reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Niby „na pewno”, ale nie wiadomo. Ja już lepiej zakończę temat wagi i usg, bo bardzo zaczęłam nie lubić tej kwestii, bo nikt a na pewno ja nie „wymyślam” sobie w głowie idealnej wagi dla coreczki[emoji846][emoji5] urodzi się taka jak ma być. A to, ze kiedyś napisałam to jak oszacował wage urodzeniowa końcowa mój ginekolog i ze ma to być rzekomo 3 kg to już inna sprawa.
No wlasnei w ciąży rzadko co można przewidzieć, dzieci różnie rosną i w różnym czasie :)
Moja gin mi dziś powiedziała, ze jeszcze za wczesnie żeby oszacować konkretnie wagę dziecka, Wiec nie wiem kiedy to można zrobic w 40 tyg? [emoji23]

reklama
Właśnie byłam u synka w pokoju bo coś nie może zasnąć, siadam obok niego a On mówi: Mamusiu chciałem Ci coś powiedzieć a ja mówię no slucham?
A On: Kocham Cie baldzo mocno :) [emoji813]️
Normalnie sie wzruszylam [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️
Mega![emoji7]
Dziewczyny ja dzisiaj wizytowałam u gina. Z moim bąbelkiem wszystko dobrze[emoji5]Boże jaka ulga [emoji5] Miał tylko minimalny zastój w prawej miedniczce nerkowej, ale prawdopodobnie dlatego, że się nie wysiusiał. Pamiętam, że u córki , też mi zwracał na to uwagę, ale wszystko było ok. Dzisiaj jest 34+3 tc. Waży 2 i pół kg a dokładnie 2480g. Po 4 tyg przybyło go 800g. Spodziewana waga urodzeniowa to między 3200 a 3500.
Ubolewam tylko że buziaka nie chciał pokazać. Podobno jest główką już dosyć nisko i był jeszcze odwrócony plecami do świata. Dr się już raczej nie spodziewa , że może się przekręcić czyli czekamy na sn. Ja jestem 12kg na plusie. Dostałam patyczek do pobrania gbs. Tak mi się właśnie kojarzyło , że w pierwszej ciąży też sama sobie pobierałam. Gin powiedział , że może mi pobrać ale jutro musiałabym to z rana wieźć do lab. A tak to zrobię kiedy będę chciała i na spokojnie zawiozę. Najlepiej w tym tygodniu bo na wynik czeka się nawet 10 dni. Dostałam poza tym skierowanie na morfologię, mocz i tsh.
Przepływy prawidłowe. Kardio serduszka też. Ilość i jakoś wód książkowa.
Aha. Szyjka 3.37 poprzednio 3.53 czyli super. Rozwarcia nie widać. Ostatnia wizyta 6.08. To będzie 38+3 chyba że już urodzę wcześniej to dzisiejsza była ostatnia[emoji5]

Zaraz Was doczytam bo mam zaległości od południa [emoji5]wiem , że miloscwczasachpopkultury też miała dzisiaj wizytę [emoji5]
A tak mi głowa pęka bo chyba dzisiejszy stres ze mnie wychodzi.. o koszmarnej zgadze nie wspomnę ale mam Rennie i nie zawaham się go zaraz użyć.
Widzisz, niepotrzebnie się denerwowałaś[emoji8] wszystko super!

Ja mojego dziubka nie widziałam.. :( to fajnie, że masz jakiekolwiek zdjęcie[emoji5]
Dobrze, że u Ciebie też wszystko w porządku :)
Ten gbs to prywatnie robiłaś? Bo chodzi mi o koszt tego badania.

Zobaczysz już niebawem [emoji5][emoji16]

No mam, z całej ciąży to 2 takie zdjęcia buziorka i może jeszcze za 2 tyg w tym 38+2 uda się na 4D ją podglądnąć, a później już na żywo [emoji5] tez się cieszę [emoji5]

Nie, w laboratorium koło szpitala w Zgorzelcu i 15 zł. I to już ostatnie wyniki jakie muszę zrobić, do porodu i tak świeża krew i mocz będzie :)

No i prawie wózek gotowy dla małej. Narazie stoi w jej pokoiku i zajmuje całe miejsce wolne obok łóżeczka i ściany hah :)

ale w środę mój Bartek jeszcze w piwnicy dokańcza drzwi robić z takiej dykty do tego swojego studio i kabiny do nagrywania i później ogarnie tak pięknie porządki, pozamiata i można wózek poskładać w całości i postawić do piwnicy pod folie te materiałowe części, a kołderkę jeszcze przepiorę za pare dni jak przyjdzie kocyk ostatni ten z lullalove różowy jednak i zestaw do łóżeczka i to już ostatnie pranie.
Chyba będzie jednak taki :)

Jutro zamawiam lakatator i fotelik z baza ta isofix jednak używany, ale w super stanie i 2 foteliki nawet + baza do nich jedna i za 600 zł :)

Także okazja, bo tak to baza i fotelik 1 tys..
i jeszcze roleta i firanka w piątek do kupienia i gotowe. Jutro będzie fotel rozkładany o 7 rano kurier, więc się cieszę [emoji5][emoji56]

IMG_0772.JPG

IMG_0773.JPG

Załączniki

• IMG_0772.JPG
    IMG_0772.JPG
    579,6 KB · Wyświetleń: 261
  • IMG_0773.JPG
    IMG_0773.JPG
    180,2 KB · Wyświetleń: 264
Dziewczyny ja dzisiaj wizytowałam u gina. Z moim bąbelkiem wszystko dobrze☺Boże jaka ulga ☺ Miał tylko minimalny zastój w prawej miedniczce nerkowej, ale prawdopodobnie dlatego, że się nie wysiusiał. Pamiętam, że u córki , też mi zwracał na to uwagę, ale wszystko było ok. Dzisiaj jest 34+3 tc. Waży 2 i pół kg a dokładnie 2480g. Po 4 tyg przybyło go 800g. Spodziewana waga urodzeniowa to między 3200 a 3500.
Ubolewam tylko że buziaka nie chciał pokazać. Podobno jest główką już dosyć nisko i był jeszcze odwrócony plecami do świata. Dr się już raczej nie spodziewa , że może się przekręcić czyli czekamy na sn. Ja jestem 12kg na plusie. Dostałam patyczek do pobrania gbs. Tak mi się właśnie kojarzyło , że w pierwszej ciąży też sama sobie pobierałam. Gin powiedział , że może mi pobrać ale jutro musiałabym to z rana wieźć do lab. A tak to zrobię kiedy będę chciała i na spokojnie zawiozę. Najlepiej w tym tygodniu bo na wynik czeka się nawet 10 dni. Dostałam poza tym skierowanie na morfologię, mocz i tsh.
Przepływy prawidłowe. Kardio serduszka też. Ilość i jakoś wód książkowa.
Aha. Szyjka 3.37 poprzednio 3.53 czyli super. Rozwarcia nie widać. Ostatnia wizyta 6.08. To będzie 38+3 chyba że już urodzę wcześniej to dzisiejsza była ostatnia☺

Zaraz Was doczytam bo mam zaległości od południa ☺wiem , że miloscwczasachpopkultury też miała dzisiaj wizytę ☺
A tak mi głowa pęka bo chyba dzisiejszy stres ze mnie wychodzi.. o koszmarnej zgadze nie wspomnę ale mam Rennie i nie zawaham się go zaraz użyć.

Super wiadomości, wizyta udana, maluszek rośnie zdrowo i to jest najważniejsze:)

reklama
Do góry