reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzien dobry :)
My już dziś po wizycie. Mała wazy 2400g, dziś dokładnie 33+3, a wychodzi na 34+2 także jest troszkę większa, ale to cieszy :) KTG wporzadku, skurcze cały czas na poziomie ok 70, a ja nawet tego nie odczuwam :p Lekarka mowila ze to jest okej :) Pobierali mi dziś krew, a jutro znow mam wizytę z labolatorium, wiec tez będą... Takie dwa zdjęcia dostaliśmy, jedno standardowo z rączka :p
Zobacz załącznik 875345
Jaka niunia ❤️❤️❤️❤️❤️

reklama
Dziewczyny, a torby pakowalyscie na przed porodem i po porodzie czy osobno dla siebie, osobno dla maluszka? A moze w jedna torbe? Ja zamierzam w tym tygodniu sie spakowac, dzisiaj przychodzi mi ostatnie zamowienie z gemini i zostana mi chyba doslownie 2 rzeczy do kupienia :)

Ja mam dwie. Dla siebie i małej tyle że niektóre rzeczy dla małej mam u siebie nawet bo się nie zmieściły :)
Jeszcze jakieś naczynia muszę spakować i wodę.

Szyję właśnie poduchę na przewijak. Chłopak zrobił przewijak na miarę do komody z IKEA :) to ja muszę teraz na miarę poduchę zrobić :)
IMG_20180709_132257.jpg

Załączniki

• IMG_20180709_132257.jpg
    IMG_20180709_132257.jpg
    650,8 KB · Wyświetleń: 859
Cześć dziewczyny, kiepsko się czuje ale pomyślałam że się przywitam chociaż. Skurcze mnie męczą. Kręgosłup w ledzwiach boli i zgage mam taka że w życiu się tak z tym nie meczylam. Próbowałam zasnąć ale czekam na kuriera. Teoretycznie termin mam na za równy miesiąc ale przy tych bólach nie widzę opcji by mój organizm dał radę tyle wytrzymać.oczywiscie mogę się mylić żeby nie było.

Co do torby to ja mam walizkę na kółkach nieduża. Jest jedna więc w niej mam wszystko. Dla małego zabieram tylko tetrowki flanelka i paczkę chusteczek. To co na wyjście mąż przywiezie. Chciałam zminimalizować ilość bagażu bo potem niewygodnie się chodzi z tymi bagazami po oddziale.

Muszę siły zebrać i za obiad się wziąć. Tak mi się nie chce że... :(

Byłam na polowaniu w Lidlu ale po 9 to już prawie nic z małych rozmiarów nie było. Kupiłam tylko bluzy ale bardzo cienkie są. Myślałam że grubsze będą. I jeszcze skarpetki i sweterek małemu a córci bluzkę. W kiku kupiłam kocyk. Z pluszakiem w zestawie był ale ogólnie wybór żaden był.
20180709_114320.jpg
20180709_114423.jpg

20180709_114456.jpg

20180709_115041.jpg

Załączniki

• 20180709_114320.jpg
    20180709_114320.jpg
    720,4 KB · Wyświetleń: 856
  • 20180709_114423.jpg
    20180709_114423.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 864
  • 20180709_114456.jpg
    20180709_114456.jpg
    657,8 KB · Wyświetleń: 855
  • 20180709_115041.jpg
    20180709_115041.jpg
    663,7 KB · Wyświetleń: 869
Dziewczyny, a torby pakowalyscie na przed porodem i po porodzie czy osobno dla siebie, osobno dla maluszka? A moze w jedna torbe? Ja zamierzam w tym tygodniu sie spakowac, dzisiaj przychodzi mi ostatnie zamowienie z gemini i zostana mi chyba doslownie 2 rzeczy do kupienia :)

Ja mam jedną torbę dla małej, druga dla siebie. Obie na po porodzie. I jedna ta siatkę która wstawiłam z laktatorem, w nią spakowałam właśnie klapki dla siebie i K, koszule do porodu, podkład poporodowy, picie, jedzenie, przebranie dla mojego itp. Żeby nie brać tamtych toreb na porodówkę tylko te najpotrzebniejsze rzeczy :)

reklama
Cudowna kruszynka :)

Super wiadomości i śliczna maleńka
emoji7.png

Śliczna
emoji7.png
emoji7.png
i waga piękna
emoji16.png

Śliczna jest :) jak 2400g to już super waga :D ja mam wizytę 18 i wtedy dowiem się, ile waży mój maluch ;)

Dziękuje dziewczyny! :) ;*

Śliczna dziewuszka :) i jaka ładna waga ;)
O kurcze to niezłe, ja tez wlasnei czytałam w necie, ze często babeczki maja skurcze dość takie wysokie jak Ty i nawet tego nie odczuwają :O także ja już jestem ciekawa co u mnie dziś będzie jak mi pokaże jak używać tego domowego ktg to ile wyjdzie u mnie.

Ja dziś tez licze, ze mój gin ma już te 4D w tym nowym gabinecie na usg i ze podglądniemy Kornelię. Jeśli nie to luzik, za 25 dni się zobaczy na żywo heh [emoji173]️[emoji85]
Dziękuje ;) to teraz będziesz całymi dniami leżała podpięta do ktg hehe
Ja dziś pierwszy raz byłam w takim innym gabinecie, nawet nie wiedziałam, ze maja więcej, a tam wg lepszy sprzęt, ale tez mnie moja lekarka przyjmowała. Szkoda ze dopiero ma koniec, ale lepiej pozno niż wcale :p a wymaz na gbs czy jak to się tam zwie to dopiero w 37-38 tyg będzie pobierała.

Do góry