reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Niby „na pewno”, ale nie wiadomo. Ja już lepiej zakończę temat wagi i usg, bo bardzo zaczęłam nie lubić tej kwestii, bo nikt a na pewno ja nie „wymyślam” sobie w głowie idealnej wagi dla coreczki[emoji846][emoji5] urodzi się taka jak ma być. A to, ze kiedyś napisałam to jak oszacował wage urodzeniowa końcowa mój ginekolog i ze ma to być rzekomo 3 kg to już inna sprawa.
No wlasnei w ciąży rzadko co można przewidzieć, dzieci różnie rosną i w różnym czasie :)
Moja gin mi dziś powiedziała, ze jeszcze za wczesnie żeby oszacować konkretnie wagę dziecka, Wiec nie wiem kiedy to można zrobic w 40 tyg? [emoji23]

reklama
Właśnie byłam u synka w pokoju bo coś nie może zasnąć, siadam obok niego a On mówi: Mamusiu chciałem Ci coś powiedzieć a ja mówię no slucham?
A On: Kocham Cie baldzo mocno :) [emoji813]️
Normalnie sie wzruszylam [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️
Mega![emoji7]
Dziewczyny ja dzisiaj wizytowałam u gina. Z moim bąbelkiem wszystko dobrze[emoji5]Boże jaka ulga [emoji5] Miał tylko minimalny zastój w prawej miedniczce nerkowej, ale prawdopodobnie dlatego, że się nie wysiusiał. Pamiętam, że u córki , też mi zwracał na to uwagę, ale wszystko było ok. Dzisiaj jest 34+3 tc. Waży 2 i pół kg a dokładnie 2480g. Po 4 tyg przybyło go 800g. Spodziewana waga urodzeniowa to między 3200 a 3500.
Ubolewam tylko że buziaka nie chciał pokazać. Podobno jest główką już dosyć nisko i był jeszcze odwrócony plecami do świata. Dr się już raczej nie spodziewa , że może się przekręcić czyli czekamy na sn. Ja jestem 12kg na plusie. Dostałam patyczek do pobrania gbs. Tak mi się właśnie kojarzyło , że w pierwszej ciąży też sama sobie pobierałam. Gin powiedział , że może mi pobrać ale jutro musiałabym to z rana wieźć do lab. A tak to zrobię kiedy będę chciała i na spokojnie zawiozę. Najlepiej w tym tygodniu bo na wynik czeka się nawet 10 dni. Dostałam poza tym skierowanie na morfologię, mocz i tsh.
Przepływy prawidłowe. Kardio serduszka też. Ilość i jakoś wód książkowa.
Aha. Szyjka 3.37 poprzednio 3.53 czyli super. Rozwarcia nie widać. Ostatnia wizyta 6.08. To będzie 38+3 chyba że już urodzę wcześniej to dzisiejsza była ostatnia[emoji5]

Zaraz Was doczytam bo mam zaległości od południa [emoji5]wiem , że miloscwczasachpopkultury też miała dzisiaj wizytę [emoji5]
A tak mi głowa pęka bo chyba dzisiejszy stres ze mnie wychodzi.. o koszmarnej zgadze nie wspomnę ale mam Rennie i nie zawaham się go zaraz użyć.
Widzisz, niepotrzebnie się denerwowałaś[emoji8] wszystko super!

Ja mojego dziubka nie widziałam.. :( to fajnie, że masz jakiekolwiek zdjęcie[emoji5]
Dobrze, że u Ciebie też wszystko w porządku :)
Ten gbs to prywatnie robiłaś? Bo chodzi mi o koszt tego badania.

Zobaczysz już niebawem [emoji5][emoji16]

No mam, z całej ciąży to 2 takie zdjęcia buziorka i może jeszcze za 2 tyg w tym 38+2 uda się na 4D ją podglądnąć, a później już na żywo [emoji5] tez się cieszę [emoji5]

Nie, w laboratorium koło szpitala w Zgorzelcu i 15 zł. I to już ostatnie wyniki jakie muszę zrobić, do porodu i tak świeża krew i mocz będzie :)

No i prawie wózek gotowy dla małej. Narazie stoi w jej pokoiku i zajmuje całe miejsce wolne obok łóżeczka i ściany hah :)

ale w środę mój Bartek jeszcze w piwnicy dokańcza drzwi robić z takiej dykty do tego swojego studio i kabiny do nagrywania i później ogarnie tak pięknie porządki, pozamiata i można wózek poskładać w całości i postawić do piwnicy pod folie te materiałowe części, a kołderkę jeszcze przepiorę za pare dni jak przyjdzie kocyk ostatni ten z lullalove różowy jednak i zestaw do łóżeczka i to już ostatnie pranie.
Chyba będzie jednak taki :)

Jutro zamawiam lakatator i fotelik z baza ta isofix jednak używany, ale w super stanie i 2 foteliki nawet + baza do nich jedna i za 600 zł :)

Także okazja, bo tak to baza i fotelik 1 tys..
i jeszcze roleta i firanka w piątek do kupienia i gotowe. Jutro będzie fotel rozkładany o 7 rano kurier, więc się cieszę [emoji5][emoji56]

IMG_0772.JPG

IMG_0773.JPG

Załączniki

• IMG_0772.JPG
    IMG_0772.JPG
    579,6 KB · Wyświetleń: 259
  • IMG_0773.JPG
    IMG_0773.JPG
    180,2 KB · Wyświetleń: 262
Dziewczyny ja dzisiaj wizytowałam u gina. Z moim bąbelkiem wszystko dobrze☺Boże jaka ulga ☺ Miał tylko minimalny zastój w prawej miedniczce nerkowej, ale prawdopodobnie dlatego, że się nie wysiusiał. Pamiętam, że u córki , też mi zwracał na to uwagę, ale wszystko było ok. Dzisiaj jest 34+3 tc. Waży 2 i pół kg a dokładnie 2480g. Po 4 tyg przybyło go 800g. Spodziewana waga urodzeniowa to między 3200 a 3500.
Ubolewam tylko że buziaka nie chciał pokazać. Podobno jest główką już dosyć nisko i był jeszcze odwrócony plecami do świata. Dr się już raczej nie spodziewa , że może się przekręcić czyli czekamy na sn. Ja jestem 12kg na plusie. Dostałam patyczek do pobrania gbs. Tak mi się właśnie kojarzyło , że w pierwszej ciąży też sama sobie pobierałam. Gin powiedział , że może mi pobrać ale jutro musiałabym to z rana wieźć do lab. A tak to zrobię kiedy będę chciała i na spokojnie zawiozę. Najlepiej w tym tygodniu bo na wynik czeka się nawet 10 dni. Dostałam poza tym skierowanie na morfologię, mocz i tsh.
Przepływy prawidłowe. Kardio serduszka też. Ilość i jakoś wód książkowa.
Aha. Szyjka 3.37 poprzednio 3.53 czyli super. Rozwarcia nie widać. Ostatnia wizyta 6.08. To będzie 38+3 chyba że już urodzę wcześniej to dzisiejsza była ostatnia☺

Zaraz Was doczytam bo mam zaległości od południa ☺wiem , że miloscwczasachpopkultury też miała dzisiaj wizytę ☺
A tak mi głowa pęka bo chyba dzisiejszy stres ze mnie wychodzi.. o koszmarnej zgadze nie wspomnę ale mam Rennie i nie zawaham się go zaraz użyć.

Super wiadomości, wizyta udana, maluszek rośnie zdrowo i to jest najważniejsze:)

reklama
Do góry