reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No ja tak miałam kiedyś zero objawow żadnych skurczy itp nawet dzień przed porodem czułam się normalnie dobrze jak zawsze , a zaczęło się wszystko w ciągu jednego dnia , wrocilam ze spaceru odpadł czop za kilka godzin skurcze i wyjazd do szpitala , a dzień wcześniej wszystko było jak zawsze . Teraz też się nie spodziewam że parę dni przed będę czuła że to już , przyjdzie pewnie też nie spodziewanie ale może to i lepiej bo nie trzeba myślęc i się stresowac tyle czasu wcześniej :)

Dokładnie tak :) i przede wszystkim cierpieć i się męczyć z tymi różnymi bólami :)

reklama
A ja zaraz wstanę, prysznic wezme, zjem jakieś płatki na śniadanko, wyjdę z pieskiem, później kupię w warzywnym coś. Podejdę do apteki po te ostatnie kremy do pielegnacji na codzien pupki małej.

Wroce odpocznę i wyruszę powoli człap człap człap do przychodni sobie, to niby niedaleko, ale teraz w ciąży to w 1 stronę z 30 min mi zajmie z 2 przystankami hah. Ale już będę miała wszystkie info do porodu i po porodzie o tej położnej i pediatrze.

A później co, w końcu poprasuję xd bo tak już od paru dni odkładam. I czekam na fotelik [emoji173]️[emoji173]️[emoji170][emoji736]

Ah te nasze facety .. swoją drogą to śmieszne to wszystko [emoji16]
Kurde jak my nie mamy ochoty i nas głowa boli to problem i jak można nie mieć ochoty.. a oni teraz co wyprawiają .. mój to już kilka miesięcy ' nie ma ochoty ' bo się boi [emoji16][emoji16]
Mój też. I zastanawia mnie jak oni wytrzymują. Chyba się czymś innym zaspokajają

Ja się właśnie obawiam że nie będę miała skurczy jako takich mówiących że coś się dzieje tylko że wody odejdą i będę jechać na sygnale. Nie dzieje się ze mną nic. Czasem tylko w szyjce lekko ukłuje i boli przy wstawaniu czy przeciążeniu. To tyle. Skurcze hmmm mam tylko napięcia brzucha mocne ale nie bolą.
Jak wody odejdą, możesz być jeszcze spokojnie ok. 3h w domu i na spokojnie jechać :) tak mówili nam na szkole rodzenia

Dzień dobry :) ostatnio mnie tu mniej i nie nadążam [emoji23]
Praca + przetwory i mały w domu.
Dziś też będzie intensywny dzień. Rano klientka, potem jadę do rodziców na pocztę odebrać polecony jakiś i może do szmateksu wstapimy bo dziś wszystko po 1 zł. I jeszcze wczoraj zaczęłam robić dzemy z moreli i dziś muszę je skończyć.
Wczoraj upiekłam kruche ciastka bo do soboty poleżą.
Jeszcze muszę w końcu pomyśleć jaki tort zrobić. Plus babeczki z czekoladą.
Zrobić listę zakupow. Stwierdziłam że nie będę tyle robić na imprezy jedzenia co miałam robić. I tak ani dzieciaki ani dziadki nie będą siedzieć i jeść tyle. A szkoda mojego stania w garach.
Jeszcze 4,5tyg do cc..oszaleje. Ta końcówka zawsze najbardziej się dłuży. Już chciałabym być po..
Sąsiadka jeszcze ciuszki po swoich córkach mi przyniosła.
A w niedziele znów jedziemy do Leżajska po jablka. Ostatnie sprzedałam chwila moment. W jeden dzień 30kg się rozeszło.
W końcu Eko nie pryskane. Dziewczyny były zachwycone i chcą jeszcze, ale tych czerwonych już końcówka, za to zaczynają się zielone papierówki a ich będzie jeszcze więcej.

Zobacz załącznik 876046Zobacz załącznik 876047Zobacz załącznik 876048Zobacz załącznik 876049Zobacz załącznik 876050Zobacz załącznik 876051Zobacz załącznik 876052Zobacz załącznik 876053Zobacz załącznik 876054Zobacz załącznik 876055

Ty to jesteś szalona:) (tak pozytywnie oczywiście). Tyle przetworów zrobiłaś, jedzenie na urodzinki. Gratuluję i zazdroszczę ci tej energii. Oby tak dalej. Ja dziś mam zamiar podjechać do szpitala umówić cc. Ciekawa jestem jaki termin mi zaproponują.

Dzień dobry :) ostatnio mnie tu mniej i nie nadążam [emoji23]
Praca + przetwory i mały w domu.
Dziś też będzie intensywny dzień. Rano klientka, potem jadę do rodziców na pocztę odebrać polecony jakiś i może do szmateksu wstapimy bo dziś wszystko po 1 zł. I jeszcze wczoraj zaczęłam robić dzemy z moreli i dziś muszę je skończyć.
Wczoraj upiekłam kruche ciastka bo do soboty poleżą.
Jeszcze muszę w końcu pomyśleć jaki tort zrobić. Plus babeczki z czekoladą.
Zrobić listę zakupow. Stwierdziłam że nie będę tyle robić na imprezy jedzenia co miałam robić. I tak ani dzieciaki ani dziadki nie będą siedzieć i jeść tyle. A szkoda mojego stania w garach.
Jeszcze 4,5tyg do cc..oszaleje. Ta końcówka zawsze najbardziej się dłuży. Już chciałabym być po..
Sąsiadka jeszcze ciuszki po swoich córkach mi przyniosła.
A w niedziele znów jedziemy do Leżajska po jablka. Ostatnie sprzedałam chwila moment. W jeden dzień 30kg się rozeszło.
W końcu Eko nie pryskane. Dziewczyny były zachwycone i chcą jeszcze, ale tych czerwonych już końcówka, za to zaczynają się zielone papierówki a ich będzie jeszcze więcej.

Zobacz załącznik 876046Zobacz załącznik 876047Zobacz załącznik 876048Zobacz załącznik 876049Zobacz załącznik 876050Zobacz załącznik 876051Zobacz załącznik 876052Zobacz załącznik 876053Zobacz załącznik 876054Zobacz załącznik 876055
Też mam takie jabłka papierówki u rodziców na ogródku :)

Cześć dziewczynki :*
U mnie deszcz ale jakie cudowne, świeże powietrze :D Jade dziś do rodziców z Małym wiec obiadu nie muszę robić także luz :)
Wczoraj zamowilam ostatnie rzeczy na allegro, prześcieradła do wózka, wypełnienie kołdrę i poduszke, pieluchy tetrowe :)
Chciałam wybrać się u mamy na rynek po jeszcze jedną koszule do szpitala i jakieś gaciory bawełniane do szpitala ale kurde nie wiem czy w tym deszczu będą stać:/
Wy juz wszystkie spakowane a ja dziś dopiero od mamy przywioze walizke i do dzieła:)
Łącze się z wami w bólu, bo ja tez spac nie moge :( najlepiej mi się śpi nad ranem i pospalabym dłużej ale synek nie da eh :)
Miłego dnia Kobietki :)
Nie martw się, ja też jeszcze nie spakowana. Walizka stoi od tygodnia przyniesiona z garażu, upchnęlam ją do szafy bo mi graciła a za pakowanie nie chce mi się wziać.

reklama
Hej :) u mnie dziś tez w miarę chłodno także błogie dni nastały :) oby jak najdłużej.

To luzik dziś i relaks.

To już prawie wsio gotowe. Ja dziś czekam na fotelik, bo wczoraj zamawiałam i przesyłka 24 h, Pan zadzwonił z firmy itd, super organizacja. Także ja dziś siedzę jak na szpilkach i czekam na te cudeńko [emoji5]

Tez zdążysz :)

To chyba tylko ja spie jak zabita i potrafię po 9 h spać, wisodmo łącznie z 30 min przerwy na wstawanie te 6 razy na wc, ale nie narzekam
Ja na szczęście na spanie też nie narzekam. 'Śpię 10-12h z jednym wstawaniem na siku.

Do góry