reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pralinka92, może dlatego, że kawa wyplukuje magnez może stąd ten ból brzucha [emoji17]

Już skutecznie wyleczylam się z picia kawy [emoji4]

Jak wasze mdłości mijają Wam czy jeszcze męczą? Ja mam tak w kratkę jednego dnia dobrze się czuje następnego męczy mnie od rana do nocy [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ciichosza, jutro będzie 10t [emoji6]

Oliwiapartycja, ja pamiętam że brałam od 28tc miałam spiecia brzucha i dwa razy byłam w szpitalu[emoji17]

To masz szansę, u mnie z zegarkiem w ręku. 10 tydzień a ja budzę się z energią i bez mdłości. ;) Mdłości wróciły dopiero wczoraj. To były piękne dni... ;)

f2w3flw1cbdbspns.png

@Madziula27
W poprzedniej ciąży to było zalecenie od lekarza z badań tak wyszło. Teraz biorę profilaktycznie bo w grudniu byłam w szpitalu parę dni przez wymioty,byłam bardzo odwodoniona, i tam miałam podawany 3 razy dziennie potas w kroplowce. Teraz znów mi powróciły wymioty i biorę dla profilaktyki ten potas a magnez jest dobry na uczucie zmęczenia, skurcze np brzucha czy inne

3jgxgzu3myn8c509.png

j5rbanliaajhz73z.png

Ciichosza, znowu wróciły Ci mdłości? U mnie raz są tylko popołudniami następnego dnia mam od rana do nocy a jak nie zjem na czas to mam kumulacje mdłości. Smuci mnie że coreczka chce się ze mną bawić a ja ciągle nie mam na nic ochoty [emoji17] no oprócz leżenia mogłabym z łóżka nie wstawać [emoji6]

Oliwiapartycja, biedna ale Cię wymęczyło od początku. Teraz też Cię tak męczy czy czujesz się lepiej?

A teraz jak byłam w szpitalu to praktycznie nie miałam potasu przez ostre wymioty i dlatego musieli mi dożylnie podawać, to nie był chyba sam potas tylko inne witaminki i między innymi magnez

3jgxgzu3myn8c509.png

j5rbanliaajhz73z.png

Pralinka92, może dlatego, że kawa wyplukuje magnez może stąd ten ból brzucha [emoji17]

Już skutecznie wyleczylam się z picia kawy [emoji4]

Jak wasze mdłości mijają Wam czy jeszcze męczą? Ja mam tak w kratkę jednego dnia dobrze się czuje następnego męczy mnie od rana do nocy [emoji4]

Męczą cały czas. :( Jedzenie po troszkę wciskam w siebie bo coś jeść trzeba, a jak żołądek pusty to dodatkowo jeszcze mdlić będzie.
Pocieszam się tym że teraz wymiotowałam raz, więc lepiej niż z synem. Bo obchodzi się bez leków przeciwwymiotnych..
Sądzę że nie przejdą szybciej niż 4 miesiąc. Z synem tak mnie męczyło do końca 4 miesiąca...

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Teraz już lepiej jak było na początku ale znowu powróciło, łagodniej juz a wymioty tylko na noc. Kiedy to się skończy na dobre to ja nie wiem.. Musze jakoś to przemeczyc najważniejsze aby dzidzia zdrowa była :-) :-)

3jgxgzu3myn8c509.png

j5rbanliaajhz73z.png

Ja przed ciążą pilam1-2 fusiary takie z 3/4 łyżeczek i z mleczkiem do kawy oczywiście tym z Gostynia light (zapas ich miałam chyba 10)praktycznie od początku tak mnie odrzuciło od tego smaku że pewnie zwrocilabym już 1 łyk
Osobiście żałuję że nie mogę się napić mi kawa pomagała na samopoczucie i była czymś w rodzaju deseru w ciągu dnia
Wiem że po ciąży nawet jak karmiłam piersią smak na nią wrócił mi że zdwojoną siła

A co do mdłości to też mam w kratkę ale zauwazylam że od jakiegoś tyg jest już duża poprawa i mogę w miarę normalnie zrobić zakupytylko to zmęczenie trochę przeszkadza
Dorabiam sobie w branży artystycznej i jak przychodzi wieczór muszę się ładnie ubrać tak mi ciężko zabrać się za malowanie czesanie najchętniej siedziałabym pod kocem oglądając filmy

reklama
Ciichosza, znowu wróciły Ci mdłości? U mnie raz są tylko popołudniami następnego dnia mam od rana do nocy a jak nie zjem na czas to mam kumulacje mdłości. Smuci mnie że coreczka chce się ze mną bawić a ja ciągle nie mam na nic ochoty [emoji17] no oprócz leżenia mogłabym z łóżka nie wstawać [emoji6]

Oliwiapartycja, biedna ale Cię wymęczyło od początku. Teraz też Cię tak męczy czy czujesz się lepiej?

Tak. Już myślałam, że się pożegnaliśmy ze sobą a tu od wczoraj przykra niespodzianka. Dziś znów wszystko niedobre i nic nie jem. Do tego jestem chora to w ogóle ciężki czas. [emoji21][emoji21]

f2w3flw1cbdbspns.png

Do góry