reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kasia chyba wcześniej napisała i popieram to w 100% że 500+ powinno się należeć każdemu dziecku niezależnie od sytuacji finansowej rodziców. Te progi to jakiś żart jest jak dla mnie bo nawet jakby oboje rodziców miało krajową to nie łapią się na ten zasiłek... a żeby odprowadzać kasę do państwa to chętni ale coś dać to już ciężko

reklama
Coś podpisywał ale to był moment , w czasie przerwy w pracy na szybko. Po niemiecku, nic nie przeczytał. Reszta osób z "firmy" też .
Klaudia, ty się nie zastanawiaj tylko składaj papiery na wszystko. My mieliśmy przez 2lata taką sytuację, że ja nie pracowałam a mąż pracował na czarno. Też nie chciałam iść do gopsu ale w końcu poszłam. Powiedziałam, że nie pracuję, mąż też nie (bo brałam zaświadczenie z US) i dostaliśmy rodzinne przez te 2 lata i 1000zł becikowego. Nie było wtedy jeszcze 500plus. Co prawda to rodzinne wychodziło coś ok 150zł na 2kę dzieci ale było. Nikt nie sprawdzał, nie wnikał, babka w gopsie mila, uprzejma, wszystko wyjaśniła. Nic nie będziesz musiałą zwracać, jeśli twój Kamil nie ma normalnej umowy, nie rozlicza się z US to nigdzie nie ma śladu, że pracuje.
Podam ci przykład: mój brat dobrze zarabia - 7000zł na rękę ale na umowie ma najniższą krajową. Bratowa nie pracuje, mają 2kę dzieci i dostaje 500plus na 2kę dzieci i rodzinne. Niesprawiedliwe to jest, bo my pracujemy oboje, same Zusy kosztują nas prawie 2500zł.m-c i dostajemy 500plus tylko na drugie dziecko i rodzinne też nam się nie należy. Teraz jak będzie 3cie dziecko dostaniemy i rodzinne i 500olus na całą trójkę:) już to sobie przeliczyłam.

Kasia chyba wcześniej napisała i popieram to w 100% że 500+ powinno się należeć każdemu dziecku niezależnie od sytuacji finansowej rodziców. Te progi to jakiś żart jest jak dla mnie bo nawet jakby oboje rodziców miało krajową to nie łapią się na ten zasiłek... a żeby odprowadzać kasę do państwa to chętni ale coś dać to już ciężko
I tak jest to z naszych podatkow [emoji23][emoji23]

Nasza furka :D
IMG_20180712_190005.jpg

Załączniki

• IMG_20180712_190005.jpg
    IMG_20180712_190005.jpg
    51,1 KB · Wyświetleń: 430
Dziewczyny, nie jestem w stanie przeczytac co dzis napisalyscie ;) wybaczcie.. nie bede na bierzaco.. nie mam juz sily :p pochodzilysmy z mloda troche,teraz maz mnie wyciagnal na spacer podstepem... bo zachcialo mi sie kaszanki :p a to ta grzechotka,kupilam w rossmanie :p ;) ja juz nie chodze jak kaczka.. ja chodze jak pingwin [emoji23]
1531415052368697092766.jpg

Załączniki

• 1531415052368697092766.jpg
    1531415052368697092766.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 508
Dziewczyny, nie jestem w stanie przeczytac co dzis napisalyscie ;) wybaczcie.. nie bede na bierzaco.. nie mam juz sily :p pochodzilysmy z mloda troche,teraz maz mnie wyciagnal na spacer podstepem... bo zachcialo mi sie kaszanki :p a to ta grzechotka,kupilam w rossmanie :p ;) ja juz nie chodze jak kaczka.. ja chodze jak pingwin [emoji23]Zobacz załącznik 876843
Ja też nie jestem w stanie nadrobić :) Dlatego pytałam,czy wszystkie nadal w 2 lub 3 paku :) Chyba wszystkie,bo nikt się nie zgłosił. A ty jeszcze spacerujesz sobie?

Fajna grzechotka!

Ja też nie jestem w stanie nadrobić :) Dlatego pytałam,czy wszystkie nadal w 2 lub 3 paku :) Chyba wszystkie,bo nikt się nie zgłosił. A ty jeszcze spacerujesz sobie?

Fajna grzechotka!
Witaj, jak dzieci? Tęsknią? Laura wyzrowiała?
Te mamusie, ktore się tu udzielają nadal w 2paku. Luiza dziś pisała, że w poniedziałek będzie rodzić. Mają jej wywoływać poród albo cc.

Ładniutki:)

Dziewczyny, nie jestem w stanie przeczytac co dzis napisalyscie ;) wybaczcie.. nie bede na bierzaco.. nie mam juz sily :p pochodzilysmy z mloda troche,teraz maz mnie wyciagnal na spacer podstepem... bo zachcialo mi sie kaszanki :p a to ta grzechotka,kupilam w rossmanie :p ;) ja juz nie chodze jak kaczka.. ja chodze jak pingwin [emoji23]Zobacz załącznik 876843
Fajna ta grzechotka:)

Mi młoda tak daje popalić, że mam wrażenie że się zsikam. Tak skacze po pęcherzu, aż boli bardzo. Nie wiem co ona się tak na ten mój pęcherz uparła. W ogóle jest najbardziej ruchliwa w brzuchu z całej 3ki. Mam nadzieję,, że to się nie przełoży na jej aktywność po porodzie bo mam wrażenie, że ona wcale nie śpi tylko ciągle się wierci.

reklama
Klaudia, ja popieram dziewczyny, też bym składała te papiery i wnioskowała. Państwo tyle z nas zdziera, że należy Ci się jak psu zupa. Ja też kiedyś miałam rodzinne bo dochody na kwitku mniejsze, teraz mam 500+ na młodszą córę i będę mieć na Leona. I jesli się urodzi w lipcu to wypełnię wniosek by dostać za sierpień i wrzesień. To wcale nie jest takie trudne online, i trwa ledwo chwilę. A ja tym zdziercom nie podaruje tych pieniędzy, tak jak oni nie darują nam jako pracownikom czy przedsiębiorcom. A z doświadczenia Ci powiem, że swego czasu mój mąż często zmieniał prace i miał umowę zlecenie z tym że polską prawdziwą. W sumie nie byliśmy wtedy małżeństwem i zanim cokolwiek zaczęłam działać to prowadziłam korespondencję mailową z miejscowym mops jakie dokładnie dokumenty musze zebrać. Dzięki temu nie bylam taka wygłupiona a jak przyszło co do czego to mogłam sie na korespondencje powołać bo w innym razie wciąż chcieli jakiś uzupełnien.

Do góry