reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja miałam wizytę w ciąży 23 listopada a termin na 18 grudnia i na tej wizycie lekarz powiedział że wszystko pięknie pozamykane, dzidzia się nie spieszy i takie tam a tu nagle 1.12 nad ranem odchodzą wody w 37t5d:-) dobrze,że zdążyłam zrobić przez ten niecały tydzień wymaz, w trakcie badania ważyła niby 2600 a przy porodzie okazało się,że 3080 :-) cieszyłam się że mała się obróciła to urodzę naturalnie a ostatecznie była cesarka...przestałam planować bo życie pisze różne scenariusze:-)dobrze,że przynajmniej płeć od początku do końca się zgadzała:-)
Spotkałam kiedyś babeczkę w Biedronce z podobną historia. Tylko tyle że niestety w 34 tygodniu. Była na wizycie wszystko super , a na drugi dzień siedzi i odeszły wody .. dziecko było male i jak z nią rozmawialam to mialo 9 miesięcy a wyglądało na 4.. ale lekarze jej mówili że nadrobi także chociaż tyle ;)

reklama
Dzięki a widzisz i przewijak i poducha robiona :) dlatego ja lubię sama kombinować bo więcej przyjemności z tego jest i oszczędniej.
Tak to prawda i jaka przyjemność :) co do wypełnienia , to takie kocykowe z kolei musiałoby by byc grube jak w kocyku zimowym albo jakaś gąbka w środku a ta ovata jest fajna mięciutka Ja miałam zamiast poduszki miałam takie dmuchane cos z ikea z pokrowcem na przewijaku - wlasnie musze to znowu kupic :)

0A77A1D5-1AC3-469C-AFD5-C4E12324C84C.png
Tak to prawda i jaka przyjemność :) co do wypełnienia , to takie kocykowe z kolei musiałoby by byc grube jak w kocyku zimowym albo jakaś gąbka w środku a ta ovata jest fajna mięciutka Ja miałam zamiast poduszki miałam takie dmuchane cos z ikea z pokrowcem na przewijaku - wlasnie musze to znowu kupic :)
Jejku ale napisałam jakbym pijana jakaś była :p mam nadzieje , ze cos zrozumiałaś :)

Ta dmuchana nakładka z Ikea w załączniku .

Załączniki

• 0A77A1D5-1AC3-469C-AFD5-C4E12324C84C.png
    0A77A1D5-1AC3-469C-AFD5-C4E12324C84C.png
    48,1 KB · Wyświetleń: 83
reklama
Oj dziewczynki. Nie spinajcie się. Czy urodzi się 4kg czy 2,5 To i tak będzie dla rodziców całym światem. Grunt by było zdrowe. Wiecie przecież:)
Moja przyjaciółka która była u mnie przedwczoraj ma synka 1,5 roku. Przed porodem twierdzili że ma wielką głowę i zalecano cc bo i waga malego szacowana była na 5300g. Urodzony owszem przez cc ale waga 4300 czyli pomylili się lekarze w specjalistycznym szpitalu aż o kg ;)
Ja bym chciała by mój syn miał ponad 3000g ale nie więcej niż 3500g. Ale chcieć to ja se mogę:) wciąż bardzo chce urodzić bez nacinania i dlatego wolalabym by nie wyrósł ponad miarę;)

Tak właśnie pomyślałam że jakbym miała urodzić w 42tc to by znaczyło że jeszcze 6 tyg męki... Nie wyobrażam sobie tego. Jednocześnie dziś płacze i się śmieje że chcę rodzić i nie chce. Choć oczywiście mogę rodzić po 18 lipca żeby donoszone było;) do tego czasu będę stekac jak inwalida. :D

Jutro ktg. Ciekawe co tam ono pokaże.

Ale nikt się nie spina, tylko wymiana zdań i sądzę dokładnie tak samo :))
No to właśnie o tym mówię, piękna waga [emoji847]
Usg to tylko urządzenie i ma prawo źle oszacować, a najważniejsze żeby maleństwa były zdrowe :)

Jasne [emoji5] ja tak nawet sobie w głowie nie licze, ale wiaodmo zobaczymy jak będzie hah :)

Do góry