Dokładnie masz rację.Nie wiem czy żeby być uznaną za samotną matkę, to nie trzeba mieć i tak uznanego tego sądowo. Tzn zasądzone alimenty od ojca dziecka czy coś takiego. Ale szczegółów nie znam
reklama
Dziękuję za informację <3 Laura już lepiej-oglądał ją lekarz tam w Szwecji i nic konkretnego nie stwierdził, ja za to się zaczęłam zastanawiać dziś rano,że jej 4 tyg temu kleszcze przecież wlazł i nie zdążyłam zrobić badań z krwi,czy nie doszło do zakażenia. Napisałam to teściów,żeby sprawdzili,czy nie ma w tym miejscu rumienia,ale podobno nie ma. A jak Twój synuś się czuje? Dzieciaki już tęsknią same o nas pytają i proszą dziadków o Video rozmowy-kochane maluszki.
Ja też coraz gorzej, mam takie bóle jak na okres i ta mała tam wierci się niesamowicie, zaciskam nogi,bo kolejna wizyta u lekarza i jakieś USG dopiero w 36 tygodniu. Powiem Ci,że bliźniaki mnie tak nie kopały, jak teraz to małe.
Piotrek dopiero dziś lepiej się czuje. Jeszcze wczoraj mama była z nim prywatnie u pediatry, bo głowa go mocno bolała, wymiotował co chwilę i zwracał antybiotyk. Moi wracają w poniedziałek/wtorek i też już odliczają ile jeszcze nocek im u babci zostało hehe.Dziękuję za informację <3 Laura już lepiej-oglądał ją lekarz tam w Szwecji i nic konkretnego nie stwierdził, ja za to się zaczęłam zastanawiać dziś rano,że jej 4 tyg temu kleszcze przecież wlazł i nie zdążyłam zrobić badań z krwi,czy nie doszło do zakażenia. Napisałam to teściów,żeby sprawdzili,czy nie ma w tym miejscu rumienia,ale podobno nie ma. A jak Twój synuś się czuje? Dzieciaki już tęsknią same o nas pytają i proszą dziadków o Video rozmowy-kochane maluszki.
Ja też coraz gorzej, mam takie bóle jak na okres i ta mała tam wierci się niesamowicie, zaciskam nogi,bo kolejna wizyta u lekarza i jakieś USG dopiero w 36 tygodniu. Powiem Ci,że bliźniaki mnie tak nie kopały, jak teraz to małe.
Mnie jak kiedyś ugryzł kleszcz, swędziało ale nie było obrzęku i poszłam do rodzinnego to powiedział żeby obserwować to miejsce bo nawet do pół roku po ugryzieniu może się pojawić rumień. Także obserwuj przez jakiś czas miejsce ugryzienia.
Ja czekam na mojego męża bo zaraz wróci z pracy. Upiekłam mu pizzę bo już od kilku dni mówił, żeby zjadł moją bo najlepsza nawet mu sosik czosnkowy sama zrobiłam.
Ja mam chęć gdzieś wyjść np kino, molo w Sopocie albo chociaż Starówka w Gdańsku a on mi mówi, że zmęczony jest, zje i idzie spać. Co najwyżej możemy obejrzeć jakiś film na projektorze powiedział A tak mnie nosi żeby gdzieś pójść.
Ja mam chęć gdzieś wyjść np kino, molo w Sopocie albo chociaż Starówka w Gdańsku a on mi mówi, że zmęczony jest, zje i idzie spać. Co najwyżej możemy obejrzeć jakiś film na projektorze powiedział A tak mnie nosi żeby gdzieś pójść.
Biedroneczka10
Fanka BB :)
My 500+ na drugie dziecko i to tyleNie jesteś sama, my tez nie
E
Ewka34
Gość
My raczej tez tylko na drugie..My 500+ na drugie dziecko i to tyle
Bajunia
Jeśli dostał od tego pracodawcy pit albo rozliczał się rocznie za granicą to dochód legalny. Jeśli te dochody nie były uwzględniane w rozliczeniu rocznym to tak jakby ich nie było.No właśnie tu jest sytuacja do D. Bo niby umowa zlecenie , na oczy nie widzial ale niby jakaś tam jest .. nie wiem kurcze.. i właśnie ze skarbówka żeby nie było problemu. Nie wiem co powiedzieć w opiece , bo już nawet nie o ten tysiąc chodzi. Tylko o to , że powiem , że pracuje, to będą chcieli potwierdzenie , powiem , że nie pracuje to będą chcieli dać 500plis , rodzinne itp a jak zaczną dochodzić to jeszcze wyjdzie , że jednak ta umowa jest i problem. Chyba powiemy , że nie chcemy nic. Tak dla świętego spokoju :/
Pracodawca jego to firma polska czy zagraniczna?
Mój mąż jak pracował na kontraktach za granicą to zawsze dostawał pita i każda wypłata wliczona była w dochód do rozliczenia.
Biedroneczka10
Właśnie dlatego uważam że powinny być ulgi podatkowe dla nas bo płacimy ogromne podatki. Z wypłat nam tyle ściągają że głowa mała a nie dostaje nic w zamian. Ale lepiej nie będę się bardziej wypowiadać bo mnie coś trafia i tylko się ciśnienie podnosi jak widzę politykę naszego państwa.My raczej tez tylko na drugie..
Bajunia
No to błąd serio mega duży [emoji16] po co oni w ogóle podają tą wagę jak to takie wróżenie z fusów [emoji16]
Masakra, ile ty masz tych koleżanek, które właśnie urodziły [emoji16][emoji16][emoji16]
U mnie jak rodziłam córkę błąd pomiaru to było tylko 100g.☺
reklama
Ja to mam szczęście, mój lekarz 24go idzie na urlop, 2tyg. Termin na 8.08 chociaż raczej nie dociągnę [emoji33] tak wiec dziewczyny, od 18go (ciąża donoszona) będę zapraszać małą do wyjścia [emoji23] zaplanowałam wykorzystywać męża posprzątać generalnie dom [emoji536][emoji1323][emoji1323][emoji1323] umyć okna sztuk dwie [emoji91][emoji91][emoji91] co jeszcze proponujecie?[emoji3]