G
gosc12
Gość
Sudocrem jest za mocny dla takiego maleństwa, on bardzo mocno wysusza.
Ja bym nie używała.
Bephanten używałam jak miał zaczerwieniona pupe a jak nie mial to chyba nic ale kurde teraz nie pamietam.
Nie trzeba smarowac przy każdej zmianie.Jak będziesz widziała, że coś się dzieje to masz kremy. Moja Marta miała okres, że co puściła bączka to brudziła leciutko pampersa. Miała delikatna pupulkę i nic na nią nie działało. Położna podała mi listę kremów i naprawdę ranka była coraz większa. Wyleczyłam tormentiolem. Niby nie powinno się używać u małych dzieci, ale nic innego u niej nie działało. Potem dobrze u nas sprawdził się krem weledy i ten teraz kupiłam, chociaż moja położna mówiła, że zdarza się, że dzieci są na niego uczulone.
Zobacz załącznik 875966
No właśnie mama mi ciągle mówi, że najlepiej zabezpieczac pupę i za każdym razem , lub co drugie smarowanie , używać sudocremu. Ale on jest taki gęsty, tłusty i będę stosowała według siebie, tylko na odparzenia. Bepanthenem planowałam za kazdym razem ale chyba też jest za mocny i nie wiem .. :/ myślałam jeszcze alantan lub Maltan dokupić. Chyba o takim pisaly dziewczyny