reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pralinka92, może dlatego, że kawa wyplukuje magnez może stąd ten ból brzucha [emoji17]

Już skutecznie wyleczylam się z picia kawy [emoji4]

Jak wasze mdłości mijają Wam czy jeszcze męczą? Ja mam tak w kratkę jednego dnia dobrze się czuje następnego męczy mnie od rana do nocy [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ciichosza, jutro będzie 10t [emoji6]

Oliwiapartycja, ja pamiętam że brałam od 28tc miałam spiecia brzucha i dwa razy byłam w szpitalu[emoji17]

To masz szansę, u mnie z zegarkiem w ręku. 10 tydzień a ja budzę się z energią i bez mdłości. ;) Mdłości wróciły dopiero wczoraj. To były piękne dni... ;)

f2w3flw1cbdbspns.png

@Madziula27
W poprzedniej ciąży to było zalecenie od lekarza z badań tak wyszło. Teraz biorę profilaktycznie bo w grudniu byłam w szpitalu parę dni przez wymioty,byłam bardzo odwodoniona, i tam miałam podawany 3 razy dziennie potas w kroplowce. Teraz znów mi powróciły wymioty i biorę dla profilaktyki ten potas a magnez jest dobry na uczucie zmęczenia, skurcze np brzucha czy inne

3jgxgzu3myn8c509.png

j5rbanliaajhz73z.png

Ciichosza, znowu wróciły Ci mdłości? U mnie raz są tylko popołudniami następnego dnia mam od rana do nocy a jak nie zjem na czas to mam kumulacje mdłości. Smuci mnie że coreczka chce się ze mną bawić a ja ciągle nie mam na nic ochoty [emoji17] no oprócz leżenia mogłabym z łóżka nie wstawać [emoji6]

Oliwiapartycja, biedna ale Cię wymęczyło od początku. Teraz też Cię tak męczy czy czujesz się lepiej?

A teraz jak byłam w szpitalu to praktycznie nie miałam potasu przez ostre wymioty i dlatego musieli mi dożylnie podawać, to nie był chyba sam potas tylko inne witaminki i między innymi magnez

3jgxgzu3myn8c509.png

j5rbanliaajhz73z.png

Pralinka92, może dlatego, że kawa wyplukuje magnez może stąd ten ból brzucha [emoji17]

Już skutecznie wyleczylam się z picia kawy [emoji4]

Jak wasze mdłości mijają Wam czy jeszcze męczą? Ja mam tak w kratkę jednego dnia dobrze się czuje następnego męczy mnie od rana do nocy [emoji4]

Męczą cały czas. :( Jedzenie po troszkę wciskam w siebie bo coś jeść trzeba, a jak żołądek pusty to dodatkowo jeszcze mdlić będzie.
Pocieszam się tym że teraz wymiotowałam raz, więc lepiej niż z synem. Bo obchodzi się bez leków przeciwwymiotnych..
Sądzę że nie przejdą szybciej niż 4 miesiąc. Z synem tak mnie męczyło do końca 4 miesiąca...

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Teraz już lepiej jak było na początku ale znowu powróciło, łagodniej juz a wymioty tylko na noc. Kiedy to się skończy na dobre to ja nie wiem.. Musze jakoś to przemeczyc najważniejsze aby dzidzia zdrowa była :-) :-)

3jgxgzu3myn8c509.png

j5rbanliaajhz73z.png

Ja przed ciążą pilam1-2 fusiary takie z 3/4 łyżeczek i z mleczkiem do kawy oczywiście tym z Gostynia light (zapas ich miałam chyba 10)praktycznie od początku tak mnie odrzuciło od tego smaku że pewnie zwrocilabym już 1 łyk
Osobiście żałuję że nie mogę się napić mi kawa pomagała na samopoczucie i była czymś w rodzaju deseru w ciągu dnia
Wiem że po ciąży nawet jak karmiłam piersią smak na nią wrócił mi że zdwojoną siła

A co do mdłości to też mam w kratkę ale zauwazylam że od jakiegoś tyg jest już duża poprawa i mogę w miarę normalnie zrobić zakupytylko to zmęczenie trochę przeszkadza
Dorabiam sobie w branży artystycznej i jak przychodzi wieczór muszę się ładnie ubrać tak mi ciężko zabrać się za malowanie czesanie najchętniej siedziałabym pod kocem oglądając filmy

reklama
Ciichosza, znowu wróciły Ci mdłości? U mnie raz są tylko popołudniami następnego dnia mam od rana do nocy a jak nie zjem na czas to mam kumulacje mdłości. Smuci mnie że coreczka chce się ze mną bawić a ja ciągle nie mam na nic ochoty [emoji17] no oprócz leżenia mogłabym z łóżka nie wstawać [emoji6]

Oliwiapartycja, biedna ale Cię wymęczyło od początku. Teraz też Cię tak męczy czy czujesz się lepiej?

Tak. Już myślałam, że się pożegnaliśmy ze sobą a tu od wczoraj przykra niespodzianka. Dziś znów wszystko niedobre i nic nie jem. Do tego jestem chora to w ogóle ciężki czas. [emoji21][emoji21]

f2w3flw1cbdbspns.png

Do góry