reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też nie jestem w stanie nadrobić :) Dlatego pytałam,czy wszystkie nadal w 2 lub 3 paku :) Chyba wszystkie,bo nikt się nie zgłosił. A ty jeszcze spacerujesz sobie?

Fajna grzechotka!
Hyhy no spaceruje.. lubie spacerowac ,ale to teraz idziemy naprawde baaaaardzo wolno ;) poza tym moze szybciej pojdzie wszystko :p
Dzieki.. chcialam wlasnie taka spiralna do wozka ale byl kolor rozowy i zielony.. wzielam roz i jest w lozeczku :p do wozka wezme inna :p

reklama
Nie wiem Kasia jak to jest. Wiem , że to g. Nie umowa. Nie jest ubezpieczony itp. robi na zlecenie. I tak się zastanawiam czy powiedzieć po prostu w opiece , że nie jest nigdzie zatrudniony tylko sobie dorabia dorywczo. Ale myślisz , że będą takie rzeczy sprawdzać ? Nie chcemy żeby były z tego jakieś problemy jak jednaka dojdą , że robi tam za granicą. A nie chcemy żeby zaczęli drążyć bo będzie problem , że właśnie nie odprowadza żadnych składek itp do Polski. Nie rozliczaliśmy się za tamten rok
A w Niemczech? Jeśli tam też nie, 0to znaczy że nie ma żadnej umowy. Bo nawet ze zlecenia musisz się rozliczyć z urzędem co roku. A tym bardziej jak nieubezpieczomy. .
Zlozcie. Mówię Ci.. Jak ma na czarno nikt tego nie udowodni.. A nikomu nie musicie się przyznawać że korzystacie z mops nie?
Mops nie drazy. Mops działa na podstawie dokumentów. A Wy dokumentów odnośnie dochodów nie macie... Jeśli Was nikt nie podpoeprzy, a nie podpieprzy jeśli nikt nie będzie wiedział.. To czego się bać? Liczy się to co na papierze...
Skladaj i nawet nie myśl..

Chyba za dużo leżałam i się obijalam ostatnio :D wyszliśmy z K z samego rana na zakupy , spacer a później w poszukiwaniu kartonów :D uporządkowaliśmy wszystko w mieszkaniu, pososrtowalam rzeczy, K wymalował balkon, zawiesił sznurki. Umyliśmy podłogi i zapomnialam zrobić zdjęcia jak ładnie już jest w salonie. Dosunal meble pod ścianę, brakuje tylko stolu i narożnika. Moich pierdolek, dekoracji i pokój gotowy :) naszykowalam sobie w pudełko swoje spodnie. Chyba z 40 par tam jest, już zapomniałam jak to jest założyć coś wygodnego , normalnego na tyłek :) zaraz po porodzie mój mi przywiezie, upiore i na spacery będą jak znalazł :)
Trochę się naschylalam i ledwo doszłam do domu. Ciągle kłuje mnie w pochwie, czuję od czasu do czasu jak by mnie prąd tam kopał od środka. @Ewka34 ty miałaś chyba takie uczucie przez ostatnie dnie, czy coś pomyliłam ? :)
Teraz obiad i odpoczywamy :)

37+5
Zobacz załącznik 876719
Zobacz załącznik 876721
No bęcolek już konkretny ☺
Zaraz po porodzie to w stare spodnie podejrzewam nie wejdziesz ☺ ja ze szpitala wyszłam w tym w czym przyszłam ☺ czyli leginsy i luźna tunika. Bo niby wszystko poszło w brzuch ale nie nie. Dupsko swoje też urosło. Poza tym u mnie brzuszek pociążowy to chyba ze 3 mce był widoczny.

To więcej niż najniższa krajowa. Ktoś mógłby powiedzieć, że "nie opłaca się pracować" [emoji16]
To nie do końca się nie opłaca pracować. W końcu dziecko kończy 18 lat i traco się te zasiłki, a my kończymy bez składek x lat i [emoji90] a nie emeryturę będziemy mieć. Ale póki dzieci małe i chcemy poświęcić się ich wychowaniu to myślę że to nic złego, a przynajmniej podstawowe potrzeby życiowe dziecku są zapewnione.

Coś podpisywał ale to był moment , w czasie przerwy w pracy na szybko. Po niemiecku, nic nie przeczytał. Reszta osób z "firmy" też .
Jeśli byłaby to umowa to dostali by egmeplarz dla siebie. Umowa nie może być podpisana i tylko w rękach pracodawcy. Pracownik ma ją dostać do ręki. Nie dostał.. Więc umowy żadnej nie ma. To samo musiałby się rozliczać tu bądź w Niemczech jakby miał umowę..
Mój brat jeździ na wakacje i pracuje tam na umowę. I musi się rozliczać. Mimo że to miesiąc, półtora pracy. To Twój tym bardziej by musiał..

Witaj, jak dzieci? Tęsknią? Laura wyzrowiała?
Te mamusie, ktore się tu udzielają nadal w 2paku. Luiza dziś pisała, że w poniedziałek będzie rodzić. Mają jej wywoływać poród albo cc.

Ładniutki:)

Fajna ta grzechotka:)

Mi młoda tak daje popalić, że mam wrażenie że się zsikam. Tak skacze po pęcherzu, aż boli bardzo. Nie wiem co ona się tak na ten mój pęcherz uparła. W ogóle jest najbardziej ruchliwa w brzuchu z całej 3ki. Mam nadzieję,, że to się nie przełoży na jej aktywność po porodzie bo mam wrażenie, że ona wcale nie śpi tylko ciągle się wierci.
Dziękuję za informację <3 Laura już lepiej-oglądał ją lekarz tam w Szwecji i nic konkretnego nie stwierdził, ja za to się zaczęłam zastanawiać dziś rano,że jej 4 tyg temu kleszcze przecież wlazł i nie zdążyłam zrobić badań z krwi,czy nie doszło do zakażenia. Napisałam to teściów,żeby sprawdzili,czy nie ma w tym miejscu rumienia,ale podobno nie ma. A jak Twój synuś się czuje? Dzieciaki już tęsknią same o nas pytają i proszą dziadków o Video rozmowy-kochane maluszki.

Ja też coraz gorzej, mam takie bóle jak na okres i ta mała tam wierci się niesamowicie, zaciskam nogi,bo kolejna wizyta u lekarza i jakieś USG dopiero w 36 tygodniu. Powiem Ci,że bliźniaki mnie tak nie kopały, jak teraz to małe.

To nie do końca się nie opłaca pracować. W końcu dziecko kończy 18 lat i traco się te zasiłki, a my kończymy bez składek x lat i [emoji90] a nie emeryturę będziemy mieć. Ale póki dzieci małe i chcemy poświęcić się ich wychowaniu to myślę że to nic złego, a przynajmniej podstawowe potrzeby życiowe dziecku są zapewnione.
Ja nie mówię, że ja tak uważam :) ja się śmieję tylko ;)

Klaudia a orientowalas się jak to jest dokładnie skoro nie jesteście małżeństwem jeszcze? ??
Ja się na tym nie znam ale wydaje mi się że to zmienia też sytuację.
Może któraś z dziewczyn będzie lepiej wiedzieć. ..? :)
Niestety nie zmienia. Ojciec jest, uznał dziecko. Jeśli miałyby się liczyć tylko jej dochody do zasiłków musiałaby mieć mała w akcie urodzenia ojciec nieznany albo A Klaudia musiałaby mieć wyrok z sądu o przyznaniu alimentów (to jest udowodnienie tego że wychowuje dziecko sama).

Teraz nie ma właśnie tego czy ktoś jest w małżeństwie czy nie. Liczy się jako para chyba że udajesz że nią nie jesteście i jesteś matką samotna wychowująca dziecko. My nie chcemy już kombinować i weźmiemy tylko becikowe, kosiniakowe, chyba jakaś kwota jednorazową jeszcze jest od miasta czy burmistrza itp. 500+ się nie zalapiemy bo chłopak przekracza kwotę, samotnej matki nie chcę już z siebie robić bo to mała kwota czy tak czy tak a co to jest to rodzinne to nie wiem juz.
Nie nie z tym samotnym wychowaniem nie ma co kombinować.
Ale jeśli zarobki są niższe na umowie niż faktycznie bądź na czarno to uważam że już inna sprawa.

reklama
Do góry