reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zawsze mogę jeden sprzedać hah :) bo dwa niepotrzebne, to fakt, ale skoro jeden nowy + baza isofix to koszt 1 tys to dlaczego nie kupić 2 fotelików w fajnych kolorach, bo granat i drugi czarny i biała wstawka w super stanie jak widze i baza za 560 zł to chyba warto :)

Bezpieczniejsze tzn miałam na myśli, ze ma się pewność, ze nie był fotelik wypadkowy czy cokolwiek, ale jednak to chyba byłoby widać. Tak to wypiore wkładki z nich i gotowe :)

To jest do spacerówki akurat na zdjęciu, ale chodziło mi o wzór, taki tez uszyć mogą do łóżeczka, co prawda poduszka 25 zł + kołderka z wypełnieniem minky w promocji za 79 zł, ale to jest bawełna 100 % to jeśli mogę wydać zamiast 40, te 100 i mieć lepsza jakość i wytrzymałość to poświęcę się [emoji3]
No tak, jak jeden sprzedasz to biznes opłacalny :) aczkolwiek ja bym fotelika używanego nie kupiła, tu jednak liczy się bezpieczeństwo, a nie zawsze widać czy fotelik brał udział w jakiejś stłuczce itp. Jak coś to kupiłabym fotelik nowy, a samą bazę używaną :) btw sprawdziłaś czy w waszym aucie można zamontować bazę isofix?

Wzór na pościel super ładny :)

reklama
Czy ty wiesz , ze u nas to samo .. poprosiłam teściów zebysmy zdzwonili sie na skype, patrze a Laura pociera oczy , jakaś smutna - pytam co ci jest córeczko? A ona - mamo nienajlepiej sie czuje główka mnie boli . I widze, ze cos jest nie halo , jakby miała temperaturę czy cos a teściowie siedzą i cisza . Musiałam pociągnąć za język i okazlo sie , ze pol dnia leżała juz w łożku bo zle sie czuła i dają jej jakies lekarstwa . A cały dzień tesc mi wysyłał zdjecia jak dzieci sie bawią , Jak rysują jak cos tam i nie wspomniał nawet słowem . Wrrrr

Nie chcieli Cię na pewno stresować i tak na odległość nic nie pomożesz. A dziecko zmieniło klimat i reakcja jest. Pewnie nie jest z małą tak źle bo wtedy byś od razu wiedziała. Nie ukrywali by tego.
Tak Cię pocieszam , bo mnie w tym momencie to nie dotyczy, ale na 100% sama bym na Twoim miejscu była wkurzona. Normalne

Jak już kupujesz używany od obcej osoby, to sprawdź sobie datę ważności fotelika/max czas użytkowania[emoji4]
Czy fotelik jest uszkodzony czy też nie... może być ciężkie do stwierdzenia. To zależy od wkładki, która jest wewnątrz tej całej obudowy.
Oczywiście życzę trafić na uczciwego sprzedającego[emoji16]

A gdzie to się sprawdza? Gdzieś na zewnątrz będzie? Nawet nie wiedziałam, ze jest coś takiego jak ważność w takim sprzęcie [emoji3][emoji28]

Tak wyglada to wszystko :)

IMG_0774.JPG
IMG_0775.JPG
IMG_0776.JPG

Załączniki

• IMG_0774.JPG
    IMG_0774.JPG
    163,2 KB · Wyświetleń: 291
  • IMG_0775.JPG
    IMG_0775.JPG
    186,9 KB · Wyświetleń: 294
  • IMG_0776.JPG
    IMG_0776.JPG
    138,3 KB · Wyświetleń: 285
No tak, jak jeden sprzedasz to biznes opłacalny :) aczkolwiek ja bym fotelika używanego nie kupiła, tu jednak liczy się bezpieczeństwo, a nie zawsze widać czy fotelik brał udział w jakiejś stłuczce itp. Jak coś to kupiłabym fotelik nowy, a samą bazę używaną :) btw sprawdziłaś czy w waszym aucie można zamontować bazę isofix?

Wzór na pościel super ładny :)

Licze na uczciwość sprzedawcy i to, że jednak po wyglądzie będzie okej i bezwypadkowy. Wózek tez ważna kwestia, nowe po 1 tys-2 tys, a udało mi się wyhaczyć używkę za 350 zł, wiec grosze i tez dwie gondole hah i jak za darmo. Teraz dwa foteliki, czy to jakiś znak na przyszłość, skoro u nas duże prawdopodobieństwo na bliźniaki od strony Bartka rodziny babcia tzn mama jego taty to same bliźniaki miała od swojej strony. U nas we wrześniu 2017 tez tamta ciąża bliźniacza. Może za 4 lata by była niespodzianka i przydadzą się x2 sprzęty takie hah.

A tak serio to zaryzykuje. 500 zł mniej wydamy, a tez teraz Bartka szkole opłacić chcemy już za październik-luty i to 2,5 tys. Pod koniec września nad morze na 5 dni planujemy z małą pojechać, tu auto teraz do mechanika jutro to tez następne pare stówek, wiec teraz fajnie, jak taka okazja mi się trafiła :)

A gdzie to się sprawdza? Gdzieś na zewnątrz będzie? Nawet nie wiedziałam, ze jest coś takiego jak ważność w takim sprzęcie [emoji3][emoji28]

Zobacz załącznik 875609Zobacz załącznik 875610Zobacz załącznik 875611
Jest coś takiego jak okres ważności :) pewnie przez to, że wszytkie te elementy w środku i na zewnątrz się eksploatują i producent zastrzega ile czasu są zdatne do użytku, tak mi się wydaje :) tym bardziej jak to produkt dla dzieci, musi spełniać te wszystkie normy itp [emoji16]

Naliczyłam, że wypiłam dzisiaj 5 butelek wody 1,5 l [emoji23] plus kawę i herbatę [emoji23] a dzień się jeszcze nie skończył [emoji16][emoji16][emoji16]
No szok. Rozumiem , że z WC nie wychodzisz albo siedzisz na kibelku i pijesz jednocześnie ☺
A jesz coś czy tylko woda Cię zadowala? To ja jestem szczęśliwa jak jedną uda mi się wypić na dzień a Ty 5.. szacun i niedowierzanie

Licze na uczciwość sprzedawcy i to, że jednak po wyglądzie będzie okej i bezwypadkowy. Wózek tez ważna kwestia, nowe po 1 tys-2 tys, a udało mi się wyhaczyć używkę za 350 zł, wiec grosze i tez dwie gondole hah i jak za darmo. Teraz dwa foteliki, czy to jakiś znak na przyszłość, skoro u nas duże prawdopodobieństwo na bliźniaki od strony Bartka rodziny babcia tzn mama jego taty to same bliźniaki miała od swojej strony. U nas we wrześniu 2017 tez tamta ciąża bliźniacza. Może za 4 lata by była niespodzianka i przydadzą się x2 sprzęty takie hah.

A tak serio to zaryzykuje. 500 zł mniej wydamy, a tez teraz Bartka szkole opłacić chcemy już za październik-luty i to 2,5 tys. Pod koniec września nad morze na 5 dni planujemy z małą pojechać, tu auto teraz do mechanika jutro to tez następne pare stówek, wiec teraz fajnie, jak taka okazja mi się trafiła :)
Ooo planujecie jeszcze we wrześniu morze? Super :) ja się cały czas zastanawiam nad jakimś wyjazdem tak na koniec września z małym, ale zobaczymy jak to się ułoży wszystko, czy nie będziemy się bać z 2 miesięcznym bobaskiem [emoji16]

Zobacz załącznik 875609Zobacz załącznik 875610Zobacz załącznik 875611
Data ważności powinna być z tyłu fotelika w formie naklejki lub wybitego kółka (tak jak jest na kaskach obecnie)[emoji4] [emoji16] Twój Bartek będzie wiedział, jak to wygląda w razie czego[emoji4]

reklama
Do góry