reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja miałam wizytę w ciąży 23 listopada a termin na 18 grudnia i na tej wizycie lekarz powiedział że wszystko pięknie pozamykane, dzidzia się nie spieszy i takie tam a tu nagle 1.12 nad ranem odchodzą wody w 37t5d:-) dobrze,że zdążyłam zrobić przez ten niecały tydzień wymaz, w trakcie badania ważyła niby 2600 a przy porodzie okazało się,że 3080 :-) cieszyłam się że mała się obróciła to urodzę naturalnie a ostatecznie była cesarka...przestałam planować bo życie pisze różne scenariusze:-)dobrze,że przynajmniej płeć od początku do końca się zgadzała:-)
Spotkałam kiedyś babeczkę w Biedronce z podobną historia. Tylko tyle że niestety w 34 tygodniu. Była na wizycie wszystko super , a na drugi dzień siedzi i odeszły wody .. dziecko było male i jak z nią rozmawialam to mialo 9 miesięcy a wyglądało na 4.. ale lekarze jej mówili że nadrobi także chociaż tyle ;)

reklama
Dzięki a widzisz i przewijak i poducha robiona :) dlatego ja lubię sama kombinować bo więcej przyjemności z tego jest i oszczędniej.
Tak to prawda i jaka przyjemność :) co do wypełnienia , to takie kocykowe z kolei musiałoby by byc grube jak w kocyku zimowym albo jakaś gąbka w środku a ta ovata jest fajna mięciutka Ja miałam zamiast poduszki miałam takie dmuchane cos z ikea z pokrowcem na przewijaku - wlasnie musze to znowu kupic :)

0A77A1D5-1AC3-469C-AFD5-C4E12324C84C.png
Tak to prawda i jaka przyjemność :) co do wypełnienia , to takie kocykowe z kolei musiałoby by byc grube jak w kocyku zimowym albo jakaś gąbka w środku a ta ovata jest fajna mięciutka Ja miałam zamiast poduszki miałam takie dmuchane cos z ikea z pokrowcem na przewijaku - wlasnie musze to znowu kupic :)
Jejku ale napisałam jakbym pijana jakaś była :p mam nadzieje , ze cos zrozumiałaś :)

Ta dmuchana nakładka z Ikea w załączniku .

Załączniki

• 0A77A1D5-1AC3-469C-AFD5-C4E12324C84C.png
    0A77A1D5-1AC3-469C-AFD5-C4E12324C84C.png
    48,1 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Oj dziewczynki. Nie spinajcie się. Czy urodzi się 4kg czy 2,5 To i tak będzie dla rodziców całym światem. Grunt by było zdrowe. Wiecie przecież:)
Moja przyjaciółka która była u mnie przedwczoraj ma synka 1,5 roku. Przed porodem twierdzili że ma wielką głowę i zalecano cc bo i waga malego szacowana była na 5300g. Urodzony owszem przez cc ale waga 4300 czyli pomylili się lekarze w specjalistycznym szpitalu aż o kg ;)
Ja bym chciała by mój syn miał ponad 3000g ale nie więcej niż 3500g. Ale chcieć to ja se mogę:) wciąż bardzo chce urodzić bez nacinania i dlatego wolalabym by nie wyrósł ponad miarę;)

Tak właśnie pomyślałam że jakbym miała urodzić w 42tc to by znaczyło że jeszcze 6 tyg męki... Nie wyobrażam sobie tego. Jednocześnie dziś płacze i się śmieje że chcę rodzić i nie chce. Choć oczywiście mogę rodzić po 18 lipca żeby donoszone było;) do tego czasu będę stekac jak inwalida. :D

Jutro ktg. Ciekawe co tam ono pokaże.

Ale nikt się nie spina, tylko wymiana zdań i sądzę dokładnie tak samo :))
No to właśnie o tym mówię, piękna waga [emoji847]
Usg to tylko urządzenie i ma prawo źle oszacować, a najważniejsze żeby maleństwa były zdrowe :)

Jasne [emoji5] ja tak nawet sobie w głowie nie licze, ale wiaodmo zobaczymy jak będzie hah :)

Do góry