reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja po powrocie z pieskiem oczywiście ADHD i pomylam naczynia, zrobiłam sobie śniadanko owocowe, witaminki do picia, pranie wstawiłam, dywaniki 2 małe wytrzepalam pod prysznicem i tyle syfu i sierści się na codzień zbiera :x

Teraz odpocznę, zjem, rozwiesze pranie i biorę się za porządek w pokoiku małej i fotel rozkładam :) czekam tylko na konto na wypłatę i zapałce ratę za tv i telefon mój, czynsz za mieszkanko i lecę do pepco po kosz na ciuszki do prania małej, 2 x poduszka na ten fotel i pewnie jeszcze coś dokupie hahha w pepco [emoji5][emoji847]
Masz takie tempo życia, że hohoho,tyle zajęć i wszystko zaplanowane jak w zegarku:-) tak sobie myślę czy przypadkiem nie przeoczysz oznak porodu przy ilości rzeczy, które robisz i tej szybkości działania hehe

reklama
Wczoraj miałam rano ciśnienie super 100/66 później 140/90 a o 17 już 180/130 . Odebrałam wyniki badań i mam białko w moczu . Wiec pojechałam na izbę . Tutaj już spadło do 160/100 ale mnie zostawili . Biorę leki . Dziś mnie lekarz badał i wystraszył ze maluszek jest mały bo jutro skończone 36tc a ma tyle co tydzień temu 2700g . Łożysko 3 stopnia . Lekarz mówi ze za wcześnie żeby rozwiązywać ciąże. Wzięli znowu mocz krew i maja obserwować obrzęki . I coś zrozumiałam ze muszę do 38 dotrwać ale mogłam coś pomieszać . Nie liczę ze wyjdę do końca tygodnia :(

A czyms się zdenerwowałaś? Albo np coś robiłaś typu pranie sprzątanie itd? Czy przy leżeniu tak nagle później skok do 180? Oj to dobrze, ze zareagowałas, bo te białko dobrze nie brzmi.. waga moim zdaniem okej, moja miała wczoraj 36+2 i 2,8 kg i lekarz mówi, ze to 44 centyl czy jakoś tak i super waga. A łożysko to mówił mi, ze już i od 32 tyg może mieć ten ostatni stopień i to nic nie znaczy. Po prostu się zużywa i przy końcu już ma ten ostatni stopień także bez obaw ;)

Hmm, ciekawe czemu ich zdaniem za wcześnie.. ale wiaodmo jeszcze z tydzień wytrzymaj i mogą juz chyba działać :)

No wlasnie nie chce juz lezec.. :p

To mozesz chodzić do wc :D zacząć pisac książkę albo nie wiem hah, grać w gry na tel. Ja tak robię. Teraz wlasnei leżę, bo się zmęczyłam tam porządkami w pokoiku małej. Za godzinkę pójdę do pepco. Miałam plan ambitny się umalować po 2 tyg przerwy, ale jednak nie chce mi się hahha

Kobietki mam pytanie do tych z Was które posiadają dzieciaczki... Czy mogłybyście mi polecić jakieś stoliczki do karmienia malucha? Czeka mnie ten zakup i nie mam pojęcia jak się za to zabrać

Masz takie tempo życia, że hohoho,tyle zajęć i wszystko zaplanowane jak w zegarku:-) tak sobie myślę czy przypadkiem nie przeoczysz oznak porodu przy ilości rzeczy, które robisz i tej szybkości działania hehe

Hah nie no, to może pozory, bo co drugi dzień to leżę i prawie nic nie robię, nawet obiadu tylko do wc wstaje, prysznic wezmę i tyle. Ale fakt, jak już zacznę się wkręcać w robotę to ciężko mnie zatrzymać, jak osła xd
Haha oby tak nie było, musimy jeszcze do tego szpitala dojechać. Albo dla mojego dobra niech mnie tak w 39+3 już Bartek do szpitala zawiezie „ na wczasy” i tam przynajmniej nie będę szalała xd

Hah nie no, to może pozory, bo co drugi dzień to leżę i prawie nic nie robię, nawet obiadu tylko do wc wstaje, prysznic wezmę i tyle. Ale fakt, jak już zacznę się wkręcać w robotę to ciężko mnie zatrzymać, jak osła xd
Haha oby tak nie było, musimy jeszcze do tego szpitala dojechać. Albo dla mojego dobra niech mnie tak w 39+3 już Bartek do szpitala zawiezie „ na wczasy” i tam przynajmniej nie będę szalała xd
Ja bym polecala jednak wczasy nad morzem,czy też w górach:-). Te szpitalne mają dużo atrakcji jednak zdecydowanie są inne...lepsze formy i miejsca wczasowania hehe. Najlepiej wpadnij tam jak do piekarni po pieczywo, zrób migiem swoje i hip hop szybko z małą do domu:-)

reklama
Wczoraj byłam u lek. Miałam robione ktg na poczekalni dostalam telefon ze ktoś z mojej rodziny jest w szpitalu ostatnie tygodnie były mega stresujące. Musieli mi powtarzać ktg próbowałam się uspokoić i potem było lepiej. Czasem mam wrażenie że ktoś rzuca mi nieszczescia żebym spokoju nie miała..chyba gdzieś wyjade żeby tak nie odbierać i mieć niestety ale wszystkich gzies bo dla mnie najważniejsze jest to maleństwo.

Do góry