to ta moja tabletka jedna to za mało bo w ciąży zwiększa się zapotrzebowanie :-)

3jgxgzu3myn8c509.png

j5rbanliaajhz73z.png

Ciichosza, jutro będzie 10t [emoji6]

Oliwiapartycja, ja pamiętam że brałam od 28tc miałam spiecia brzucha i dwa razy byłam w szpitalu[emoji17]

Ojej :-(
Ja to pamiętam że dużo wcześniej musiałam brać bo często czegoś mi brakowało a to ten magnez a to potas. Żelazo całą ciążę bo mialam anemię.

3jgxgzu3myn8c509.png

j5rbanliaajhz73z.png

Oliwiapartycja, po czym poznałaś, że brakuje Ci magnezu/potasu? Robiłaś jakieś badania czy miałaś jakieś dolegliwości?

reklama
Dziewczyny aby otrzymać becikowe wystarczy pójść do ginekologa i poprosić o to żeby wpisał że byliście pod opieką ginekologiczna od 10 tyg [emoji6]

Jak u Was jest z piciem kawy - pijecie ?

Ja nie pije kawy :( próbowałam taka slabiutką pić z jeden płaskiej łyżeczki ale nie mogę... nie dość ze mi nie smakuje to jeszcze potem tak mnie brzuch boli że zrezygnowałam z kawy całkowicie.

Do góry