reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zawsze mogę jeden sprzedać hah :) bo dwa niepotrzebne, to fakt, ale skoro jeden nowy + baza isofix to koszt 1 tys to dlaczego nie kupić 2 fotelików w fajnych kolorach, bo granat i drugi czarny i biała wstawka w super stanie jak widze i baza za 560 zł to chyba warto :)

Bezpieczniejsze tzn miałam na myśli, ze ma się pewność, ze nie był fotelik wypadkowy czy cokolwiek, ale jednak to chyba byłoby widać. Tak to wypiore wkładki z nich i gotowe :)

To jest do spacerówki akurat na zdjęciu, ale chodziło mi o wzór, taki tez uszyć mogą do łóżeczka, co prawda poduszka 25 zł + kołderka z wypełnieniem minky w promocji za 79 zł, ale to jest bawełna 100 % to jeśli mogę wydać zamiast 40, te 100 i mieć lepsza jakość i wytrzymałość to poświęcę się [emoji3]
No tak, jak jeden sprzedasz to biznes opłacalny :) aczkolwiek ja bym fotelika używanego nie kupiła, tu jednak liczy się bezpieczeństwo, a nie zawsze widać czy fotelik brał udział w jakiejś stłuczce itp. Jak coś to kupiłabym fotelik nowy, a samą bazę używaną :) btw sprawdziłaś czy w waszym aucie można zamontować bazę isofix?

Wzór na pościel super ładny :)

reklama
Czy ty wiesz , ze u nas to samo .. poprosiłam teściów zebysmy zdzwonili sie na skype, patrze a Laura pociera oczy , jakaś smutna - pytam co ci jest córeczko? A ona - mamo nienajlepiej sie czuje główka mnie boli . I widze, ze cos jest nie halo , jakby miała temperaturę czy cos a teściowie siedzą i cisza . Musiałam pociągnąć za język i okazlo sie , ze pol dnia leżała juz w łożku bo zle sie czuła i dają jej jakies lekarstwa . A cały dzień tesc mi wysyłał zdjecia jak dzieci sie bawią , Jak rysują jak cos tam i nie wspomniał nawet słowem . Wrrrr

Nie chcieli Cię na pewno stresować i tak na odległość nic nie pomożesz. A dziecko zmieniło klimat i reakcja jest. Pewnie nie jest z małą tak źle bo wtedy byś od razu wiedziała. Nie ukrywali by tego.
Tak Cię pocieszam , bo mnie w tym momencie to nie dotyczy, ale na 100% sama bym na Twoim miejscu była wkurzona. Normalne

Jak już kupujesz używany od obcej osoby, to sprawdź sobie datę ważności fotelika/max czas użytkowania[emoji4]
Czy fotelik jest uszkodzony czy też nie... może być ciężkie do stwierdzenia. To zależy od wkładki, która jest wewnątrz tej całej obudowy.
Oczywiście życzę trafić na uczciwego sprzedającego[emoji16]

A gdzie to się sprawdza? Gdzieś na zewnątrz będzie? Nawet nie wiedziałam, ze jest coś takiego jak ważność w takim sprzęcie [emoji3][emoji28]

Tak wyglada to wszystko :)

IMG_0774.JPG
IMG_0775.JPG
IMG_0776.JPG

Załączniki

• IMG_0774.JPG
    IMG_0774.JPG
    163,2 KB · Wyświetleń: 295
  • IMG_0775.JPG
    IMG_0775.JPG
    186,9 KB · Wyświetleń: 296
  • IMG_0776.JPG
    IMG_0776.JPG
    138,3 KB · Wyświetleń: 288
No tak, jak jeden sprzedasz to biznes opłacalny :) aczkolwiek ja bym fotelika używanego nie kupiła, tu jednak liczy się bezpieczeństwo, a nie zawsze widać czy fotelik brał udział w jakiejś stłuczce itp. Jak coś to kupiłabym fotelik nowy, a samą bazę używaną :) btw sprawdziłaś czy w waszym aucie można zamontować bazę isofix?

Wzór na pościel super ładny :)

Licze na uczciwość sprzedawcy i to, że jednak po wyglądzie będzie okej i bezwypadkowy. Wózek tez ważna kwestia, nowe po 1 tys-2 tys, a udało mi się wyhaczyć używkę za 350 zł, wiec grosze i tez dwie gondole hah i jak za darmo. Teraz dwa foteliki, czy to jakiś znak na przyszłość, skoro u nas duże prawdopodobieństwo na bliźniaki od strony Bartka rodziny babcia tzn mama jego taty to same bliźniaki miała od swojej strony. U nas we wrześniu 2017 tez tamta ciąża bliźniacza. Może za 4 lata by była niespodzianka i przydadzą się x2 sprzęty takie hah.

A tak serio to zaryzykuje. 500 zł mniej wydamy, a tez teraz Bartka szkole opłacić chcemy już za październik-luty i to 2,5 tys. Pod koniec września nad morze na 5 dni planujemy z małą pojechać, tu auto teraz do mechanika jutro to tez następne pare stówek, wiec teraz fajnie, jak taka okazja mi się trafiła :)

A gdzie to się sprawdza? Gdzieś na zewnątrz będzie? Nawet nie wiedziałam, ze jest coś takiego jak ważność w takim sprzęcie [emoji3][emoji28]

Zobacz załącznik 875609Zobacz załącznik 875610Zobacz załącznik 875611
Jest coś takiego jak okres ważności :) pewnie przez to, że wszytkie te elementy w środku i na zewnątrz się eksploatują i producent zastrzega ile czasu są zdatne do użytku, tak mi się wydaje :) tym bardziej jak to produkt dla dzieci, musi spełniać te wszystkie normy itp [emoji16]

Naliczyłam, że wypiłam dzisiaj 5 butelek wody 1,5 l [emoji23] plus kawę i herbatę [emoji23] a dzień się jeszcze nie skończył [emoji16][emoji16][emoji16]
No szok. Rozumiem , że z WC nie wychodzisz albo siedzisz na kibelku i pijesz jednocześnie ☺
A jesz coś czy tylko woda Cię zadowala? To ja jestem szczęśliwa jak jedną uda mi się wypić na dzień a Ty 5.. szacun i niedowierzanie

Licze na uczciwość sprzedawcy i to, że jednak po wyglądzie będzie okej i bezwypadkowy. Wózek tez ważna kwestia, nowe po 1 tys-2 tys, a udało mi się wyhaczyć używkę za 350 zł, wiec grosze i tez dwie gondole hah i jak za darmo. Teraz dwa foteliki, czy to jakiś znak na przyszłość, skoro u nas duże prawdopodobieństwo na bliźniaki od strony Bartka rodziny babcia tzn mama jego taty to same bliźniaki miała od swojej strony. U nas we wrześniu 2017 tez tamta ciąża bliźniacza. Może za 4 lata by była niespodzianka i przydadzą się x2 sprzęty takie hah.

A tak serio to zaryzykuje. 500 zł mniej wydamy, a tez teraz Bartka szkole opłacić chcemy już za październik-luty i to 2,5 tys. Pod koniec września nad morze na 5 dni planujemy z małą pojechać, tu auto teraz do mechanika jutro to tez następne pare stówek, wiec teraz fajnie, jak taka okazja mi się trafiła :)
Ooo planujecie jeszcze we wrześniu morze? Super :) ja się cały czas zastanawiam nad jakimś wyjazdem tak na koniec września z małym, ale zobaczymy jak to się ułoży wszystko, czy nie będziemy się bać z 2 miesięcznym bobaskiem [emoji16]

Zobacz załącznik 875609Zobacz załącznik 875610Zobacz załącznik 875611
Data ważności powinna być z tyłu fotelika w formie naklejki lub wybitego kółka (tak jak jest na kaskach obecnie)[emoji4] [emoji16] Twój Bartek będzie wiedział, jak to wygląda w razie czego[emoji4]

reklama
Do góry