reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja właśnie sama nie wiem. Mam sporo twardnienie i boli okresowych ale nie takich porodowych. Pytanie co się będzie działo jak zacznę odstawiać magnez. Przy córce do 37 TC brałam magnez i fenoterol urodziłam w 39tc ale nie miałam żadnych twardnienie ani skurczy dopiero te porodowe.
Naprawdę zupełnie inna ta ciaza niż pierwsza.

A mnie właśnie ginekolog kazał brać cały czas magnez i nie przerywać. Ach co lekarz to inne zalecenia.

reklama
A ja właśnie sama nie wiem. Mam sporo twardnienie i boli okresowych ale nie takich porodowych. Pytanie co się będzie działo jak zacznę odstawiać magnez. Przy córce do 37 TC brałam magnez i fenoterol urodziłam w 39tc ale nie miałam żadnych twardnienie ani skurczy dopiero te porodowe.
Naprawdę zupełnie inna ta ciaza niż pierwsza.

W sumie nigdy nie wiadomo. Ja jestem w pierwszej ciąży i jeżeli mam spokojny dzień bez gonienia to jest spoko a jak jestem zabiegana to czuję chwilowe twardnienia ale skurczy żadnych nie odczuwam.. ale to ponoć nigdy nie wiadomo co kiedy i gdzie :D

A mnie właśnie ginekolog kazał brać cały czas magnez i nie przerywać. Ach co lekarz to inne zalecenia.
Idę w środę do innego bo zmienił mi się pakiet i żeby mieć wizytę za darmo to muszę iść do innego lekarza zobaczę co on powie ale w pierwszej ciąży ograniczałam magnez z tego co pamiętam to brałam minimalne ilości żeby nie mieć skurczy łydek.
No tak to jest z tymi lekarzami że co jeden to opinia.

W sumie nigdy nie wiadomo. Ja jestem w pierwszej ciąży i jeżeli mam spokojny dzień bez gonienia to jest spoko a jak jestem zabiegana to czuję chwilowe twardnienia ale skurczy żadnych nie odczuwam.. ale to ponoć nigdy nie wiadomo co kiedy i gdzie :D
No nie wiadomo:) ja nie miałam w pierwszej ciąży skurczy poniedziałek odszedł mi czop i w nocy zaczęły się skurcze i we wtorek o po 13 córka była z nami.

Też wizytuje w poniedziałek i będę miała pierwsze ktg [emoji33]
Ja też w poniedziałek, tylko dopiero na 21[emoji852]
Wiem, że ma rację. Bo w ciągu godziny mogę nie mieć skurczy pod ktg a w ciągu reszty dnia tak i wtedy ktg jest bez sensu. Ale ja bym chciała tak z czystej ciekawości :D
Ja byłam raz na ktg i to był 24tc i mój mały strasznie się denerwował[emoji4] Zresztą się nie dziwię, owiną cię i ścisną i h Al tu ma być wygodnie[emoji16]
No to błąd serio mega duży [emoji16] po co oni w ogóle podają tą wagę jak to takie wróżenie z fusów [emoji16]

Masakra, ile ty masz tych koleżanek, które właśnie urodziły [emoji16][emoji16][emoji16]
Noo[emoji16]ona była przerażona wizją porodu takiego klocka[emoji23][emoji16]

U mnie w tym roku wysyp niesamowity[emoji16][emoji16] ale fajnie, że tak w bliskim okresie wszystkie rodziły[emoji16]
Mamy to! Jest jeszcze spacerówka ale jej nie zakładaliśmy na stelaż ;)
Zobacz załącznik 876794 Zobacz załącznik 876795
Super!![emoji16]
Dochód netto. Sam czysty dochód to co dostajesz na rękę
A to jest dochód ten z pita? Jest przychód i dochód na drugiej pozycji?[emoji16]
Też ekstra[emoji16]
Nigdy nie zrozumiem dlaczego na torebce budyniu jest napisane " 4 porcje" :)Zobacz załącznik 876909
Ja też[emoji23][emoji23]

reklama
Ale sie napisalyscie dziewczyny :) wlasnie skonczylam nadrabiac. Dwa dni mialam zajezdnie, bo pomagalam siostrze w przenoszeniu salonu kosmetycznego. Latalismy po sklepach, kupowalismy rzeczy do nowego miejsca. Od rana do nocy na nogach. Stopy mi jeszcze nie zdazyly odpoczac i wyspac sie nie mam kiedy. Nareszcie kupilismy wozek dla malego :D nie wiem co mi sie dzisiaj stalo ale jadac samochodem do pracy lzy mi ciekly, jakos tak mi strasznie smutno sie zrobilo bez konkretnego powodu... [emoji54]
Hormony kochana. Jutro będzie lepiej :-*
Pokaż wózek :)
Jaka ładna piłeczka [emoji7]
Dziękuje :-* mogło by już jej nie być [emoji23]
Mamy to! Jest jeszcze spacerówka ale jej nie zakładaliśmy na stelaż ;)
Zobacz załącznik 876794 Zobacz załącznik 876795
Śliczny ❤️
Nie przyznawać się absolutnie [emoji14] czyli Klaudia względem prawa jesteście bezrobotni tak jakby obydwoje.
No też tak mi się wydaje. O ile nie dojdą , że jednak jakaś ta umowa jest, śmieciowa , e jest :/ tego się boimy :/

Wydaje mi sie ze jak pójdziecie do skarbówki i poprosicie o zaświadczenie o dochodach z konkretnego roku to już nic nie musicie mówić. Bo wszystko będzie na papierze ;)
Ale mój ma iść do skarbówki i poprosić o zaświadczenie z tamtego roku ? Skoro niby nie pracuje ? To nie będą patrzeć głupio ? Że skoro nie pracuje , to jakie zaświadczenie chce uzyskać ?
Klaudia a orientowalas się jak to jest dokładnie skoro nie jesteście małżeństwem jeszcze? ??
Ja się na tym nie znam ale wydaje mi się że to zmienia też sytuację.
Może któraś z dziewczyn będzie lepiej wiedzieć. ..? :)
Nie chcemy kombinować. Bo od 2012roku jest tak, że jeśli nie jesteśmy małżeństwem a powiem , że nie jesteśmy razem czyli , że jestem samotna matka to trzeba to udowodnić sadawnie. Np. pismo o alimenty okazać. Moja mama rok czasu nie dostawała 500plus , rodzinnego itp bo czekała na rozwód. A ojciec miał gdzieś i nawet alimentów nie płacił na brata tylko zabrał się i wyprowadził. Dopiero miesiąc temu dostała wyrok z sądu i złożyło papiery o dodatki w opiece
Mnie oprócz tego że spojenie łonowe boli jak cholera to nic się nie dzieje szczególnego :) z sutków nic, upławy w normie, skórze może są ale nie czuję :) może ja w ciąży nie jestem a ten brzuch to jednak po pączkach :D
Haha :D ciesz się, bo to denerwuje jak coś boli, kłuje, myślisz , że to już bo zbliża się termin a tu D. I nic :D to lepiej jak się zacznie niespodziewanie :D mi od dwóch dni tyle siary leci , że nie nadążam zmieniać wkładek, sutki tak bolą , że płakać się chce, upławów nie mam żadnych. Ale męczące te skurcze, bóle brzucha już są. Dzisiaj cały dzień jak by mnie prąd kopał w pochwie :/
Klaudia, ty się nie zastanawiaj tylko składaj papiery na wszystko. My mieliśmy przez 2lata taką sytuację, że ja nie pracowałam a mąż pracował na czarno. Też nie chciałam iść do gopsu ale w końcu poszłam. Powiedziałam, że nie pracuję, mąż też nie (bo brałam zaświadczenie z US) i dostaliśmy rodzinne przez te 2 lata i 1000zł becikowego. Nie było wtedy jeszcze 500plus. Co prawda to rodzinne wychodziło coś ok 150zł na 2kę dzieci ale było. Nikt nie sprawdzał, nie wnikał, babka w gopsie mila, uprzejma, wszystko wyjaśniła. Nic nie będziesz musiałą zwracać, jeśli twój Kamil nie ma normalnej umowy, nie rozlicza się z US to nigdzie nie ma śladu, że pracuje.
Podam ci przykład: mój brat dobrze zarabia - 7000zł na rękę ale na umowie ma najniższą krajową. Bratowa nie pracuje, mają 2kę dzieci i dostaje 500plus na 2kę dzieci i rodzinne. Niesprawiedliwe to jest, bo my pracujemy oboje, same Zusy kosztują nas prawie 2500zł.m-c i dostajemy 500plus tylko na drugie dziecko i rodzinne też nam się nie należy. Teraz jak będzie 3cie dziecko dostaniemy i rodzinne i 500olus na całą trójkę:) już to sobie przeliczyłam.
Właśnie rozmawiam z K i chyba zaryzykujemy. Podkładam o wszystko po porodzie. A to , że nie pracujemy to jak trzeba udowodnić ? Nie zaczną dochodzić , że jesteśmy w takim razie biedni i w jaki sposób żyjemy i chcemy dziecko utrzymać ?

Do góry