reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziękuję za informację <3 Laura już lepiej-oglądał ją lekarz tam w Szwecji i nic konkretnego nie stwierdził, ja za to się zaczęłam zastanawiać dziś rano,że jej 4 tyg temu kleszcze przecież wlazł i nie zdążyłam zrobić badań z krwi,czy nie doszło do zakażenia. Napisałam to teściów,żeby sprawdzili,czy nie ma w tym miejscu rumienia,ale podobno nie ma. A jak Twój synuś się czuje? Dzieciaki już tęsknią same o nas pytają i proszą dziadków o Video rozmowy-kochane maluszki.

Ja też coraz gorzej, mam takie bóle jak na okres i ta mała tam wierci się niesamowicie, zaciskam nogi,bo kolejna wizyta u lekarza i jakieś USG dopiero w 36 tygodniu. Powiem Ci,że bliźniaki mnie tak nie kopały, jak teraz to małe.

Dziękuję za informację <3 Laura już lepiej-oglądał ją lekarz tam w Szwecji i nic konkretnego nie stwierdził, ja za to się zaczęłam zastanawiać dziś rano,że jej 4 tyg temu kleszcze przecież wlazł i nie zdążyłam zrobić badań z krwi,czy nie doszło do zakażenia. Napisałam to teściów,żeby sprawdzili,czy nie ma w tym miejscu rumienia,ale podobno nie ma. A jak Twój synuś się czuje? Dzieciaki już tęsknią same o nas pytają i proszą dziadków o Video rozmowy-kochane maluszki.

Ja też coraz gorzej, mam takie bóle jak na okres i ta mała tam wierci się niesamowicie, zaciskam nogi,bo kolejna wizyta u lekarza i jakieś USG dopiero w 36 tygodniu. Powiem Ci,że bliźniaki mnie tak nie kopały, jak teraz to małe.
Piotrek dopiero dziś lepiej się czuje. Jeszcze wczoraj mama była z nim prywatnie u pediatry, bo głowa go mocno bolała, wymiotował co chwilę i zwracał antybiotyk. Moi wracają w poniedziałek/wtorek i też już odliczają ile jeszcze nocek im u babci zostało hehe.

Mnie jak kiedyś ugryzł kleszcz, swędziało ale nie było obrzęku i poszłam do rodzinnego to powiedział żeby obserwować to miejsce bo nawet do pół roku po ugryzieniu może się pojawić rumień. Także obserwuj przez jakiś czas miejsce ugryzienia.

Ja czekam na mojego męża bo zaraz wróci z pracy. Upiekłam mu pizzę bo już od kilku dni mówił, żeby zjadł moją bo najlepsza:biggrin2: nawet mu sosik czosnkowy sama zrobiłam.
Ja mam chęć gdzieś wyjść np kino, molo w Sopocie albo chociaż Starówka w Gdańsku a on mi mówi, że zmęczony jest, zje i idzie spać. Co najwyżej możemy obejrzeć jakiś film na projektorze powiedział:( A tak mnie nosi żeby gdzieś pójść.

No właśnie tu jest sytuacja do D. Bo niby umowa zlecenie , na oczy nie widzial ale niby jakaś tam jest .. nie wiem kurcze.. i właśnie ze skarbówka żeby nie było problemu. Nie wiem co powiedzieć w opiece , bo już nawet nie o ten tysiąc chodzi. Tylko o to , że powiem , że pracuje, to będą chcieli potwierdzenie , powiem , że nie pracuje to będą chcieli dać 500plis , rodzinne itp a jak zaczną dochodzić to jeszcze wyjdzie , że jednak ta umowa jest i problem. Chyba powiemy , że nie chcemy nic. Tak dla świętego spokoju :/
Jeśli dostał od tego pracodawcy pit albo rozliczał się rocznie za granicą to dochód legalny. Jeśli te dochody nie były uwzględniane w rozliczeniu rocznym to tak jakby ich nie było.
Pracodawca jego to firma polska czy zagraniczna?

Mój mąż jak pracował na kontraktach za granicą to zawsze dostawał pita i każda wypłata wliczona była w dochód do rozliczenia.

My raczej tez tylko na drugie.. ;)
Właśnie dlatego uważam że powinny być ulgi podatkowe dla nas bo płacimy ogromne podatki. Z wypłat nam tyle ściągają że głowa mała a nie dostaje nic w zamian. Ale lepiej nie będę się bardziej wypowiadać bo mnie coś trafia i tylko się ciśnienie podnosi jak widzę politykę naszego państwa.

reklama
Ja to mam szczęście, mój lekarz 24go idzie na urlop, 2tyg. Termin na 8.08 chociaż raczej nie dociągnę [emoji33] tak wiec dziewczyny, od 18go (ciąża donoszona) będę zapraszać małą do wyjścia [emoji23] zaplanowałam wykorzystywać męża ❣️ posprzątać generalnie dom [emoji536][emoji1323][emoji1323][emoji1323] umyć okna sztuk dwie [emoji91][emoji91][emoji91] co jeszcze proponujecie?[emoji3]

Do góry