reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Co to za noc miałyście biedne. :(
Ja spałam jak zabita z przerwami co dwie godziny na siku [emoji23] dostałam zgagi , rennie pomogło. I śniły mi się sny erotyczne więc źle nie było [emoji23] chyba pierwszy raz od listopada miałam wczoraj libido na plus. I jestem zła bo mojego akurat nie było w domu [emoji30]
Zaraz wstaje i jedziemy do mieszkania. Potem kupimy coś na obiad, kupię piłkę w mieście i wracamy do domu. Wieczorem będę się bujać , może coś rozruszam małą i zaproszę na drugą stronę brzuszka ❤️w końcu już za 4 dni zaczynam 39 tydzień ..

Ja kolejny raz w szpitalu , mam jakiegoś pecha
Daj znać co się dzieje.

reklama
oj a co się dzieje teraz?

ja nie tyle, że mam obawy co zrobie z dziećmi, bo zwyczajnie mąż z nimi zostanie, ale nie chce by brał nie wiadomo ile wolnego, chciałabym trafić do szpitala po prostu na poród i zostać ile trzeba.

ja całą ciąże znosiłam cudownie, coprawda wielokrotnie mówiłam że nie lubie tego stanu ale to nie wynikało z dolegliwości tylko raczej z ograniczeń jakie ze sobą niesie... Teraz mam wrażenie że mi los odpłaca :) albo na serio mały już chce wyjść....
No u mnie też mąż zostanie, ale przy porodzie chce mieć go przy sobie i na ten czas musi ktoś się zająć córka.

Witaj w klubie. Ja spałam dziś może 2, moze 3 godziny. Jestem wykończona. Przyznam że wczoraj mąż wrócił i żeśmy się wykorzystali. A to co potem to koniec świata. Brzuch mnie spina jak cholera.miednica boli tak że nie mogę wytrzymać. Czuje jakby mi się rozchodzila na boki. Mam wrażenie że mały wciska się w kanał rodny. Już na serio zastanawiałam się czy nie jechać na ip ale skurcze nie były regularne A wody ok.
Od rana już dwojeczki były więc nie wiem czy coś się dzieje czy co. Nie chce sobie nic wkrecac. Jakbym pojechała do szpitala pewnie by mnie na oddziale zostawili A co z dziećmi bym zrobiła....
Dobrze że ktg dziś. Może coś się wyjaśni.
Ja dzis tez czekalam z budzeniem meza ,czy sie rozkreci, ale nic z tego :(

Idę teraz z pieskiem, bo wzięłam prysznic i będę go rozkładać to wyślę Wam zdjęcie. On nie jest jakiś szczególnie piękny tzn kosztował tylko 250 zł i to taki bardziej jak się rozkłada to jest poziom jakby na podłodze tego materaca, dlatego jak będzie stał złożony pod oknem to go przykrywam tym kocykiem białym w arbuzy i dziś jakieś w pepco kupię poduszki x 2 ładne żeby dekoracja była :) ale inny, porządniejszy i ładniejszy fotel by się tam nie zmieścił bo od ściany gdzie jest lustro do początku łóżeczka jest tak mało miejsca tzn 75 cm Zobacz załącznik 875674

Oczywiście pranie do prasowania, torby i wanienkę wyniosę i wtedy tam tylko fotel i ta lampka będzie stać :)
Przeczytalam poczatek posta i se mysle jak mozna psa rozkladac?? Po co?? [emoji23][emoji23][emoji23] zle ze mna [emoji23]

Ooo to widzę że nie tylko ja ledwo spałam. Przerwałam już branie luteiny i brzuch twardnieje mocniej przez co małej nie czuje już tak intensywnie. W nocy przewracalam się jak zawsze z boku na bok i tyle bólu przy tym mam że szok :( jednak kilka kilo przed sobą robi swoje.

No u mnie też mąż zostanie, ale przy porodzie chce mieć go przy sobie i na ten czas musi ktoś się zająć córka.
Ja miałam męża 2 razy przy porodzie i chwalę sobie ta sytuację ale tym razem chyba chce być sama. No ale jak pisałam chce wynająć teraz położną.
Ja dzis tez czekalam z budzeniem meza ,czy sie rozkreci, ale nic z tego :(
Mój jak się przebudzil i zobaczył że prawie płacze z bolu to sam chciał jechać... jak do gina chodziłam sama od polowkowych to dziś na samo ktg chce mi towarzyszyć. Też ci w tych bólach lepiej na siedząco lub stojąco??? Pozycja leżąca jeszcze bardziej potęguje ból. No i jak pisałam kiedyś przy zwykłej miesiączce boli mnie zawsze prawe udo. Dziś też boli... :(

Ooo to widzę że nie tylko ja ledwo spałam. Przerwałam już branie luteiny i brzuch twardnieje mocniej przez co małej nie czuje już tak intensywnie. W nocy przewracalam się jak zawsze z boku na bok i tyle bólu przy tym mam że szok :( jednak kilka kilo przed sobą robi swoje.
Wierze ci.. :( przeracanie z boku na bok ,a jeszcze jak bola biodra ,to nie wiesz jak masz lezec,najlepiej jakbys wisiala nad lozkiem cos a'la matrix.. [emoji23] znam to.. ;) ja luteiny nie biore juz kilka dni ,ale nie czuje aby brzuch mi twardnial czesto.. zdarza sie gdzies raz na godzinke ;) luteinka bardziej dziala na szyjke niz na skurcze :)

Ja miałam męża 2 razy przy porodzie i chwalę sobie ta sytuację ale tym razem chyba chce być sama. No ale jak pisałam chce wynająć teraz położną.

Mój jak się przebudzil i zobaczył że prawie płacze z bolu to sam chciał jechać... jak do gina chodziłam sama od polowkowych to dziś na samo ktg chce mi towarzyszyć. Też ci w tych bólach lepiej na siedząco lub stojąco??? Pozycja leżąca jeszcze bardziej potęguje ból. No i jak pisałam kiedyś przy zwykłej miesiączce boli mnie zawsze prawe udo. Dziś też boli... :(
Tzn mnie akurat bolalo tez jak wstalam czy usiadlam ,wiec mialam nadzieje ze te wody mi pojda,serio.. ale poszlam do ubikacji i sikalam na stojaco, bo jak usiade to leca dwie trzy krople.. :/ i wrocilam ,opatulilam sie ,jakos wygielam i pozniej przeszlo.. ale podbrzusze boli i biodra strasznie..
Bol prominiuje w uda..

reklama
Co to za noc miałyście biedne. :(
Ja spałam jak zabita z przerwami co dwie godziny na siku [emoji23] dostałam zgagi , rennie pomogło. I śniły mi się sny erotyczne więc źle nie było [emoji23] chyba pierwszy raz od listopada miałam wczoraj libido na plus. I jestem zła bo mojego akurat nie było w domu [emoji30]
Zaraz wstaje i jedziemy do mieszkania. Potem kupimy coś na obiad, kupię piłkę w mieście i wracamy do domu. Wieczorem będę się bujać , może coś rozruszam małą i zaproszę na drugą stronę brzuszka [emoji173]️w końcu już za 4 dni zaczynam 39 tydzień ..

Daj znać co się dzieje.

Ale ten czas szybko leci :O ja za 4 dni zaczynam 38 tydzień, kiedy to zleciało ja się pytam [emoji16]

Do góry