reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja miałam wizytę w ciąży 23 listopada a termin na 18 grudnia i na tej wizycie lekarz powiedział że wszystko pięknie pozamykane, dzidzia się nie spieszy i takie tam a tu nagle 1.12 nad ranem odchodzą wody w 37t5d:-) dobrze,że zdążyłam zrobić przez ten niecały tydzień wymaz, w trakcie badania ważyła niby 2600 a przy porodzie okazało się,że 3080 :-) cieszyłam się że mała się obróciła to urodzę naturalnie a ostatecznie była cesarka...przestałam planować bo życie pisze różne scenariusze:-)dobrze,że przynajmniej płeć od początku do końca się zgadzała:-)
Dokładnie, w kwestii porodu nie ma co kompletnie planować :)

Uszyłam poduchę w końcu. Tylko włożyłam to wypełnienie kulkowe i się zastanawiam czy pianka nie powinna być bo mała mi się zapadnie i jak pieluchę zmienię ? :oo2:
Zobaczę jak to w praktyce będzie. Może zamówię piankę albo coś wynajdę.
Zobacz załącznik 875529

Ale śliczna, tak delikatnie wyglada [emoji7][emoji171][emoji173]️

Możesz spróbować, ale też wypróbować ten drugi sposób, jeśli właśnie w praktyce będzie kiepsko [emoji5][emoji56][emoji16]

Ja się kopnełam trochę z wymiarem na wysokość niestety. Miało być niżej dlatego taka puchata wyszła i muszę się zastanowić nad włożeniem tam pianki. Tyle roboty kurcze że przerabianie to jakiś odlot by był.
Jest na suwak czy zaszyłas ? Jak na suwak to bez problemu mozesz podmienić na piankę , jak bedzie troche więcej materiału na wysokość to nic nie szkodzi , ale teraz tez jest super z kulka , dla mnie Bomba !!

Ja też bym chciała 27 lipca urodzic;) podoba mi się ta data:):):) termin mam ba 10.08,ale syna też urodziłam wcześniej, w 37+5. I było optymalnie. Zobaczymy kiedy małej zachce się do nas przyjsc:) narazie padam na cyrki, bo posprzatalam dziś pokój młodego,ile tam było kurzu,szoooook!!! Jutro mam planach ogarnąć kuchnię,a za jakiś czas nasz drugi pokój, gdzie będzie z nami dzidzia:)
Ja nie chce rodzić w 40 tygodniu :o
27 jest pełnia i urodziny mojej siostry :D ja to mam nadzieję , że w przyszłym tygodniu w 39 już urodzę :p ja dzisiaj posciagalam wszystko z łóżeczka, wypralam , pościel do wózka, kilka nowych ubranek itp .. i właśnie sobie przypomniałam , że zapomniałam o wkładce do wózka :/ wrzucę najwyżej w kolejną pralkę z pluszakami :D

No śmiali sie zaraz po porodzie jak go wyciągnęli ze mam kupic gumki do wlosow :D A ja z tego wszystkiego myslalam ze dziewuszka jednak haha :D

To ekstra, taka gęsta, zdrowa czuprynka i jak uroczo wyglada on [emoji5] hah pięknie, a to miał być dziewuszka gdzieś tez wcześniej na usg którymś, że napisałaś „jednak”? Bo ta czuprynka moze serio być znakiem, że dziewczynka na początku, słodko wyglada i niewinnie [emoji5]

reklama
Jak teraz na kocówce zachowują sie Wasze zwierzątka? U mnie kocurek okej, ale u mojej mamy jest york, wychował sie ze mną ale mieszka z mama, od tygodnia nie da nikomu dojść do mnie, ani mamie ani babci, jak chcą dotknąć brzucha to normalnie sie rzuca na rękę, a pózniej siada przy brzuchu i jakby go zastawiał [emoji7] słodkie to, ale zastanawiam sie czy faktycznie cos wyczuwa, czy tak pieski maja. Jak Zobacz załącznik 875423u Was?
Nasz Chihuahua robi się zazdrosna :( jak moj podchodzi mnie przytulić to przybiega i szczeka, piszczy.

Ale dzis mam lenia... nic mi sie nie chce.. jakas zmeczona jestem.. Michalina stale mi daje po zebrach.. mialam dzis pare skurczy..
Hyhy moj ma dzis popoludniowke,to mu mowilam ze jak cos to bede dzwonic :p
Do tego mam takie fale goraca dzis.. nawet w rece poczulam hyhy.. do czwartku jeszcze tyle czasu.. wykonczy mnie to zaparcie chyba.. bylam co prawda dzis 3 razy ,ale co z tego jak niewiele wylecialo i jak usiadlam to sie zatrzymalo.. :(
Kup sobie syrop duphalac

Do góry