reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Sudocrem jest za mocny dla takiego maleństwa, on bardzo mocno wysusza.
Ja bym nie używała.
Bephanten używałam jak miał zaczerwieniona pupe a jak nie mial to chyba nic ale kurde teraz nie pamietam.

Nie trzeba smarowac przy każdej zmianie.Jak będziesz widziała, że coś się dzieje to masz kremy. Moja Marta miała okres, że co puściła bączka to brudziła leciutko pampersa. Miała delikatna pupulkę i nic na nią nie działało. Położna podała mi listę kremów i naprawdę ranka była coraz większa. Wyleczyłam tormentiolem. Niby nie powinno się używać u małych dzieci, ale nic innego u niej nie działało. Potem dobrze u nas sprawdził się krem weledy i ten teraz kupiłam, chociaż moja położna mówiła, że zdarza się, że dzieci są na niego uczulone.
Zobacz załącznik 875966

No właśnie mama mi ciągle mówi, że najlepiej zabezpieczac pupę i za każdym razem , lub co drugie smarowanie , używać sudocremu. Ale on jest taki gęsty, tłusty i będę stosowała według siebie, tylko na odparzenia. Bepanthenem planowałam za kazdym razem ale chyba też jest za mocny i nie wiem .. :/ myślałam jeszcze alantan lub Maltan dokupić. Chyba o takim pisaly dziewczyny :)

reklama
Może uciska Ci na jakiś nerw i stąd te bole :(

Śliczny prezent będzie miał Mały od siostry.
A Marta jaka Kochana, ze pieniążki swoje przyniosła na prezent dla brata.

Sudocrem I alantan plus

Oj Ty widzę, że działasz ostro to do kompletu jeszcze powonien być sex przed spaniem :D

To raczej czop ale jeszcze może to potrwać :)

Dokładnie. Na obrazku grubsze się wydawały. chciałam cały komplet ale nie zalapalam się
Hyhyhy wiem ze moze potrwac :p jestem spokojna,nie nakrecam sie ,tez mi sie wydaje ze to czop ;)
Z seksem jest problem ,bo moj sie boi ze mi jakies zarazki przekaze i sie wstrzymuje :zawstydzona/y: a dzis juz prawie ,prawie go zmusilam :D i dupa.. :zawstydzona/y:

Wlasnei ja tez mam tylko sudocrem, ale on taki gesty jest i ciężko się go rozmarowywuje z tego co pamietam jak używałam po zrobieniu świeżo tatuażu jakiegokolwiek :) także tez chętnie się dowiem i jutro przy okazji kupię w aptece żeby już mieć prawie wszystko i te 5 saszetek pachnących do komody dokupie ;)
Sudocrem jest chyba z cynkiem o ile dobrze kojarzę, więc nie powinno się go za często używać. Tylko przy odparzeniach. Na codzień albo ten bepanthen, albo alantan albo linomag jakiś :) albo pewnie są jeszcze jakieś podobne [emoji14]

Wlasnei ja tez mam tylko sudocrem, ale on taki gesty jest i ciężko się go rozmarowywuje z tego co pamietam jak używałam po zrobieniu świeżo tatuażu jakiegokolwiek :) także tez chętnie się dowiem i jutro przy okazji kupię w aptece żeby już mieć prawie wszystko i te 5 saszetek pachnących do komody dokupie ;)

Nie smaruj jej pipci sudocremem hebe.
Szwagierka posmarowala Malemu i z jaderek mu skorka zeszla :( on jest silny, bardzo wysusza. Używalismy go u mojej babci na odleżyny... Ja polecam bephanten :)

Ostatnia edycja:
No właśnie mama mi ciągle mówi, że najlepiej zabezpieczac pupę i za każdym razem , lub co drugie smarowanie , używać sudocremu. Ale on jest taki gęsty, tłusty i będę stosowała według siebie, tylko na odparzenia. Bepanthenem planowałam za kazdym razem ale chyba też jest za mocny i nie wiem .. :/ myślałam jeszcze alantan lub Maltan dokupić. Chyba o takim pisaly dziewczyny :)
Ja za kazdym razem smarowalam zielonym linomagiem pupcie malej ;) jest nie drogi i nie jest mocny ;) ladnie nawilzal ;)

Dobra nadrobilam caly dzien na forum, nie było mnie dziś bo w południe była położna a później mogę się pochwalić wreszcie kupiliśmy łóżeczko. Stoi w kartonie w garażu i czeka, 18.07 po wizycie przyniesiemy i skręcimy
Screenshot_2018-07-10-14-55-59-932_com.android.chrome.png
ponadto zaraz zamówiliśmy pościele, ochraniacz i przewijak ale to za tydzień do odbioru.
Screenshot_2018-07-10-12-06-40-407_com.android.chrome.png

Załączniki

• Screenshot_2018-07-10-14-55-59-932_com.android.chrome.png
    Screenshot_2018-07-10-14-55-59-932_com.android.chrome.png
    113,6 KB · Wyświetleń: 318
  • Screenshot_2018-07-10-12-06-40-407_com.android.chrome.png
    Screenshot_2018-07-10-12-06-40-407_com.android.chrome.png
    133,5 KB · Wyświetleń: 321
Kupowałas wszystko czy dostałaś?
Wiecie, że najmniejsze ubrania mam 56 i to dość mało a pozniej dopiero 62 mam tak już konkretnie. Mam nadzieję, że trafię z rozmiarem
Pisałam juz wcześniej, ze większość dostałam ;) I mam podobnie jak Ty większość na 62-68, a na 56 mam naprawdę mało i chyba będę musiała coś dokupic, przynajmiej pare bodzikow :p

reklama
Maltan mam kupiony dla siebie na brodawki. Tez mi życie uratował przy karmieniu ;).

Do góry